DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Undervisning i ”Relation”
Advertisements

Der er ingen programmer Det tager alt for lang tid at blive logget på
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
G OOGLE DOKUMENTER i undervisningen. I NTRO Hvad er Google dokumenterGoogle dokumenter  Netbaseret skriveværktøj  Giver mulighed for eleverne at skrive.
It og elevaktivering Workshop på Egaa Gymnasium d
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Hierarki for styringsredskaber
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Interaktion med Digitalisering af læringsrummet, august 2013 Charlotte Højrup, EF Digital.
Læringscentret og nye vejledningsformer
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Skolepolitiske visioner og mål
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
RENOVERING OG UDBYGNING /03/14Christianshavns Skole.
Dogmegruppe – 10.30Kaffe samt highlights fra fokusgrupper / Karin – 11.30Observation af undervisning med iPads – 12.00Frokost.
Fremtidens skole Gruppe 5.
Spiludvikling som didaktisk metode d. 16/ på OTG
De store underviser de små ved hjælp af it.
NGC Next Generation Classroom. Tankeeksperiment: • Klasselokalets vægge, loft og gulv udgør rammerne. • Skab nu det optimale læringsmiljø.
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
Intern survey uge 45.
For vejledere i opgaver og projekter i 2g og 2hf Dynamokursus d
Digitale værktøjer i matematik
Den sproglige forståelse bag tallene i erhvervsøkonomi på HG  Den dobbelte udfordring i faget Erhvervsøkonomi ◦ At få eleverne til at knække debet/kredit-
Velkommen! Strøtanker vedr. pædagogisk IT som et indsatsområde.
Brug blog i undervisningen og styrk skriftligheden Ved Balder Asmussen.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
 ELEVERNE SKAL UDVIKLE SIG INDEN FOR DE 6 KARAKTERISTIKA – ELLE DE UDVALGTE KARAKTERISTIKA DER ER FOKUS PÅ.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
IT i naturfagsundervisningen 28.marts 2012 Visioner for IT i undervisningen Ikke et ord om udstyr.
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Lærerens didaktiske design Elevernes didaktiske design
SkoleIntra og klimaforandringerne - om hvordan forskellige værktøjer fra ElevIntra inddrages i undervisningen Jacob Kjær Hansen Lærer og pæd. IT vejleder.
Kompetencematrix Digitale kompetencer
IT og praktik på Høje Kolstrup Skole Menu IT som en del af praktikken Hjemmesider Farvel og tak.
©B H Sørensen & K Levinsen Aalborg Universitet 2014 Danmarks Læringsfestival 2014 Projektet etableres Interventioner Løbende implementering Interventioner.
Ipads i en skole i bevægelse Bente Meyer, Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet, København,
Problemstilling Hvordan tilrettelægges et læringsforløb der understøtter lærens kompetenceudvikling ved implementering af ipads i undervisningen Lærerne.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Thomas Bjørnkilde, Manager, PLS RAMBØLL Management
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Diigital læring - Den Digitale Erhvervsskole
Sunds skole Evaluering
Niels Grønbæk Nielsen Teamets planlægning af undervisningsåret.
Læsevejlederen som kamæleon FOU projekt under UV
Planlægning, proces og evaluering
Skriv titel Skriv årgang, fag og initaler Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Præsentation af resultater DUR/Almen didaktik 2013/14 på Roskilde Katedralskole Ved Thomas Axelsen adjunkt i historie og samfundsfag.
Grænseløs læring Virtuelle valgfag. Hvem deltager? Undervisere og elever på valgfag i to uddannelser: Pædagogisk assistent (PAU) Social- og sundhedshjælper.
Læring og digitalt billedarbejde
Matematik i VØ KONFERENCE 5. MARTS Vi åbner døren for anvendelse af matematik August 2010 Revideret læreplan i vø Eleverne skal kunne udvælge og.
Alle elever i den danske folkeskole, skal blive så dygtige, som de kan En længere skoledag Flere timer i dansk og matematik Tidligere fremmedsprog Lektiehjælp.
”Blog som læringsplatform”
Læremidler til MADKAMP Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Temadag MV Nordic 17 maj 2017 Kompetencecenter for Læsning i Aarhus
…………Skal blive så dygtige som de kan
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
It i folkeskolens matematikundervisning
Læsevejlederen som kamæleon.
TEMA: Digitalisering 27. februar 2017.
Ledelse i Center for autoteknologi
IT undersøgelse på Breum Skole
SIP3: Differentiering Temaer
Præsentationens transcript:

DEN DIGITALE SKOLE Hvordan kan tablets indgå i undervisningen for at tilgodese differentiering?

Hvem indgår i projektet?  Uddannelsescenter Holstebro Merkantil/HG  HG 1A  Klassens faglærere  Kursusafdelingen  IT-afdelingen

Hvad ønsker projektet at forandre?  At undervisningen bliver præget af nytænkning med et fremtidsperspektiv.  At lærerne tilpasser undervisningspraksis i forhold til differentiering ved brug af tablets.  At lærerne bliver kvalificeret/opkvalificeret til at anvende og udvikle undervisningsmiljøet baseret på tablets.  At lærerne blive kompetente, så de er i stand til at bruge digitale lærermidler, tablets og smartphone.

Hvordan vil projektet forandre dette?  Lærerne skal på intern/ekstern kursus i programmer og tablet.  Lærerne skal inddrage tablets i den faglige undervisning, hvor relevante opgaver kræver brug af IT-værktøjer på tablets.  Lærerne skal fremstille undervisnings-materialer samt opgaver med mulighed for differentiering.

Hvilke resultater vil projektet opnå?  At eleverne oplever, at videnstilegnelsen via tablets er sjov, lærerig, interaktiv og levende.  At eleverne arbejder med værktøjer, der er let at medbringe overalt, kan dokumentere elevernes læringsprocesser og til at dele viden mellem elever, lærere og deres fælles praksisfelt.  At eleverne oplever samarbejde omkring et emne, hvor de på forskellige niveauer har mulighed for at dele information med andre elever og på samme tid samarbejder om at udfærdige det endelige produkt eller projekt.  At eleverne oplever at de bliver inddraget i valg af IT-redskaber.  At lærerne bliver bedre til at planlægge undervisning, der skaber sammenhæng og balance mellem tablets/smartphones, pædagogikken og det faglige indhold.  At lærerne lader sig inspirere af hinandens undervisningsmetoder ved brug af tværfagligt samarbejde og skabe en mere dynamisk, interessant og sammenhængende læreproces.

Hvordan skal resultaterne forankres på skolerne?  Der etableres løbende vidensdeling blandt underviserne klassen.  Der afholdes storklyngemøde med lærergruppen på HG på et internt pædagogisk arrangement, hvor der videndeles og erfaringsudveksles.  Opsamling fra storklyngemøde med efterfølgende handlingsplan.