KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Socialstyrelsens nye vidensnotater
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
New Insight - Noter til præsentation
Godmorgen og velkomment til Fælles idéudviklings- workshop Kulturfestival BØLGEN.
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Danske Forsamlingshuse
Anbefalinger til et fremtidigt samarbejde
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Foreningen Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland 12. april 2013.
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
BiblioteksstyrelsenDB årsmøde 2003, "projekter og udvikling" Jens ThorhaugeDias 1 Udviklingspuljen er ”seed money”  15 mio. kr. trækker mange flere penge.
Børnekultur der dur, Børnekulturens netværk, d. 26. oktober i Kolding Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen og direktør i Næstved.
IT- og Telestyrelsen Evaluering og Information på nettet.
BKF – regionsbestyrelsesmøde, 15. maj 2009
Gratis entré og bedre formidling i Danmark Steen Kyed Afdelingschef Kulturministeriet, departementet.
Kodeks for offentlig topledelse
Erhvervsrettede tiltag i Odsherred Kommune Thomas Adelskov Borgmester Politisk Forum den 8. maj 2014 Temamøde 9: Det lokale erhvervsklima – hvilken rolle.
Fundraising og biblioteker – europæiske perspektiver Hvorfor indgå i EU-projekter? Tine Vind, Kulturstyrelsen Kontorchef for Biblioteker November 2014.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Kultur på tværs Biblioteksverdenens synspunkt Kulturdirektør Lone Gladbo Gentofte Kommune.
1 Kulturseminar 2009 Det internationale kultursamarbejde.
Strategikort for MEF Samfunds- værdi (eksempler)
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
1 27. marts 2015 Kulturministeriets og Udenrigsministeriets Samarbejdsaftale.
Kulturkonference på Comwell Middelfart september 2007 Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved Kommune og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Kombi-biblioteker en ny mulighed
Børneområdet blev kommunalt – åbner det for en spændende ny fortælling Socialrådgiverdage d. 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Generelle udfordringer og perspektiver i kommunernes arbejde med kvalitet, effektivitet og styring  Oplæg ved Børne- og Kulturdirektør Per B. Christensen,
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fremtidens museumslandskab: Fokus, fornyelse og modet til at være unik Kulturarvsstyrelsens museumsmøde Nyborg 10. maj 2010 Klaus Majgaard.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Kulturudvalgsmøde Ω Strategi for Gribskov biblioteker 2007 Ω Servicemål Ω Fælles fokuspunkter for bibliotekerne Ω Folke/skolesamarbejde Ω Portaler.
Ingen forskning uden brugere Eller hvad kan brugere, rekvirenter og andre interessenter gøre for børnekulturforskningen? Chefkonsulent Jan Helmer-Petersen.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Creative Europe. Om Creative Europe / Europa for Borgerne Case 1 Viborg Kommune / The Animation Workshop Case 2 Østfold / Scenekunst Østfold Hvorfor og.
Kontanthjælpsreformen - jobparate kontanthjælpsmodtagere Oplæg den 5. december.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Kulturarven er en aktiv ressource i samfundet. Politisk samfunds- mæssigt perspektiv Interessent- perspektiv Proces- perspektiv Medarbejder- perspektiv.
1. marts 2016ODM forskningsvilkårSide 1 Hovedopgaver - forskning Et mere aktivt hovedmuseum! Generelt : SMK rådgiver og faciliterer dialog og videndeling.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Workshop 7. velfærdsteknologi
10 eksempelprojekter (2 pr. kommune)
Vidensbaseret praksis i botilbud
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
Workshop Onsdag d. 19. september 2018 Kl
Kortlægning - Styrker og svagheder
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Kultur i Lemvig Kommune
Præsentationens transcript:

KULTUR FOR ALLE

Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”

Hovedbudskaber II: ”Borgerne skal møde kunsten og kulturen der, hvor de er!”

Hovedbudskaber III: ”Kulturinstitutionerne skal tilpasse sig til de moderne borgeres liv!”

Strategiens indhold Fremtidens kulturaftaler Brugerinddragelse Børn og Unge Kunst, kultur og kulturarv i det offentlige rum Åbne og tilgængelige kulturinstitutioner Kultur og medier Kulturinstitutionernes strukturreform

Redskaber og midler Redskaber og midler: Kulturaftaler Resultataftaler Konkrete initiativer Udvalg Etc.

Fremtidens kulturaftaler Platform for samarbejdet mellem Kulturministeriet og kommunerne Fokus på videndeling Mere dialog - også på det politiske niveau Mere samarbejde mellem lokale og statslige institutioner Flere netværk på tværs af kommunegrænser og mellem forskellige institutioner Mere internationalt samarbejde

Kulturaftaler Ministeriet vil arbejde for: At fremtidens kulturaftaler er visionære og strategiske. At samarbejdet mellem staten og kommunerne udvikles og intensiveres. At der er fokus på brugerinddragelse med særlig fokus på ikke-brugerne. At der er en særlig fokus på målgrupperne: børn, unge og deres familier. At kunst, kultur og kulturarv kommer ud i det offentlige rum. At kulturinstitutionerne opleves som åbne og tilgængelige. At digitale og elektroniske medier i højere grad bruges til at sikre kultur for alle i hele landet. At der udfoldes en strukturreform på kulturinstitutionerne.

Projekter i kulturaftalerne Det gode projekt er bl.a. kendetegnet ved: At være nyskabende (projektbeskrivelsen præciserer hvad der er det specifikke nye i projektet) At være af høj kvalitet (projektbeskrivelsen præciserer og sandsynliggør kvaliteten) At bidrage til opfyldelse af Strategien for kultur for alle (projektbeskrivelsen præciserer, hvilke specifikke delelementer i strategien, der understøttes med projektet). At have operationelle mål for hvilke effekter, projektet vil have (projektbeskrivelsen præciserer, hvilke effekter, der forventes ) At indeholde reflekterede overvejelser om hvordan det ved projektets afslutning kan dokumenteres eller sandsynliggøres, at effekterne er opnået (projektbeskrivelsen præciserer dette)

Kulturens strukturreform Biblioteksudvalg Museumsudvalg Teaterudvalg Organisering på tværs God ledelse på kulturinstitutioner

Eksempler på indsatser i projekter Nedenfor følger eksempler på områder fra strategien, som projekter kan understøtte: Samarbejde: øget samarbejde mellem statslige og lokale kulturinstitutioner innovative netværk på tværs af kommunegrænser internationale samarbejder på tværs af landegrænser Brugerinddragelse: bedre redskaber til at følge med i hvem der bruger kulturinstitutionerne fokus på inddragelse af ikkebrugere inddragelse af borgerne som aktive deltagere og medskabere af kulturen Børn og Unge: udvikling af kulturtilbud med børn som målgruppe fokus på unge som målgruppe fokus på familien som målgruppe Kunst og kultur i det offentlige rum: fokus på at tilbyde kultur på utraditionelle steder i det offentlige rum formidling af kulturen og kulturarven i byerne og i landskabet udvikling af metoder og værktøjer inden for kulturel byplanlægning Åbne og tilgængelige kulturinstitutioner: lokale kulturinstitutioner, der arbejder med alternative muligheder for åbningstider afprøvning af nye modeller for rabatordninger hos kulturinstitutioner markedsføring af kulturinstitutioner Kultur og medier: fremme brugen af nye teknologier i de lokale kulturinstitutioners formidling Kulturinstitutionernes strukturreform: kommunerne opfordres til aktivt at forholde sig til særligt de lokalhistoriske museers struktur med henblik på at styrke udbuddet af relevante og vedkommende tilbud forsøg med kulturhuse, som kan fremme udvikling af nye lokale institutionsformer, hvor fx flere kulturtilbud, kultur og idræt eller kultur og kommercielle tilbud går sammen

Baggrund Kultur i hele landet Danmarksturné