Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skabelse af dialogiske rum ”
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Ørestad Skoles værdier
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Klarup Skole Hellasvej Klarup Tlf:
Trivselspolitik på Løsning Skole
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Anerkendende refleksion
Hierarki for styringsredskaber
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Lærerprofessionen.
Final take - Værdigrundlag Maj 2007
Socialpædagogisk praksis i demensomsorg - SPiDO
Værdibaseret ledelse i almen praksis
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Forældremøde X årgang.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Vold - et fælles anliggende
Jeg støtter barnet ved:
Lærerprofessionen - en definition.
ARBEJDSGLÆDE, MOTIVATION OG ENERGI
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
NOEA/Aalborg Universitet
Den lille Skoles vision 6. Skolens medarbejdere. 6. Skolens medarbejdere (bestyrelsens formulering) ”Medarbejderne agerer i overensstemmelse med skolens.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Skolebestyrelsen & værdier
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Værdigrundlag AEU Chefkursus 2007 Hold 6.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Lærerprofessionen.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Forvaltningsnavn Dagens oplæg -Projektet og boligområdet -Tilgangen i Sund Zone -Hvordan arbejder vi i praksis -Hvad får vi ud af det.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
Hvordan man bekæmper mobning
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Styrk robustheden - forebyg stress Hvorfor og hvordan? Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse. Syd Nynne Lykke Christensen Chefkonsulent Yngre Læger.
DEN MOTIVERENDE SAMTALE V/ PSYKOLOG KARSTEN ABEL MEDLEM AF MINT BLÅ Kors medarbejder konference 12. november 2015
Kvalificeret selvbestemmelse i afdelinger. Dele viden Beslutte fælles mål Koordinere handling.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Den gode børnesamtale -handler om mere end barnets ret til at blive hørt Det handler om hvordan barnet bliver hørt.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Den røde tråd i ledelse Kirsten Agerskov Niels Jørgen Rønje
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Kodeks for godt arbejdsmiljø
Fuglevængets værdier Mangfoldighed Rumlighed Livsglæde
Redskaber og overvejelser
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Forandringer – Arbejdspladsernes udfordring og mulighed
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement Kreativitet Helhed Trivsel Fællesskab og samhørighed

Værdier for Hylleholt Skole formuleret af skolebestyrelsen d. 9. nov Engagement: den glæde, der er forbundet med at være en del af lærings- og undervisningsmiljøet på Hylleholt Skole; følelsen af at ens indsats gør en forskel. Engagement opstår når der skabes mulighed for fysisk såvel som psykisk at deltage i og forpligte sig inden for et område af værdi for skolen Aktiv deltagen Skabe udvikling Vedholdenhed i arbejdet Give plads til fordybelse Fællesskab og samhørighed: når der tænkes og handles under hensyntagen til den enkelte og fællesskabet At man ikke er bange for at sige fra, hvis der er en opgave, man ikke magter At gøre sit bedste for at undgå fejl, men acceptere at det kan ske Tage konsekvens af handlinger og erkende sit ansvar At gøre sit bedste for at sikre et fysisk og psykisk godt arbejdsmiljø Kendskab til og interesse for hinanden Accept af og given plads til hinandens forskellighed, og gøre vores bedste for at være åbne over for, forstå og lære af hinanden Loyalitet over for fælles spilleregler Respekt: at udvise anerkendelse af mangfoldighed, forskellighed og af andres og eget værd Bevidsthed om at dialog er et vigtigt redskab Lytte til andres mening før man træffer en beslutning Se forskellighed som en styrke og en mulighed for at blive inspireret og lære af hinanden Anerkende at der er mange måder at lære og være på Klart, entydigt og værdigt sprog Trivsel: at føle sig værdsat, respekteret og holdt af som den man er; en følelse af at høre til. Møde tilpas udfordring Arbejde med tydelige mål og krav, der følges op Arbejdet byder på mulighed for handling i en atmosfære af tillid og tryghed Arbejdsglæde, man kan lide det man laver, fordi det giver mening Mulighed for at den enkelte kan udvikle sig fagligt og socialt Tydelige rammer; fysiske såvel som psykiske At have betydning for andre Vi tager ansvar for at andre er trygge i hverdagen Helhed: den sammenhæng, der er nødvendig for at enkeltdelene kan knyttes sammen til én helhed. Længere sammenhængende forløb til sikring af grundlæggende færdigheder og fordybelse Sikkerhed og tryghed ved samarbejde og arbejdsgange Balance mellem kompleksiteten og enkeltheden i hverdagen Klart definerede arbejdsgange Kreativitet: eksperimenterende og musisk tilgang til arbejdet, evnen til at finde på og skabe. Se muligheder - også i begrænsninger Nysgerrighed og nytænkning Alternative tilgange til undervisningen Faglighed og udvikling: et miljø, der skaber plads til udvikling, er præget af helhed og overskuelighed samt en bevidsthed om, at udvikling ofte forudsætter afvikling. Udvikling af viden og kompetencer inden for alle fag Dybde i faget medfører erkendelse og bevidsthed Evnen til at anvende færdigheder i relevante sammenhæng Der arbejdes med konkrete mål for læring, socialt såvel som fagligt Videndeling

Engagement: Den glæde, der er forbundet med at være en del af lærings- og undervisningsmiljøet på Hylleholt Skole; følelsen af at ens indsats gør en forskel. Engagement opstår når der skabes mulighed for fysisk såvel som psykisk at deltage i og forpligte sig inden for et område af værdi for skolen Aktiv deltagen Skabe udvikling Vedholdenhed i arbejdet Give plads til fordybelse

Respekt: At udvise anerkendelse af mangfoldighed, forskellighed og af andres og eget værd Bevidsthed om at dialog er et vigtigt redskab Lytte til andres mening før man træffer en beslutning Se forskellighed som en styrke og en mulighed for at blive inspireret og lære af hinanden Anerkende at der er mange måder at lære og være på Klart, entydigt og værdigt sprog

Faglighed og udvikling: Et miljø, der skaber plads til udvikling, er præget af helhed og overskuelighed samt en bevidsthed om, at udvikling ofte forudsætter afvikling. Udvikling af viden og kompetencer inden for alle fag Dybde i faget medfører erkendelse og bevidsthed Evnen til at anvende færdigheder i relevante sammenhæng Der arbejdes med konkrete mål for læring, socialt såvel som fagligt Videndeling

Kreativitet: Eksperimenterende og musisk tilgang til arbejdet, evnen til at finde på og skabe. Se muligheder - også i begrænsninger Nysgerrighed og nytænkning Alternative tilgange til undervisningen

Trivsel: At føle sig værdsat, respekteret og holdt af som den man er; en følelse af at høre til. Møde tilpas udfordring Arbejde med tydelige mål og krav, der følges op Arbejdet byder på mulighed for handling i en atmosfære af tillid og tryghed Arbejdsglæde, man kan lide det man laver, fordi det giver mening Mulighed for at den enkelte kan udvikle sig fagligt og socialt Tydelige rammer; fysiske såvel som psykiske At have betydning for andre Vi tager ansvar for at andre er trygge i hverdagen

Fællesskab og samhørighed: Når der tænkes og handles under hensyntagen til den enkelte og fællesskabet At man ikke er bange for at sige fra, hvis der er en opgave, man ikke magter At gøre sit bedste for at undgå fejl, men acceptere at det kan ske Tage konsekvens af handlinger og erkende sit ansvar At gøre sit bedste for at sikre et fysisk og psykisk godt arbejdsmiljø Kendskab til og interesse for hinanden Accept af og given plads til hinandens forskellighed, og gøre vores bedste for at være åbne over for, forstå og lære af hinanden Loyalitet over for fælles spilleregler

Helhed: Den sammenhæng, der er nødvendig for at enkeltdelene kan knyttes sammen til én helhed. Længere sammenhængende forløb til sikring af grundlæggende færdigheder og fordybelse Sikkerhed og tryghed ved samarbejde og arbejdsgange Balance mellem kompleksiteten og enkeltheden i hverdagen Klart definerede arbejdsgange