Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening 10.05.06 Juridisk responsum Skrevet af advokat Gitte Espensen Hangshøj.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tema 4: Regulering af følelser Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Advertisements

Har VIP’ere en formidlingsforpligtelse – og hvor langt rækker den i givet fald? Praksisudvalgets konference 23/ om forskningsformidling Oplæg ved.
Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Regionens opgaver Håndtering af jordforureningen
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Åbent møde Kystparken Sdr. Nyrup Grundejerforening.
Lektion 15 – Afgøre om fare for sammenstød
EnviNa TM 29 – Regulativer Torsdag den 27. marts 2014 Regulativhandleplan v/landinspektør Stig Per Andersen, Egedal Kommune 1.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.M.B.A
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Kørekort og højresving
Vandløbsloven, regulativer og vandløbs-sager
Ytringsfrihed og sygeplejersker
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Private fællesveje Drift og vedligeholdelse mm. Drift og vedligeholdelse mm. Ved: Vejchef, Mohamed Ouazzani.
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
Forældremøde X årgang.
Videreoverdragelse af software EU-Domstolens afgørelse i UsedSoft vs
KOD I FERIEN 2012: INSPIRE PROJEKTET. HVEM ER JEG? Mossa Merhi • Studerende på Københavns Universitet • Studie: Naturvidenskab og IT • Fokus: Fysik og.
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
Danske Handicaporganisationer – for retten til lige muligheder Konventionspiloterne på besøg i DH’s afdelinger.
Private veje - istandsættelse og vedligeholdelse
Grænseoverskidende sundhedsydelser - en EU beslutning Oplæg ved Ole Christensen Medlem af Europa-Parlamentet (S)
Generalforsamlingen 30. juni 2013
Vandløb i Hareskovby og bestemmelser om rørlagte vandløb
Hvad gør Grundejerforeningen ? Engholmgaards Grundejerforening Saunte, 3100 Hornbæk
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Hvorfor netværk? Det er en udfordring for ledelsen at: -kunne give fagspecifikke råd -samle alle god erfaringer og give dem videre -Formidle alle aktiviteter.
Mr. Raggys prøveeksamen
Strandgrundejer- foreninger. Dagsorden 1. Orientering om kommende trafikplan 2. Cykelsti ved Bøtø Ringvej 3. Tvunget medlemskab af grundejerforeninger.
Hvorfor jeg er her?  »Stk. 2. Det påhviler økonomi- og erhvervsministeren at udforme en entydig fælles ejendomsreference og stille den til rådighed for.
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Klaus Kjøller Om retorikkens betydning for samarbejdet med plejefamilierne Servicestyrelsen: Konference om plejefamilieområdet Byggecentrum Kursuscenter.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Strandgrundejer- foreninger. Dagsorden 1. Tvunget medlemskab i grundejerforening 2. Cykelstier, Stovby Ringvej og Bøtø Ringvej 3. Trafikspørgsmål ved.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Hvilke rammer giver lovgivningen i dag? Tirsdag den 9. januar 2007 v/ juridisk konsulent Morten Haahr Jensen.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Styringsaftale Oversigt over indhold 2012 Styringsaftale for 2012 Fordel for: DriftsherreBetalingskommune 2% reduktion af driftsherrens (kommune og region)
Teglvænget, Dannebrogsvej m.fl. - Nu
25. februar 2010RJA1 Servitutter En servitut er en aftale vedr. fast ejendom (en begrænset rettighed over fast ejendom) En servitut opstår: –Ved aftale.
Grundejerforeningen Tyregården Velkommen til Generalforsamling /
Paradigme og vejledning: VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV Siden sidst...
AlmenBolig+ - Beboermøde III – Gyldenstens Vænge 1. Velkomst og status på byggeriet 2. Indflytningsprocessen -Udlevering af nøgler -Fejl og mangler 3.
FORÅRSMØDE 2013 Landliggersammenslutningen Grundejerforbundet.
Parcelhusejernes Landsforening  Er Danmarks eneste organisation for parcelhusejere  Der uafhængig af partipolitik, overfor offentligheden, regeringen.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Før 2. behandling Gl. lov: Lovforslag L20: Randers-afgørelse hermed ”løst”…
Velkommen til generalforsamling i Skærød Grundejerforening 2015
Envina indsatsplanmøde februar 2017
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Vintertjeneste på fortove
Center natur, miljø og trafik
Forslag til udgiftsfordeling til kystsikring
Databehandleraftaler
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
Bestyrelsesmøde 22. juni 2018 Peter Fugmann.
Karen Mosbech NYTÅRSKUR.
Præsentationens transcript:

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Juridisk responsum Skrevet af advokat Gitte Espensen Hangshøj

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Opdrag/spørgsmål: 1. Kan kommunen, når den har disponeret over vejene i mere end 60 år, tilbageføre vejen til beboerne? 2. Har kommunen ved sine handlinger overtaget ansvaret? 3. Kan man ikke benytte bestemmelsen ”vundet Hævd”? 4. Kan det være beboernes opgave at afholde udgifterne til vedligeholdelse mm. til vejen, når de benyttes af andre end dem der bor i tilknytning til vejene?

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Faktum: Kommunen har disponeret over vejen siden 1941 Kommunen har disponeret over vejen siden 1941 Kommunen ønsker at omlægge vejene og ændre busdriften. Gøre vejen blinde og efterfølgende aflevere vejen til beboerne Kommunen ønsker at omlægge vejene og ændre busdriften. Gøre vejen blinde og efterfølgende aflevere vejen til beboerne I kommunen regulativ for renholdelse og vintervedligeholdelse af veje er de to veje klassificeret som kommunale veje, der er højt prioriteret I kommunen regulativ for renholdelse og vintervedligeholdelse af veje er de to veje klassificeret som kommunale veje, der er højt prioriteret

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Svar spørgsmål 1: Kommunen kan føre vejene tilbage til beboerne. Advokatens opfattelse er imidlertid: Kommunen kan føre vejene tilbage til beboerne. Advokatens opfattelse er imidlertid: At vejene alene kan nedklassificeres, hvis vejene alene tjener til færdsel for anden ejendom end den ejendom, hvorpå vejen er beliggende At vejene alene kan nedklassificeres, hvis vejene alene tjener til færdsel for anden ejendom end den ejendom, hvorpå vejen er beliggende At vejene så ikke er tilgængelige for offentlig færdsel At vejene så ikke er tilgængelige for offentlig færdsel At kommunen ikke kan nedklassificere vejen, hvis der er offentlig færdsel på dem At kommunen ikke kan nedklassificere vejen, hvis der er offentlig færdsel på dem

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Svar spørgsmål 2 Advokaten siger: ”ved at sammenholde de faktiske oplysninger med lovgivningen om klassifikation af offentlige veje og private fællesveje er der for mig at se ingen tvivl om, at Klintedalsvej og Kystvejen i dag er kommuneveje, uanset tidligere status”. Advokaten siger: ”ved at sammenholde de faktiske oplysninger med lovgivningen om klassifikation af offentlige veje og private fællesveje er der for mig at se ingen tvivl om, at Klintedalsvej og Kystvejen i dag er kommuneveje, uanset tidligere status”. ”Kommunen har da også ageret i overensstemmelse hermed i relation til, bl.a. at foretage snerydning mm”. ”Kommunen har da også ageret i overensstemmelse hermed i relation til, bl.a. at foretage snerydning mm”. ”Kommunen er således på indeværende tidspunkt ansvarlig for vejen”. ”Kommunen er således på indeværende tidspunkt ansvarlig for vejen”.

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Svar spørgsmål 3: Hævdbestemmelsen kan ikke bruges i den forbindelse. Kan fx kun bruges i forbindelse med en færdselsret – fx til at gå over en grund for at komme til vandet Hævdbestemmelsen kan ikke bruges i den forbindelse. Kan fx kun bruges i forbindelse med en færdselsret – fx til at gå over en grund for at komme til vandet Kommunen kan derimod bruge påberåbe sig retten om hævd til vejene Kommunen kan derimod bruge påberåbe sig retten om hævd til vejene Hævd retten vil derfor ikke kunne bruges Hævd retten vil derfor ikke kunne bruges

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Svar spørgsmål 4: Kommunen er berettiget og forpligtiget til at råde over vejen – og afholde udgifterne Kommunen er berettiget og forpligtiget til at råde over vejen – og afholde udgifterne Kommunen kan nedklassificere til privat fællesvej Kommunen kan nedklassificere til privat fællesvej Kommunen skal hvis der sker en nedklassificering tage stilling til, hvilke ejendomme vejene skal tjene som færdselsareal. Hvem der skal være den fremtidige ejere Kommunen skal hvis der sker en nedklassificering tage stilling til, hvilke ejendomme vejene skal tjene som færdselsareal. Hvem der skal være den fremtidige ejere

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Konklussion: Grundejernes retsstilling er ganske problematiske, såfremt kommunen beslutter sig for at nedklassificere vejen Grundejernes retsstilling er ganske problematiske, såfremt kommunen beslutter sig for at nedklassificere vejen Der er fx ingen ankemulighed, men en påklagemulighed til trafikministeriet/Vejdirektoratet Der er fx ingen ankemulighed, men en påklagemulighed til trafikministeriet/Vejdirektoratet

Oplæg til generalforsamling i Sdr. Nyrup grundejerforening Reaktion: Advokaten skriver bl.a.: Advokaten skriver bl.a.: ”Ovennævnte er således i relation til grundejernes ønsker utilfredsstillende, i relation til de økonomiske byrder kommunen vælter over på grundejerne…” ”Ovennævnte er således i relation til grundejernes ønsker utilfredsstillende, i relation til de økonomiske byrder kommunen vælter over på grundejerne…” Anbefaler at ejerne af de berørte grunde skal benytte forhandlingsvejen Anbefaler at ejerne af de berørte grunde skal benytte forhandlingsvejen