BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Love og regler på beskæftigelsesområdet
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden •Nedskæringer på handicapområdet og retssikkerhed •Fyraftensmøder om føp/fleks reformen •Offentlige.
Formål med lokalpolitisk indsats Hvad vil vi opnå? Hvordan vil vi gøre det? 1Basiskursus september 2012 Bente Röttig.
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
FN’s Handicapkonvention
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Tværgående indsats for unge årige
Styringskrav for jobcentre
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Go´morgen og velkommen Velkomst og præsentation Praktiske forhold Dagens program Formandsmøder – formål og værdi.
Arbejdet i Det Regionale Beskæftigelsesråd
Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
DH’s sommerskole 7. september 2013 kl. 14:30 – 16:00 Netværkszone: LBR/RBR repræsentanter Facilitering v. DH’s sekretariat: Konsulent Pernille Steen Lenzner.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
Dagens program En workshop – hvor alle har mulighed for at byde ind. Oplæg i plenum Små summespørgsmål Opsamling i plenum Hvilke vanskeligheder har vi,
De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap.
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Synshandicap og beskæftigelse
Varetagelse af integrationsopgaven i Vejle Kommune Tidlig og bred indsats af høj kvalitet for alle målgrupper Forventning om at borgeren bidrager aktivt.
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Grundkursus for frivillige i DH Politisk indflydelse.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Tema Det gode samarbejde Forventninger til arbejdet i LBR Forventninger til samarbejde Sekretariatets rolle.
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Krav til tillidsrepræsentanten Modul 2 Forventninger Når man repræsenterer DSI i råd, nævn eller udvalg - er det vigtigt, at man fremfører DSI’s synspunkter.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 1. DECEMBER 2014 BERGEN PROFESSOR MICHAEL SVARER AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES INSTITUT.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Fællesmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget & LBR 6. marts 2013.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Dialogmøde om socialt netværk og handicap Silkeborg 4. november 2009 Velkommen Servicestyrelsen byder velkommen til dialogmøde om socialt netværk og handicap.
DH Formandsmøder Januar og februar 2013 Dagsorden Fyraftensmøder om føp/fleks reformen Offentlige hjemmesiders tilgængelighed – ikke godt nok Reglerne.
Dialogen mellem jobcenter og Beskæftigelsesregion
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
WORKSHOP 4. HVORDAN KAN JOBCENTRENE VIDEREUDVIKLE DEN VIRKSOMHEDSRETTEDE INDSATS? THOMAS BREDGAARD BIP SEMINAR, 10 JUNI 2015 VEJLE.
Oplæg om de kompenserende ordninger
Personalestyrelsen Ansættelse af personer med nedsat funktionsevne Tekst.
Overenskomstens sociale kapitel Det rummelige arbejdsmarked Oplæg til Hovedudvalgets møde den 17. juni 2009.
’Unge med handicap’ Handicapbegrebet under lup - hvad betyder det for praksis i jobcentrene? Silkeborg 2. oktober 2009.
Organisering og samarbejde i Job- og Aktivhuset omkring den virksomhedsvendte indsats Virksomhedscenter Generation 2 Organisering Samarbejde på tværs Motivation.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Dansk Handicap Idræts-Forbund Mission, Vision og Mål
Beskæftigelseskonference 15. maj 2014 v. John Hermansen Formand for Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Beskæftigelsespolitisk konference den 5. maj 2014 ”Udfordringer og målsætninger for beskæftigelsesindsatsen.
Beskæftigelsesplan Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes.
Udfordringer, samspil og beskæftigelsespolitisk indsats v. Gert Bjerregaard Repræsentant for Kommunekontaktrådet, KL, i Det Regionale Beskæftigelsesråd,
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
Brugen af virksomhedsrettede tilbud til personer med funktionsnedsættelse v/ Bente Ellegaard og Anne Lyders Gade Specialfunktionen Job & Handicap.
De kompenserende ordninger:
18/11/15 RAR Østjylland Handicap i beskæftigelsesindsatsen Overblik og nuværende viden 19. januar 2017 DISPOSITION Beskæftigelsessituationen for mennesker.
Orientering fra kontoret Job og Fastholdelse AM-udvalg den 6
Dialogmøde den 13. november 2008
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Danske Handicaporganisationer
Præsentationens transcript:

BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR

”Noget om BPU....” 1. Hvilke opgaver har BPU? 2. Hvad snakker vi så faktisk om? 3. Hvad mener DH?

Hvilke opgaver har BPU? -Drøfte den internationale, nationale, regionale og lokale samfundsmæssige udvikling indenfor beskæftigelsesområdet -Oparbejde relevant videnskapacitet, der kan anvendes i DH’s arbejde -Inspirere til bred fælles og relevant debat i DH-systemet -Udarbejde strategiforslag til, hvordan DH samlet kan påvirke udviklingen -Debattere tværgående -Udarbejde og efterfølgende ajourføre forslag til en 2-årige handlingsplan for udvalgets indsats- og arbejdsområder -Udarbejde politikpapirer på væsentlige områder - med konkrete anvisninger til afdelingerne om, hvordan de kan anvende politikpapiret – en hovedopgave

Og hvilke ting har vi så faktisk drøftet? - Tips og tricks til LBR/RBR medlemmer ”Gode råd om at få indflydelse i dit beskæftigelsesråd” – Vigtigheden af at få etableret bæredygtige netværk mellem LBR/RBR rep. – Konferencerne for LBR/RBR medlemmer – Vidensnetværket – Specialcenter Job & Handicap i Vejle – Tilgængelighedsproblemer (møde med THU) – Flexicurity – Handicapkonventionen..!

Hvad mener DH? –DH arbejder for at gøre det danske arbejdsmarked rummeligt –Personer med handicap skal have stabil tilknytning og bidrage til samfundslivet og tjene deres på lige fod med ikke-handicappede –Inklusion –Beskæftigelse på ordinære vilkår er det fremmeste beskæftigelsesmål –Udgifter til eventuelle hjælpemidler og støtteordninger afholdes af det offentlige og følger den ansatte –Personer med handicap skal kompenseres i forhold til deres specifikke behov –Alle der kan skal ud og fastholdes på arbejdsmarkedet

Hvad mener DH – fortsat... –Det er særligt vigtigt at gøre en indsat for at få unge med handicap i arbejde –Beskyttet beskæftigelse kan være en mulighed for personer med så store handicap at de ikke kan varetage et ordinært arbejde. Der bør satses på en proces fra beskyttet beskæftigelse til støttet beskæftigelse –Barrierer skal nedbrydes og tilgængelighed skal forbedres –Formidling af job til mennesker med handicap er en beskæftigelsesindsats og ikke en socialpolitisk indsats. –Opkvalificering af jobcentre, og kendskabet til eksisterende kompensations- og støttemuligheder skal udbredes.

Hvad mener DH – fortsat... –Fleksjob er en succes, da cirka personer er kommet i job i løbet af få år på denne ordning. –Personer i fleksjob skal have samme vilkår som personer, der er ansat på ordinære vilkår –Det skal økonomisk kunne betale sig for førtidspensionister at tage et job med løntilskud. Og det skal være en reel ret for førtidspensionister at få et job. –Varighedsbegrænsningen i sygedagspengeperioden skal afskaffes –Revalidering, som en midlertidig foranstaltning der sigter mod beskæftigelse, er vigtig og essentiel for mange personer med handicap. –Revalideringsforløbet skal ikke være tidsbegrænset således at fx unge, kan tage en uddannelse efter interesse frem for varighed af uddannelsen