Ny styring og ledelse af den offentlige sektor v. MF Steen Gade (SF) Oplæg ved De Offentlige tandlægers temadag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Mere potentiale – mindre fare En mulig opgave? Pia Gjellerup Centerleder.
Advertisements

Den Danske Kvalitetsmodel
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
”Sæt viden i bevægelse og …” Tema eftermiddag Udvikling af samarbejde, vidensdeling og koordinering • Udvikling af samarbejde, koordinering og vidensdeling.
 23. april ”Det danske foreningsliv og det frivillige Danmark som sådan er en del af fundamentet for vores demokrati. Regeringen vil give det frivillige.
Håb og forandring Johs. Bertelsen Frivilligt Forum.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KONFERENCE FOR SYGEPLEJERSKER I KOMMUNERNE 11.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Offentligt-Privat-Samarbejde
Jacob Torfing Væksthus for Ledelse 24. April, 2013
Styringsnetværk som middel til at skabe lokal og kommunal udvikling
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Jacob Torfing LIF Temadag 26. November, 2012
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
7 dogmer for offentlig styring
Lotte Bøgh Andersen 13. marts, 2013
Tillid Temadag for AMIR
Har resultatbaseret styring en fremtid i den offentlige sektor?
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Ballerup Kommune Det Gode Liv. Baggrund og set-up Ideen bag – hvorfor nu det her? fra undersøgelse til co-creation fra kontrol til tillid at drive og.
1 Information Systems Strategy and Implementation: A Case Study of a Building Society En fremlæggelse og gennemgang.
Empowerment og sundhed
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Oplæg til workshop i forbindelse med ITIF-satsningen Oversigt over kommunale initiativer og erfaringer, visioner og udfordringer i forhold til implementering.
Netværk for fællesskabsagenter marts 2014
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Afbureaukratisering - Hvad, hvorfor, hvordan ? Henrik Hjortdal, FORUM for Fremtidens Offentlige Ledelse og Styring 7. Oktober 2009 COK - Århus.
Fremtidens offentlige ledelse og styring Henrik Hjortdal 8. november 2010 Enhed for Perioperativ Sygepleje Rigshospitalet.
Hvordan kan social ansvarlighed være en gevinst for virksomheder – og for socialt udsatte Hvilke muligheder ser KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejdet med.
Samspillet mellem frivillige organisationer og offentlig sektor i Danmark Terkel Andersen, sekretariatschef Frivilligrådet.
Etiske problemer i forhold til personlig udvikling Mange af metoderne har et religiøst indhold. Hvordan håndhæver man sin personlige integritet? Hvem taler.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
DB SYD Kvalitetsreformen – hvad kommer den os ved? v. Afdelingschef, Lars Holte, KL.
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Ungebasen.
Hvor skal vi sammen bringe DKT hen? Hvem er vi? Hvordan er dette oplæg struktureret? - Hvilke uløste tandplejeproblemer er der? - Visioner og senarier?
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Arbejdsmarkedsindsatsen for ikke-arbejdsmarkedsparate
Etablering af Sundhedscenter – et afklaringsprojekt September 2006
Beskæftigelsesnetværket
Det gode sammenhængende rehabiliteringsforløb Compliance Kommunikation Kvalitetssikring.
Visioner for fremtidens offentlige lederskab Dansk Kommunikationsforening 20. marts 2012.
Leif Gjørtz Christensen, socialchef, Århus Kommune
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Elevers Rolle I Inklusion ERIS workshop Afprøvning af metoderne: Aktiv på tværs/Lege- og Læringsmakkere 12. maj 2015 Workshopvært: Karsten Juul-Olsen,
Vilkårene for det frivillige arbejde i udsatte boligområder Michael Fehsenfeld og Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC)
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Sektor Karen Stæhr Personalet som brobygger mellem borger og ny teknologi – hvordan? 21. september 2012.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Cafe Exit og kirkelig resocialisering V. organisationschef Ole Bjørn Andersen Hvordan hjælper vi bedst tidligere indsatte – og hvordan kan sognekirken.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Strategier i relation til FØP-reformen, kontanthjælpsreformen og sygedagpengereformen V./ Marianne Sumborg.
Helle Anttila Arbejdsmarkedsafdelingen Frederiksberg kommune Implementering af rehabiliteringsindsatsen.
Beskæftigelsesområdet
Maj 2017 Statens styring af kommunerne i dag - udvikling og dilemmaer frem mod 2027 Martin Præstegaard.
Tværfaglig, tværorganisatorisk og tværsektoriel arbejde.
Hvordan får vi arbejdet med kvalitet og afbureaukratisering forankret på vores arbejdsplads, så både ledere og medarbejdere er involveret og bidrager i.
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Er der et liv efter New Public Management?
25. december 2018 Nationale retningslinjer til forebyggelse af voldsomme episoder på botilbud samt på bosteder for hjemløse ”Først og fremmest handler.
LP ledertalentudviklingsforløb
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
HORSENS STATSSKOLE Ledelseskommissionens anbefalinger En refleksion fra en praktiker - Vejle d. 14. august Flemming Steen Jensen Rektor, Horsens Statsskole.
Mødet med det offentlige system
Præsentationens transcript:

Ny styring og ledelse af den offentlige sektor v. MF Steen Gade (SF) Oplæg ved De Offentlige tandlægers temadag

NPM har haft utilsigtede negative konsekvenser Omfattende kontrol Proceskrav Undergraver motivation Borgere som krævende kunder Behovet for en ny forvaltningspolitik

Demografisk udvikling Komplekse problemer Globalisering Den offentlige sektor under pres

En reform med fokus på: Tillid Ledelse Faglighed Afbureaukratisering Hvad vil regeringen?

Videreførelse af fri-kommuner Kommuner og regioners pligt til konkurrenceudsættelse er ophævet Brugerinformation.dk bliver nedlagt Krav om udarbejdelse og offentliggørelse af kvalitetskontrakter med kvantificerbare mål på velfærdsydelser fjernes Krav om udarbejdelse og offentliggørelse af en udbudsstrategi fjernes Regeringen er i gang!

Moderne ledelsesformer Opkvalificering og øget arbejdsglæde Større indflydelse til medarbejdere og brugere Samarbejde på tværs af sektorer samt tværfaglihed SF’s vision

Borgere, frivillige og civilsamfundsorganisation inddrages i at skabe fælles løsninger Den offentlige sektor som innovationsmotor OPP SF’s vision (fortsat)

Kontrol-fri-zone (Aarhus kommune) Middelfart-model Tværfaglig koordineret indsats (Aarhus kommune) ”Livet er dit” (Odense kommune) Norske kvalitetskommuner Gode initiativer

Etablering af partnerskaber styringsnetværk mv. Læring mening og resultatfokus i den interne styring Den offentlige sektor som innovationsmotor En ny styring og ledelse af den offentlige sektor

Bedre rammer for borgerinddragelse Styrkelse af de fagprofessionelles rolle Medarbejderinddragelse Opkvalificering af ledere En ny styring og ledelse af den offentlige sektor (fortsat)