Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Sårbare unge P I H L I N K L U S I V E - oplæg og dialog om planer for
Inddrag nu Kick-off møde
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Initiativer i forlængelse af kommissionen vedr. ungdomskriminalitet Januar 2011.
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Evaluering af kommunalreformen og den nye nationale koordinationsstruktur Oplæg ved Torben Buse, Vicedirektør, Socialstyrelsen 8. Maj 2014.
Velkommen.
Forandringsteori Skørping Skole
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Baggrund, status og udrulning
UAK UAK - Unge Aktive Kulturrødder
Praksisudviklings projekt Vellykkede samtaler i sammenhængende forløb
Tværgående indsats for unge årige
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
24. januar CFU OK 08 Delforlig - staten Attraktive arbejdspladser Fokus på samarbejde, kompetenceudvikling og arbejdsmiljø.
Boligsociale indsatser … for over 60 mio!
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
v/ kontorchef Britt Bergstedt, kontor for socialpsykiatri
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
PALS - mental sundhed - et eksempel på hvordan viden om mental sundhed kan omsættes til praksis Birgitte Rønnow, Specialkonsulent og projektleder i.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
VISO og kriminalitetsforebyggelse
Temadag for kommende RBR-repræsentanter 18. maj 2010.
Paradigme 2.0.
SSP-konference velkomst Af Jesper Reming Tangbæk Børn og Kultur.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
1 Møde i Sundhedspolitisk Dialogforum 23. oktober 2014 Genoptræning og rehabilitering – indsatsområde 3.
Hvad vil det sige at arbejde evidensbaseret og hvordan kan Socialstyrelsen understøtte arbejdet i kommunerne? Psykiatrikoordinatorerne den 30. januar 2014.
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Tema 2 Præsentation af kommunen og dens tilbud Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
22. September 2010, Kommunernes Landsforening 5 udfordringer – 5 løsninger.
ORGANISERING OG LEDELSE AF MISBRUGSBEHANDLING TIL UNGE UNDER 18 ÅR Socialstyrelsens Konference om Unge og Rusmidler 27. april 2015 Oplæg v. Åse Kjøller,
Socialtilsyn Nords årsrapport En vurdering af tilbuddenes kvalitet
Infomøde Kolding d. 26. april Én indgang… Lokal erhvervsservice Væksthus Syddanmark (specialiseret erhvervsservice) Virksomheder og iværksættere.
1 Indsatser mod organiseret kriminalitet Indsatsgruppen mod organiseret kriminalitet i Odense Kommune. Indsatsen blev iværksat efter en forespørgsel i.
En Vej Ind, Temadag om rocker- og bandeforebyggelse, 2016 Program for workshoppen Del 1: Hvad er En Vej Ind? Del 2: Hvordan gjorde vi og hvilke erfaringer.
Intro til samarbejdet med socialfaglig rådgiver Organisation – Tværfagligt Center For Børn og Unge Formål og målsætning Målgruppen Kendetegn ved socialfaglig.
Programmet er afprøvet i tre repræsentative skoledistrikter siden januar 2013 Implementeres i resten af kommunen per 1. januar 2016 Partnerskabskommune.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Forebyggelse af rocker- og banderekruttering København 23. Maj 2016.
Oplæg til møde med gruppeformændene om kriminelle grupperinger i Odense Børn- og Ungeforvaltningen juni 2009.
Temadag i Midt-, Vest- og Østjylland
Temadag om problemskabende ungegrupperinger
Stærke, lokale samarbejder mod radikalisering og voldelig ekstremisme
Kortlægning af børn og unge i risiko for at indgå i problemskabende ungegrupperinger. Videns- og rådgivningsenheden til forebyggelse af rekruttering til.
Socialstyrelsens temadag i Viborg
Plan for sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Vidensbaseret praksis i botilbud
Investering i efterværn
17. september 2018 Informationsmøde om ansøgningspuljer i 2018 Ansøgningspuljer på området for psykisk sårbarhed.
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Temadag i Syd- og Sønderjylland
De sociale investeringspuljer Informationsmøde den 7. maj 2018
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Forebyggelse - dilemmaer og handlemuligheder
Præsentationens transcript:

Socialstyrelsens kriminalitetsrådgivning og indsats på bandeområdet SSP Samråd i: Køge d. 5.11. 2014 Kolding d. 11.11.2014

Ny bandeopgave i Socialstyrelsen Der er etableret en særlig rådgivnings- og vidensenhed (2014-2017), der skal: Sikre at kommuner med alvorlige rocker- bandeproblemer sammen med relevante aktører får kortlagt, hvilke børn og unge, som er i særlig risiko for at indgå i rocker- eller bandegrupperinger. Indsamle viden om systematiske metoder med dokumenteret effekt over for målgruppen. Rådgive og understøtte kommunernes indsats for at forebygge børn og unges involvering i rocker- og bandemiljøerne. Afprøve og evaluere 2-3 lovende metoder/indsatser.

Metodeafprøvning På baggrund af forskning og konkrete erfaringer fra kommunerne udvælges i efteråret 2014 2-3 lovende metoder til at forebygge rekruttering til rocker- og bandegrupperinger. Ansøgning er ude nu. I 2015 udmeldes en ansøgningspulje (på i alt 7,4 millioner kr.) målrettet kommuner med udfordringer med uroskabende unge Der udvælges 3-6 kommuner, som i perioden 2015 til 2017 skal afprøve metoderne

Socialstyrelsens Kriminalitetsrådgivning Åben rådgivningstelefon og mail, som I kan finde på vores hjemmeside www.socialstyrelsen.dk under ’kriminalitet’ Målgrupperne for rådgivningen er: Kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge Unge i risiko for at blive rekrutteret til rocker- og bandegrupperinger samt problematiske ungegrupperinger Unge i risiko for radikalisering og ekstremisme Udgangspunkt i kommunernes unikke problemstillinger, behov og ønsker!

Socialstyrelsens Kriminalitetsrådgivning Åben telefon og mail Én indgang til Socialstyrelsens rådgivning både på kriminalitets-, bande- og ekstremismeområdet Kontaktmøde Indledende (fysisk) møde med fokus på forventningsafstemning Afklaringsforløb Møderække, workshops m.v. med fokus på afklaring af behov, udfordringer, målgrupper m.v. Inspirationsmøder og –oplæg Formidling af aktuelt bedste viden Udviklingsplan På baggrund af en kortlægning og analyse udarbejdes en plan relateret til konkrete udfordringer Processtøtte til implementering af udviklingsplanen Understøtte kommunens arbejde med at implementere udviklingsplanen