Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
Advertisements

ADHD – en kommunalpolitiske udfordring
UUUC Årskonference Claus R. Olsen 19.apr. 12 EUD, fleksuddannelse og vejledning Fra 95 pct. til 100 pct. gennem øget realisme og retning for de unge.
Amalie Ørum Etablering af en ungevejledning på Hovedbiblioteket.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Ungdomsskole – mellem reform af folkeskolen, erhvervsuddannelserne og vejledningsindsatsen Storbynetværk den 12. september 2013 Direktør Per B. Christensen,
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
ProNet Konference – Korsør 29. november 2011 Udfordringer set fra et dansk Jobcenter 2011 Anette Steffensen Arbejdsmarkedsområdets Tværfaglig unge- og.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
Tværgående indsats for unge årige
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Inklusion i folkeskolen: Vision og byggesten
Spor for et samlet skolevæsen i Odsherred Kommune Budgetseminar 20. April 2012.
UU-Vestegnen Vognporten Albertslund Tlf
”Vi når målet – men hvordan?”
Senest rettet: UU-Aalborg Unge på Tværs Nøgleord: – Uddannelsesparat – Udskoling – Uddannelsesforberedende indsats – Uddannelsesforberedende valgfag.
De mange muligheders skole Oplæg for skoleledere i Nordjylland 29. sept 2010 Klaus Majgaard.
Lokalsamfundet som læringsrum Ledelsesseminar i Gribskov Kommune 10. oktober 2012.
Deltagelse og fastholdelse i et skole- og ungdomskulturelt perspektiv på erhvervsuddannelserne Peder Hjort-Madsen, Center for Ungdomsforskning, Aalborg.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Strategier for uddannelsesparathed Dialogmøde for UUO Tirsdag 11. januar Klaus Majgaard.
Udgangspunktet for pilotprojektet Færre gennemfører en ungdomsuddannelse Barriererne i uddannelsessystemet.
Kontanthjælpsreformen
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
NETVÆRKSMØDE OM UU, FOLKESKOLE & UNGDOMSUDDANNELSERNE Forventninger, muligheder, udfordringer & handlinger i lyset af folkeskolereform og omlægninger af.
Nye strukturer i ledelse: Pædagogisk ledelse som holdsport Ungdomsringen 25. oktober 2012.
Uddannelsesparathed som målestok for skolens resultater EVA’s repræsentantskab 24. januar Klaus Majgaard.
Repræsentantskab Onsdag d. 9. april Samarbejde mellem JC og UUV.
Ungdomsskolens udfordringer og strategiske rolle US Centret 2. marts Klaus Majgaard.
Ungebasen.
Tema 4 Overgange i barnets liv
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Syddanmark 18. marts 2010 Klaus Majgaard.
Børne- og ungepolitik i Fredensborg Kommune Inspirationsoplæg 21
Helhed i indsatsen for udsatte børn og unge Dansk Flygtningehjælp Årsmøde 8. maj 2010 Klaus Majgaard.
Nye veje i overbygningen Udgangspunkt i elevernes læringsmål og læringsstrategier Undervisningen tilrettelægges fleksibelt på tværs af klasser og årgange.
Hvordan får vi de sidste med? Professionshøjskolen UCC 7. maj 2010 – Anna Marie Illum.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Udfordringer og visioner på børne- og kulturområdet BKF Midtjylland 5. marts 2010 Klaus Majgaard.
Unge, alkohol og stoffer. Organisering – samspil på tværs Det Frie Gymnasium Niels Brock, EUD Hotel- og restaurantskolen Københavns Kommunes Ungdomsskole.
Den koordinerede ungeindsats Silkeborg Kommune 21. marts Klaus Majgaard.
UU’s strategiske rolle UU Lederforeningens årsmøde 22. januar Klaus Majgaard.
Lokalsamfundet som læringsmiljø Klog på den fede måde Horsens 24. november 2010 Klaus Majgaard.
Vi slipper ikke nogen! Om at få alle med gennem skolen og ind i ungdomsuddannelserne Task Force, Frederikshavns Kommune 24. januar Klaus Majgaard.
Uddannelse som livschance og som krav Second Chance netværket 1. september 2010 – Lis Rom Andersen.
Fremtidens folkeskole i et ledelsesperspektiv Forum Anders-Peter Østergaard Børne- og ungedirektør Lolland Kommune
Ungdomsuddannelse til alle Konference d. 18. april 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Borgermøde i distrikt Engskov Mandag d. 23. marts 2015 kl
Den koordinerede ungeindsats
Uddannelsesudfordringer efter globaliseringsrapporten og velfærdsforliget Paneldrøftelse i Danmarks Vejlederforening d. 30. januar 2007 v/ Per B. Christensen,
På vej mod de 95% UURS Kongres 4. maj Klaus Majgaard.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
Forslag til uddannelsesstrategi og handleplan
Vesterbrogade 6D. 4, 1780 København V. | uudanmark.dk| | CVR: Er vejledningssystemet gearet til de store reformer og fremtidens.
/Bent Storgaard Etablering af UU-Vestegnen Mange opgaveudvidelser siden 2004 ”Uafhængig af sektor- og institutionsinteresser” UU-Vestegnen:
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Jobcenter Halsnæs Oplæg på workshop på Vejledningstemadag den 29. november 2013.
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Kontanthjælpsreformens betydning -i forhold til arbejdet med de unge Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland Jørgen Dan Pedersen centerleder.
UU Danmarks perspektiver på anbefalingerne
”Klart jeg kan” Et vejledningsforløb for ledige i Jobcenter Odsherred med fokus på motivation og kompetencer Peter Rummelhoff, områdeleder Jobcenter Odsherred.
Forældre-information
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Bløde færdigheder er hård valuta
Målopfølgning – Børne- og Skoleudvalget
Implementering af ungepakken
Præsentationens transcript:

Uddannelsesparathed og vejen til de 95 pct. UU Københavns Kommune 29. september 2010 – Lis Rom Andersen

Indhold Krise i vores uddannelsessystem? Polariseringens trussel For få får en ungdomsuddannelse Ungepakkens udfordring Uddannelsesmæssige barrierer Uddannelsesparathed som kompetenceideal Vejledning og uddannelsesmiljøer Nye uddannelsesmiljøer for unge Udvikling af de tværsektorielle samarbejder Udfordringer i den kommunale organisation Anbefalinger til eftersyn af folkeskolen

Krise i vores uddannelsessystem? For mange unge får ikke en uddannelse Flere børn og unge anbringes Flere børn og unge får specialundervisning Den sociale arv brydes ikke

Polariseringens trussel Individualisering og Polarisering Uanede udviklingsmuligeder Frie valg, skræddersyede uddan- nelsesforløb, udlandsophold etc. Uanede udskillelsesmuligheder Ulighed i sundhed og opvækstvilkår, Voksende restgruppe Integrationssammenstød Polariseret kriminalitetsbillede

For få får en ungdomsuddannelse Andel, der faktisk starter på en ungdomsuddannelse Andel, der gennemfører første år Andel 15 – 25 årige, som er i gang med eller har fuldført en ungdomsuddannelse

Ungepakkens udfordring Ånden i Ungepakken er, at vi i kommunerne ikke slipper nogen – men fastholder ansvaret for de unge, indtil de er vel igennem en ungdoms-uddannelse Stor udfordring, at vi skal udvikle tilbud til de, der ikke er uddannelsesparate Tankevækkende, at de mindst uddannelsesparate stilles over for de største krav til at navigere i forskellige systemer og tilbud

Uddannelsesmæssige barrierer Manglende læsefærdigheder Lavere faglig selvtillid Lavere forventning til eget potentiale Ringere faglig selvvurdering Mindre konkurrenceorienterede i skolen Mindre læselyst Familiemæssig baggrund Personlige kompetencer –indadvendte –udadvendte –udviklingshæmmede, alkoholsyndrom, autister m.m. Mangel på basale arbejdslivskvalifikationer såsom udholdenhed og autoritetstro

Etiske & eksistentielle Uddannelsesparathed som kompetenceideal Fællesskabets nødvendighed: Individ og fællesskab er hinandens forudsætninger Brug for nye evalueringsformer Faglige Relationelle & innovative Kompetencer

Vejledning og uddannelsesmiljøer Uddannelsesparathed som en rød tråd gennem uddannelses- miljøer, der tager afsæt i at den enkeltes læring og udvikling foregår i fællesskaber Kan vejledningen være med til at understøtte individualisering og ensomhed ved at sætte fokus på den enkeltes forudsæt- ninger, mål og planer? Eller kan vejledningen understøtte dannelse af fællesskaber, hvor vi hjælper hinanden med at gennemføre uddannelsen? Vejledning med fokus både på den enkelte og på uddannelsesmiljøer

Nye uddannelsesmiljøer for unge Ungdomsuddannelserne starter i 7. klasse Revitalisering af motivationen Profilspor/overbygningsskoler Uddannelsesmiljø og netværk for unge – mindre binding til de nære lokalsamfund, større mobilitet Tættere samarbejde med ungdomsuddannelserne (jobbytte, fælles holdninger etc.) Sociale støttemuligheder tæt på UU har en nøglerolle!

Udvikling af de tværsektorielle samarbejder Samarbejde og åbenhed mellem involverede hjælpeinstanser En mere koordineret indsats mellem jobcenter og UU Akut psykologberedskab Samspil med dem der allerede har de unges tillid Tæt koordinering mellem vejledning og det sociale arbejde

Udfordringer i den kommunale organisation Er kommunale fællesskaber om UU en fordel eller spærrer det for løsninger? Kan der skabes en stærkere rød tråd gennem folkeskole, ungdomsuddannelse og vejledning? Kan det politiske miljø dedikeres til fælles uddannelsesmålsætninger og –organisation på tværs af arbejdsmarkeds-, social- og børne- og ungdomsudvalg? Kan ungdomsskoler, produktionsskoler, UU, folkeskoler og aktiveringsindsats finde sammen i nye fællesskaber?

Anbefalinger til eftersyn af folkeskolen Gør uddannelsesparathed til resultatmål – og ikke snævre faglige mål Skab sammenhæng i reguleringen af dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelser Skab kvalitetsfællesskaber for udvikling af fremtidens læringsmiljøer og overgangene imellem dem Opbyg videntrekanter mellem forskningsinstitutioner, professionshøjskoler og kommuner