Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Samspil på tværs i Silkeborg Oplæg 09. maj 2012 – Thisted UU leder Erik Rohde.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
VEJLEDNING… … til brug af præsentationen:
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Politisk udgangspunkt Byrådet besluttede den 1. november 2010, at Fredensborg kommune skal have en ny skolestruktur. Ønsket er at skolerne bedre kan imødegå.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Regionernes rolle Foto: Ole Malling Oplæg til møde i Friluftsrådet d. 29. oktober 2011.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Hvad kan København som hovedstad?
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
22. marts 07 Styring med fokus på effekter og faglighed Frederiksberg Kommune 26. januar 2012.
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
Etableringssekretariatet for Beskæftigelsesregion Syddanmark Karl Schmidt Beskæftigelsesregion Syddanmark DSI temadag om det fremtidige beskæftigelsessystem.
Tillid Temadag for AMIR
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Det midlertidige vækstforum. sommer 2005 – 1. april 2006 Det nuværende fra 1. april 2006 Etableringen af Vækstforum Sjælland.
En aftagervinkel på uddannelsernes internationale dimension - det pædagogiske område Konference for professionshøjskolernes internationale medarbejdere.
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
Forventninger til professionshøjskolerne Oplæg for University College Sjælland v/ Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen.
Udfordringer og perspektiver på ledelse i kunst- og kultursektoren - et kommunalt perspektiv Introdag – Kunst og kulturlederuddannelsen Odsherred Teaterskole.
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
På vej mod en region Nye muligheder Harmonisering. Kvalitet – effektivisering Den fremtidige specialeplanlægning Kompetencebehov i fremtidens hospitalsvæsen,
Kodeks for offentlig topledelse
Medalje til Høje-Taastrup
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Kulturpolitisk temamøde, Struer Byråd, 20. november 2007 STRUER KOMMUNE Møde den 29. november 2007 Til første møde om Udviklingsprojekt på Dagtilbudsområdet.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Biblioteket og kommunalreformen – bibliotekets roller
DLO-konference i OCC d. 27. november 2006 Hvad driver kommunerne til markante strukturændringer? Oplæg ved børne- og kulturdirektør Per B. Christensen,
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Vision 2020 En 5 års plan for arbejdet i Dansk Orienteringsforbund Planen justeres ved årligt strategi seminar i august. Vision 2020 skal godkendes på.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Temaer for mødet Aktuelle kommunale udfordringer Formålet med det fælleskommunale kvalitetsprojekt Forventninger til regeringens kvalitetsreform Det videre.
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Lederkonferencen 9. juni 2010
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
Ledelsesudfordringer i kommunerne – nu og i den nære fremtid Oplæg for FTF`s Tænketank om ledelse, d. 6. juni v/ Per B. Christensen, formand for.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Vision mission værdier handleplaner
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Det kompetente Nordjylland
Præsentationens transcript:

Det internationale perspektiv i uddannelse, arbejdsplads og rekruttering UC- Sjælland d. 17. marts 2010 Børne- og kulturdirektør i Næstved Per B. Christensen, medlem af bestyrelsen i UCSJ, børnerådet og formand for følgegruppen om læreruddannelsen

Jeg starter med konklusionen om kommunernes indsats vedr. internationalisering Dialog om internationalisering – et bredere men også mere målrettet fokus – indsatsen i dag er for adhoc-iseret Kommunerne har brug for hjælp til at sætte retning Kommende medarbejdere tænker internationalt – men måske ikke alle Projekter med internationalt fokus – men med fokus på udviklingen af kerneydelsen Behov for en international baseret rekrutteringsstrategi

Konklusion fortsat Behov for en rekrutteringsstrategi med et internationalt perspektiv Internationale projekter der har fokus på praksis En konkret formidling af initiativerne på tværs af kommunerne Efter - og videreuddannelse af medarbejdere Samspil med professionshøjskolerne At blive udfordret på kommunal vanetænkning Konkrete mål og evaluering af indsatsen

Hvorfor internationalisering? Viden er global Global økonomi – nye vækstområder Hastige samfundsændringer Tid og geografi betyder ikke længere så meget Stor vækst i uddannelsesområdet Styrkelse af befolkningens kompetencer set i et internationalt perspektiv Ny viden til Danmark på velfærdsområderne

Hvilket udgangspunkt Lissabon - erklæringen 2000 i EU Globaliseringsrådet 2006 Nationale mål og EU-mål for uddannelsespolitikken Velfærdsaftalen 2006 Regeringens fremskridtsrapport 2007 Mål for Danmark og EU i 2020-aftalen Internationale strategier i kommunerne målsætningerne

Hvilke ydelser skal vi leve af – hvad skal de unge forholde sig til i en international sammenhæng? Ydelser til de relativt velstillede – der kan vælge anderledes Identitet, oplevelse og udødelighed Lokalt konkurrenceudsat værdiproduktion Globalt konkurrenceudsat værdiproduktion De enkelte forretningsprocesser bliver lagt der, hvor konkurrencekraften er størst

Hvilke kompetencer er vigtige i en international kontekst – fokus i kommunale arbejdspladser Fokus på faglighed – kulturteknikker - herunder viden om ny teknologi Sprog – engelsk og gerne et sprog mere Fleksibilitet Omstillingsevne – den internationale arbejdsdeling Kulturel kompetence Samarbejdsevne Mellemfolkelig forståelse – viden om mellemfolkelige organer Fokus på iværksætteri En uddannelse man bliver glad, stolt og kan leve af!

Indsatsområder i hele uddannelsessystemet Flere unge i uddannelse – 2010 og 2015 Realkompetencevurdering og efteruddannelse Forøgelse og sikring af tiltrækningskraft Åbenhed Kvalitetsnormer for uddannelse Fleksible læringsforløb Registrering af nøglekompetencer og erhvervsmæssige behov

Udviklingsfelter i kommunerne Behov for en international profil i kommunerne. Hvad skal den indeholde: Hvad vil vi med en international profil ? Internationale afdelinger i kommunerne Partnerskabsaftaler Partnerskabsskoler Udvekslingsaftaler Systemeksport Internationale klasser og skoler – evaluering og perspektivering Behov for praktikaftaler i udlandet Fokus på de sproglige kompetencer International rekruttering

International rekruttering - mål –Vi skal være bedre til at markedsføre Danmark som arbejdsland –Det skal være lettere at få adgang til at arbejde i Danmark –Virksomhederne skal have bedre service til at rekruttere. –Vi skal være bedre til at fastholde og integrere udenlandske arbejdstagere –Vi skal rekruttere målrettet til den offentlige sektor –Vi skal have bedre overvågning og dokumentation af området

Kommunale parter der skal involveres i den internationale strategi Kommunalbestyrelsen Politiske udvalg Forvaltningen Institutionerne Institutionsbestyrelserne Borgere og brugere

Næstved Kommunes internationale strategi – primært fokus på de ansatte Har defineret en strategi Har etableret en særlig afdeling Videndeling, systemeksport, kompetenceudvikling og personaleudvikling Er formuleret i målrettede partnerskabsaftaler Elevprogrammer Vi er åbne overfor hvad der sker på den internationale pædagogiske scene f.eks. storyline, læringsstile, high scope Vi arbejder med det og igangsætter jævnligt projekter desangående, ligesom det indgår i den almindelige udvikling i form af oplæg Mange samarbejdsrelationer på kulturområdet – teater, musik, kunst. Den internationale strategi skal også have et rekrutteringstema

Problemstillinger vedrørende rekruttering af arbejdskraft Kulturbarriere - isolation Uddannelsestradition Det danske arbejdsmarked Andre tilbud til de rekrutterede Introduktionsforløb Sociale problemstillinger Anvend sprogcentrenes viden

Hvilke kompetencer skal fremtidens medarbejdere i kommunerne have for at indgå på en international arbejdsplads og arbejdsmarked  Viden om sprog og kultur  Evne til at se nye trends og tendenser  Evne til at lede under foranderlige vilkår  Evne til igangsætning, innovation og udvikling  Evne til at formulere vision og strategier  Evne til at udvikle sig selv  Have kulturel tolerance  Evne til at træffe beslutninger  Evne til at formidle organisationens værdier og holdninger  Evne til at være resultatorienteret Evne til at etablere netværk Evne til at kommunikere