Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

[indsæt selv arbejdspladsnavn og dato]
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE KORT TIL HANDLING - PSYKISK ARBEJDSMILJØ I SYGEPLEJEN.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Struktur: ”Quiz og byt”
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
- gennem Marte Meo metoden
Arbejdspladsudvikling
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Efter selvevalueringen Tovholderens rolle og opgaver 22. august 2007.
Analyse- og udviklingsmodel
Team 9 gruppe eksamen, evalueringsproces
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Konsensusprocessen.
Den Kommunale Kvalitetsmodel
Most Significant Change I workshopform - erfaringer fra Ibis- Sydamerika København, juni 2005.
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Mundtlig prøve i engelsk og tysk.
Forbedringstavlen – er et must
Relationer – Omgangstone
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Omgangstone og kollegialitet
Oplæg til arbejde med struktur og målrettettræning i eliteafdelingen i Gyttegård golf klub. Søndag d. 28. november 2010 John Nicolajsen.
Vejlederens kommunikation
Drejebog Program Café-debat metode Praktiske forhold Intro Cafedebat
Refleksioner og opsamling ift. i går
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 1. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Velkommen til Green Field. Hvad er Green Field? På Green Field er alting muligt: Her er ingen restriktioner Her kan man udfolde sig Her er alle imødekommende.
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Januar 2011 Trivselsmøder.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
KVIK KvalitetsVærktøj til udvikling af Innovation og Kompetence
Vigtige temaer Til brug for bearbejdning af casen, skal du nedskrive de temaer, som du finder vigtige at få belyst yderligere i forhold til casen Case.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Lederevalueringens betydning  Det forberedende arbejde – visioner og værdier – meget spændende proces  Den 17. marts 2003 afleverede jeg 3 spørgeskemaer.
Opsamling Screenings Session Miljøvurderingsdag 2014.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Design af KVIK-selvevaluering Tovholderens rolle og opgaver 17. januar 2007.
Delphi-evaluering og Green Field
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 3. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Målingens problematikker Hvorfor egentlig iværksætte et måleprojekt?
Delphi-evaluering og Green Field Evaluering af event Som start på Green Field.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Den individuelle evaluering.
Introduktion til første lektionsstudie. Uddannelsesplan.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Statistik.
Gruppearbejde 1 Formål:
Den værdifulde arbejdsplads
Mål Viden om og inspiration Kompetencer aktiviteter Evaluering
Fokus på kerneopgaven Kom godt i gang…. Til proceslederen:
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Personalemøde – opfølgning på MTU
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Præsentationens transcript:

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Inspiration til arbejdet med dialogværktøjer I det følgende er beskrevet tre dialogværktøjer. Værktøjerne kan bruges til inspiration og rettes til i forhold til jeres behov. Eksemplerne er omkring arbejdsmiljø, men kan sagtens bruges på andre områder. Fx forhold om brugerservice, elevtilfredshed, medarbejdertilfredshed. De tre værktøjer har forskellige styrker. Delfi-metoden er hurtig at anvende og kræver ikke meget forberedelse – kun et tema. Deltagerantallet er 4 – 8 personer. TOD-metoden (Tal og Dialog) kræver, at I får formueret nogle spørgsmål. I kan både lave statistik på talværdierne eller drøfte spørgsmålene. Deltagerantal: Ingen begrænsning. PAK-metoden har karakter af et ”spil”, hvor I drøfter forskellige udsagn. Inden I går i gang skal i forberede nogle udsagn. I ”spillet” drøftes og prioriteres de enkelte udsagn og måles spillernes enighed i udsagnene. Deltagerantal 6 – 8 deltagere. Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Dialogværktøjer Delfi-metoden TOD PAK (Psykisk Arbejdsmiljø Kort) Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Delfi-metoden Alle skriver 3 positive forhold i arbejdsmiljøet og 3 forhold som kunne forbedres Skemaet sendes til næste M/K, der sætter en streg ud for det udsagn, som man mener er særlig vigtigt. (Både ved det positive og ved det, der skal forbedres) Skemaerne sendes rundt indtil man får sit eget skema igen Alle positive udsagn samles under overskriften ”Her går det godt” (Efter stemmetal) Punkterne ”Det kan forbedres” listes op efter stemmetal (vigtighed) Diskuter om alle forstår stikordene under ”Det kan forbedres” på samme måde Udarbejd HV-planen: Hvad der skal gøres? Hvem gør det? Hvornår gør vi det? Hvornår evaluerer vi? Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Delfi-metoden 3 positive forhold ved vores psykiske arbejdsmiljø ………………………… 3 ting ved vores psykiske arbejdsmiljø, der kan forbedres ………………………… Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Delfi-metoden (top 3 – 5) Her går det godt Det kan forbedres Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Laves for hver af forbedringspunkterne Vores handlinger og muligheder Hvad gør vi? Hvem gør det? Hvornår gør vi det? Hvornår evaluerer vi? Laves for hver af forbedringspunkterne Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 TOD 5 temaer – med 6 spørgsmål Vælg en tovholder Giv hvert spørgsmål en værdi fra 0-10 (Individuelt) Sammenlign jeres tal Drøft forskelle Vælg de punkter, der skal arbejdes videre med Let at tilpasse – mulighed for talbehandling Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Eksempel på TOD 1 Jeg har gode muligheder for at diskutere faglige emner med mine kollegaer Talværdi 2 Jeg har gode muligheder for at samarbejde med mine kollegaer 3 Jeg oplever gode muligheder for faglig eller anden støtte i vanskelige situationer 4 Jeg synes, at det sociale samvær i afdeling/område er præget af åbenhed og tolerance 5 Jeg oplever at stemningen i vores afdeling/område er præget af engagement og arbejdsglæde 6 Jeg mener, at vi har et godt samarbejde med den øvrige skole Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 TOD Her går det godt Det kan forbedres Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004

Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 PAK Vælg en tovholder Placer kortene i tre bunker Prioriter 3 – 5 problemstillinger, som I arbejder videre med Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004