Følfods historie 1993-2010. Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Ørestad Skoles værdier
FDFs Værdigrundlag 1. Det kristne menneskesyn Vi tror på, at mennesker har brug for et udgangspunkt for deres pejling i livet, og at kristendommen er er.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Informationsmøde tirsdag den 4. december 2012
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Rådet for Etniske Minoriteter
Skolebestyrelsens opgaver
Velkommen til Lagoni SFO
Lærerprofessionen.
Kære forældre Hermed orientering om status i forbindelse med Pilehaveskolens udbygning og flytning til Verninge i skoleåret 2013/2014. I foråret 2013 har.
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Historie •Sejlklubbens formand nævner behov for bedre faciliteter i sin beretning på efterårsgeneralforsamling, 2002 •Generalforsamlingen er positivt stemt,
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
Informationsmøde vedr. skolestart Træd varsomt – her bliver mennesker til det allervigtigste for et menneske er at kunne klare sig selv – blive.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Tillid Temadag for AMIR
Invitation til skolebestyrelserne
Forældremøde på Outrup Skole
Relationer – børn og voksne
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Projekt for de kommende skolebørn i Sabro Dagtilbud
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Opdagende skriftsprog i et inklusionsperspektiv
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Forældremøde august Skoleområdets oplæg – Trørødskolens indskolingsplan.
Fritidshjemmet Villaen Per Schultz Jørgensen 10. Oktober 2012
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Skallebølle Landsbyordning ”Indsigt og opmærksomhed…”
Fællesskab og relAtioner i fdf
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Børnehavens og skolens samarbejde er godt.
Konfliktforebyggelse
Det robuste barn – et foredrag om opdragelse
Bakke og By Sommerfest i Mosen Kære forældre og børn I inviteres hermed til sommerfest i Mosen onsdag d kl ca. Vi glæder os til at se.
Grundtanke Børn der trives kan lære, voksne der trives kan undervise.
Modernisering Børneunivers – den røde tråd ( 0 – 17 år) Indskoling og SFO Udendørs skur Udearealer - legeplads Midlertidig placering pædagogisk servicecenter.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Børnehaven Smørhullets værdiggrundlag. En del af Viborg kommune I børnehaven har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ”Lys i.
Følelser… hvad for noget?. Rammen for i aften Følelsernes ABC Hvordan støtter vi en positiv følelsesmæssig udvikling hos børn? Vulkanen Formen Lytte,
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
Rødkærsbro´ børnehuse værdigrundlag I børnehusene har vi med udgangspunkt i Viborg kommunes Børne-og Ungdomspolitik ” Lys i øjnene” udarbejdet værdier.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Fleksible fællesskaber
Inklusion i Skæring Dagtilbud
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

Følfods historie

Naturbørnehaven en lokal ide En gruppe lokale forældre udarbejder et oplæg til en skovbørnehave Forældregruppen præsenterer kommunen for det udarbejdede oplæg Galten kommune finder forældrenes oplæg interessant Galten kommune udvikler videre på forældrenes oplæg.

Galten kommunes første naturbørnehave 1 dec kan Galten kommunen åbne sin første naturbørnehave med plads til 25 børn Børnehavens pladser bliver hurtigt fyldt med børn fra området, men også Skovby og Galten P.g.a. stor efterspørgsel bliver børnehaven udbygget med 5 pladser til 30 børn i alt.

Hvem vælger Følfod Forældre der ønsker en lille børnehave Forældre der ønsker en Naturbørnehave Forældre der ønsker deres børn videre på Hestehaveskolen Forældre der ønsker den lokale børnehave Det var den plads de kunne få Forældre der har hørt positivt om os

Tradition for at blive valgt Følfod har derfor altid haft børn fra hele gammel Galten kommune Og da det blev muligt at modtage børn over kommunegrænsen blev det også vores brugergruppe P.g.a den store søgning og stramning af regler vedr. overflytning – er vi landet på et gennemsnit på 32 børn

Aktiv forældregruppe Bestyrelserne har gennem tiden altid været meget aktive Valg af medlemmer til bestyrelsen har aldrig været et problem som oftest har vi oplevet kampvalg Siden start i 1993 har der været årlige arbejdsfredage hvor Følfods udearealer er bygget op

Følfods menneskesyn Vi har et menneskesyn der tager udgangspunkt i ”det hele barn” At alle børn er født med evnen til at udvikle sig som menneske. At alle børn er ikke lige, men ligeværdige Vi tror på det positive og ressourcerne i det enkelte barn.

Værdigrundlag Et sted hvor børn og deres forældre holder af at komme At vi anerkender vores forskellighed, og at vi i fællesskabet udvikler ny viden/færdigheder Rummelighed, anerkendelse og inklusion Imødekommenhed – åbenhed – ærlighed Naturens positive indflydelse

Følfod Navnet ”Følfod” har to betydninger: Blomsten og det at vi er Føllet til Hestehaveskolen. Vi håber at der i aften åbnes mulighed for at udvikle/bevare Følfod som den børnehave den er kendt for.

Udvikling på institutionsområdet Der udvikles på sammenlægninger, så institutionerne blive til store enheder Der udvikles på at i yderområderne laves landsbyordninger (skole sfo og børnehave går sammen) I det kommunale system er store enheder fremtiden.