Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Verden ind i undervisningen KEA, den 8. januar 2014.
Advertisements

CBS’ Uddannelser Kvalitetsseminar 7. marts Formål med kvalitetsseminaret •Kvalitetsudvikling af uddannelser –Inspiration til fortsat udvikling.
Om nærhed og distance mellem uddannelsesinstitution og praksisfelt
Partnerskabsdag: Skolereform Tirsdag d. 10
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Velkommen.
Visionen for ingeniøruddannelserne - erhvervslivets behov
Værktøjskassen Anvendelsesorienteret undervisning
Nytårskur 2014 Anne Skare Nielsen: Fremtidsforsker, Future Navigator
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
18. April 2012 Fællesskaber for Alle - Dagtilbuddets Fællesskaber Velkommen.
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
Inklusion i teori og praksis Inddragelse af studerende i FoU projekter
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Opsamling og afrunding på konferencen “Den gode genoptræning” Landstingssalen, 22. september 2008 NB: Pga manglende tid blev hele oplægget ikke præsenteret.
Det humanistiske fakultet – didaktiske virkemidler og metoder
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
- Dagtilbuddets Fællesskaber
”Om den nye læreruddannelse”
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Oplæg til Strategi for kreds-FDF HB møde februar 2012, bilag 4.2 Status – februar 2012 Ver.2.5.
PARALLELUNDERVISNING: - brugen af en digital læreplatform
Sammenfatning: Målsætninger og Strategiske prioriteter (1 af 2) SAF Strategiske prioriteterMålsætninger 2. Kvalitet i uddannelserne 1.Øget STÅ – grunduddannelse.
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
Formandens mundtlige beretning 2011 Landsforeningen af 10. Klasseskoler i Danmark v/ Henning Rasmussen, Xclass.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Udlejningsejendommenes energi Konference 9. november 2009.
Videnskabelse og -cirkulation
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Faglig udviklingsskole Videncenter Læremiddel.dk og faglige udviklingsskoler Oplæg skoleledermøde Odense Kommune d. 17. januar 2008 Thomas Illum Hansen.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Vælg layout 1. Højre klik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen 3. Bemærk at der findes 4 forskellige farvetemaer du kan.
Hovedpunkterne i en ny strategi
Introduktion til Analyseenheden under FPC Oplæg for FSE den 7. februar 2008 Anette Dørge Jessen Lotte Faurbæk.
18. Strategisk analyse af interne forhold
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Velkommen Midtvejskonference Brobygning mellem teori og praksis i professionsbacheloruddannelserne.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
UNIVERSITY COLLEGE LILLEBÆLT I ucl.dk I UNIVERSITY COLLEGE LILLEBAELT Arbejdsmøde den 8. november 2011.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Sygepleje og fagidentitet
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Af Erik Knudsen Rektor for UC Lillebælt Formand for Uddannelsesudvalget under Professionshøjskolernes Rektorkollegium Hvordan kan professionshøjskolerne.
LÆRING, DER SES!.
Samskabelse – forældre som ressource Rådet for Børns Læring, 8. April 2016 Rikke Slot Johnsen, konsulent Aarhus Kommune T: E:
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Kontor for Videregående Uddannelse Konference om rapport fra følgegruppen for ny læreruddannelse.
Kursus i pædagogfaglig ledelse af social inklusion og facilitering af aktionslæring 25. marts 2015 Afrunding ved Birgit Lindberg, dagtilbudschef.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
MISSION Vores mission er, at:
Vidensbaseret praksis i botilbud
Besøg i praksis Efterår 17.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Styrket sammenhæng mellem teori og praksis
Praktik. Censorformand: Niels Tange Lokaler: Århus: D2.02 Kbh: K5.18
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Mød UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014 Hvorfor vi bedriver forskning i forhold til vores kerneydelse: grunduddannelserne Rektor Ulla Koch University College Sjælland 27. november 2014

Den anvendelsesorienterede forskning på professionshøjskolerne Skal sikre et dynamisk videngrundlag for og med uddannelserne Medvirke til en fortsat udvikling af grunduddannelserne (og professionsfelterne) Sikre og styrke en gensidig videnudveksling med andre videninstitutioner Validere og retningsgive ift. f.eks. institutions-akkredieringer

Konkret Sikrer forskning: at der skabes begrebsliggørelser, sprog og dermed forståelsesrum for vores særlige praksisser i uddannelserne Udvikler koncepter og tilgange og dermed handlingsrum for vores uddannelserne Dokumentation og validering af vores praksisser og dermed politisk rum ift. uddannelserne

Forskningsindsatsen skal således sikre: At vores undervisere har adgang til den nyeste relevante viden, At vores undervisere er med til at udvikle relevant viden At vores undervisere kan arbejde dynamisk med samspillet mellem videnudvikling og pædagogisk udvikling Medvirke til samspillet med og i professionsfelterne

Vi er i dag blevet præsenteret for spændende og vigtig bidrag til dette: Vi har således set og hørt et udsnit af forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter med fokus på de teoretiske og metodiske rammer for at skabe og samskabe ny relevant professionsfaglig viden Vi har videre set og hørt et udsnit af eksempler på praksisnære og anvendelsesorienterede forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter. Spændende afsæt for relevante drøftelser af udfordringer og anbefalinger i forhold til strategisk og didaktisk videnskabelse og -cirkulation

Samlet er det eksempler på At vi er på vej til en ny og tydelig identitet, hvor et stærkt samspil mellem forskning og uddannelse sikrer omverdenen: Dimittender, der kan medvirke til samfundets fortsatte udvikling, kvalitet i ydelserne og for den enkelte et meningsfyldt, vigtigt og udviklende jobindhold.

Hvordan samler vi op på dagen? Vi skal bruge jeres input: Udfyld evalueringsarket, der ligger i konferencemappen – og send din evaluering til hmo@via.dk eller afleverer den ved konferencebordet ved hovedindgangen På baggrund af anbefalingerne fra konferencen og den efterfølgende evaluering vil både Forskningspolitisk Udvalg og Uddannelsespolitisk Udvalg både hver for sig og sammen arbejde videre med at styrke kvaliteten og videncirkulationen yderligere. Konferencen i dag skal også ses som et udtryk for et stadig mere tæt og forpligtende samarbejde mellem Forskningspolitisk Udvalg og Uddannelsespolitisk Udvalg

Og så er det tid til at sige tak for i dag Mange tak til dagens eksterne oplægsholdere – Jørgen Søndergaard, Lars Inge Terum, Sven Persson og Hanne Harmsen Mange tak til alle de interne oplægsholdere Tak til ordstyrerne og moderatorerne Tak til styregruppen og arbejdsgruppen Og: Tak til alle jer, der deltog i dag Husk, at dagens oplæg kan findes på http://www.uc-dk.dk/konference/ Vi glæder os til næste sektorkonference, som vi regner med kommer i efteråret 2015.