Lodsejerkontakt – nøglen til realisering af vådområder.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
MED-REPRÆSENTANT I EFFEKTIVISERINGSTIDER SPILLET OM VELFÆRDEN.
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
# Ejendomsmæssig forundersøgelse Termestrup Enge dec Ejendomsmæssig forundersøgelse – Termestrup Enge.
Læringsstile og lektier
Program 9:30-12:00 P-vejledning 12:00-13:00 Frokost 13:00-14:00 forvaltningsprocedure og sidste nyt om vandprojekter ca 14:00 Kaffe.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
mellem Miljøministeriet og KL
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
Det her talent foregår i nærheden af mig…
Hvordan kan vi hjælpe jer videre Juni 2013 v/ vindmøllerådgiver Kristian Sejersbøl.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
Udviklingsplaner Sønderborg
1. november 2012Erling Birkemose Eksaminators rolle Censormøde 1. november 2012.
Nemt på nettet at understøtte og øge borgernes brug af NemID og digitale selvbetjeningsløsninger med udgangspunkt i den fælles offentlige digitaliseringsstrategi.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Projektlederens rolle(r)
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Peri OP 101 En amerikansk on-line uddannelse
Samarbejde mellem a-kasser og jobcentre
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Problemer eller udfordringer.
Kristian Gadegaard Miljøkontoret forh. Jordfordelingskontoret Tønder
Middelfarts Kløversti Friluftsrådets inspirationsmøde d. 15. januar
Oplæg – Aalborg Kommune, Jette Jensen Hvordan løfter vi mængden af overtrædelsessager affødt af Naturstyrelsens § 3 opdatering ?
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Fremtidssikring af beboerdemokratiet – hvor er de unge henne?
ENVINA – Vandløbsfagmøde Torsdag den 2. oktober 2014
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Denne præsentation indeholder 9 mulige forside layouts
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Dialogmøde om Fredensborg Kommunens klimaindsats - hvordan kan vi i samarbejde gøre en forskel for klimaet? 21. september 2011.
Virksomhedsservice og mentorprojekt for unge. Virksomhederne kommer ind her Virksomheder ringer til vores callcenter på Virksomhedsservice sidder.
Den gode ansøgning – fra forundersøgelse til projektbeskrivelse. Karsten Gasseholm Naturstyrelsen.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
Oplæg d Ved Peter Kjøngerskov og Rune Carlsen.
PROCES OG TIDSPLAN Godkendelse af forslag i Byrådet den 22. april Offentlig debat i maj og juni måned Udstilling i Utzon Centeret Endelig godkendelse.
Side 1 Lodsejerdialog - praktiske erfaringer med lodsejerkontakt Infomøde om Vådområder Nyborg/Skanderborg d marts 2011 v/ Karsten Wandall, projektleder,
Refleksion før kurset Skal du i gang med et projekt?
Når der er givet en projektbevilling…. Opfølgning på projekter med tilskud fra Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker.
Projekt Mainstreaming Mainstreaming af handicapområdet Region Midtjylland. 26. maj i Viborg Konsulent Henrik Hauritz Kultur og Service
HALPROJEKTET OG LOKALPLANEN  Generalforsamling 2005: Haludvalg nedsættes.  Lokale medier kontaktes, interesse for hal formuleres overfor kommunen. 
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Status for etablering.
W ORKSHOP 2 Samtalemodel til virksomheder. F ØRSTE KONTAKT : Vække virksomhedens interesse for at få besøg af skolen. Virksomheden har historik for at.
Jordkøb og jordfordeling
Stress En folkesygdom?.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Sikkerhedskursus (følgende lektioner er tilgængelige i dette kursus
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Må jeg præsentere IQ TEST.
Og hvordan definerer vi os selv?
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Begynd med at åbne
Effektiv kommunikation med virksomheder - hvordan?
Minivådområder En frivillig kollektiv indsats Landbrugsseminar 2018
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
VELKOMMEN TIL.
Fra anledning til udvikling
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Præsentationens transcript:

Lodsejerkontakt – nøglen til realisering af vådområder

Aabenraa Kommune har gennemført 3 kommunale vådområdeprojekter under Grøn Vækst. Det typiske forløb har været: Telefonisk orientering til lodsejerne om forundersøgelse Lodsejerbesøg under den ejendomsmæssig forundersøgelse Brev til lodsejere om resultatet af forundersøgelse Offentlig høring af projektet efter vandløbsloven Individuel lodsejerforhandling gennem besøg, brev/mail og telefon (afklarende korrespondance) Besøg med kontraktunderskrift Orienteringsbrev til lodsejerne om planlagt realisering efter sidste aftaleunderskrift Besøg med hjælp til ansøgning om fastholdelses tilskud Godkendelse efter vandløbsloven Orienteringsbrev til lodsejerne om planlagt anlægsarbejde Brev med invitation til indvielse

Lodsejerforhandling kræver tålmodighed, respekt og seriøsitet Ofte modnes projekterne med tiden Kør ikke for hårdt frem (kan være en udfordring med en stram tidsplan) Tag ikke altid et ”nej” for ”nej” – sørg altid for at kunne vende tilbage (hold døren på klem!)

Lodsejerforhandling kræver tålmodighed, respekt og seriøsitet Husk på, at det oftest er os, som ønsker projektet fra starten Med præmissen om frivillighed, så kommer vi med ”hatten i hånden”. Respekter, at lodsejeren ikke nødvendigvis ser de samme fordele, som os. Respekter, at historie, tradition, kultur og naturligvis økonomi spiller en rolle for lodsejerholdningen Respekter generelt, at jordbrugeren lever af at drive jorden og derfor ofte har andre interesser end os. Virk interesseret i landbruget og ros gerne

Lodsejerforhandling kræver tålmodighed, respekt og seriøsitet Sørg for at holde lodsejere informeret helt fra starten og spil altid med åbne kort Negligér aldrig et problem – det går sjældent over af sig selv, så man kan lige så godt tage fat om problemet med det samme Kom til tiden – og hold dine aftaler Medbring gode kort og andet materiale til møder Offentlige møder om projekter kan være en god ide´ i opstartsfasen, men de kan være svære at styre…..

Sandskær 2011 – 5,8 ha sø – 3 lodsejere Tilskud til fastholdelse af vådområde (søgt af forpagter) ”Gulerod”: herlighedsværdi/ejendomsværdi (økonomi)

Grøngrøft 2012 – 25,4 ha – 5 lodsejere Opkøb af projektjord/fastholdelse/(engangserstatning) ”Gulerod”: opkøb og jordfordeling

Rønshoved 2014 – 21,4 ha – 5 lodsejere Jordbytte/fastholdelse/(engangserstatning) ”Gulerod”: fritagelse for plejepligt/økonomi/mere natur

Husk, at ikke to lodsejere er ens!! Hovedopgaven ligger i at få alle til at se en individuel fordel i projektet. Det kan handle om: - økonomi - jord - herlighedsværdi - natur/jagt Tak for opmærksomheden!