Morten Elbro HR Chef SILVAN-Kæden

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Rundt om modstand mod læring – hvordan motiverer man?
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Flickr.com – online billeddeling
Jarnes A/S Ud af krisen Hvem er Jarnes A/S? • Start: Palle Jarne Clausen 1961 • Nu: 50% Morten Jarne Clausen & 50% Gitte Clausen Bruun Jarnes A/S.
Repræsentantskabsmøde 2013 Stig Langvad, formand for DH.
PC1 Lad os komme i gang…..
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
EU Socialfondsprojektet
Hygiejne som strategisk indsats
Gov 2.0 Fra portaler til borgernes lommer
Hvordan bruger jeg First Class konferencerne ?
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Forældreuddannelse? Oplæg til Skolerådsmøde 30. marts 2004.
Informationssøgning for ungdomsuddannelserne
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
FOKUSOMRÅDEUDFORDRINGBEDRE SERVICE Service på biblioteket Vi vil gerne se om kunderne synes vi giver en god service. Biblioteket får besøg af ca. 20 mennesker.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
AMU evaluering Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete Giehm-Reese, Region Midtjylland.
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
O-service - Nye muligheder Alle slags arrangementer ind. Bedre visning og sortering af kalender. Tilmelding af ikke-DOF medlemmer. Betalingsmetoder og.
Planlægningsmodeller i det ny AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen.
Præsentation af PUC TÅRNBY KOMMUNE
Netværkslokomotivet Netværk af private og offentlige virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner og beskæftigelsesregioner Uafhængige og uvildige.
[AFD og dato] Forsvarets vision og policy for anvendelse af fjernundervisning 1.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
Kan ledelse kurere sygdom? Masterclass for erfarne ledere i Region H, 21/ Jonatan Schloss, cand.scient.pol., hospitalsdirektør.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Kommune Kujalleq Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
GARANTIKURSER INDENFOR TRÆETS EFTERUDDANNELSESUDVALG Siden 2009 ”Erfaringer med garantikurser og forholdet til skolerne”
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Qeqqata Kommunia Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Projekt It for alle Projektets deltagere: Hanne Bjørn, Roskilde Bibliotekerne Susanne Kierkegaard, Roskilde Bibliotekerne Kirsten Syska, Roskilde Bibliotekerne.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling Kompetenceudvikling af administrative medarbejdere.
Implementering af Campus/e-læring i Videnskabsministeriets koncern
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
Gruppearbejde – muligheder og udfordringer
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Qaasuitsup Kommunea Professionel udvikling - Kurser og uddannelser -
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Carsten Lindorf Lean administration og service Forstyrrelser og afbrydelser  ”Kunden er i processen, i stedet for slutprocessen  ”Kunden” har mulighed.
Carsten Lindorf Lean administration og service Fagspecialistorganisation  Fagspecialiserede funktioner  Lille helhedsforståelse  Silotænkning/flaskehalsproblemer.
P LANLÆGNINGSMODELLER I DET NY AMU Et samarbejde mellem Københavns Socialpædagogiske seminarium & Social- og Sundhedsskolen Horsens -Fredericia.
Selma Muhic ● Fra Bosnien til DK i 93 ● Flygtningelejr i 3,5 år ● Uddannelse/job?? ● Servicebranchen.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
Decentral lønadministration i Roskilde Kommune v/Theis Dankert Theis Dankert Lønkoordinator i Roskilde kommunes HR -afdeling. Projektleder på decentral.
Branchekendskab Medarbejdernes kendskab til postbranchens produkter, ydelser og aktører. Dansk som andet sprog.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
Cabi Lykkens rutschetur og Lykke. Lykken er Tillid, Lighed, Arbejde Hjælpe andre ”Andre mennesker er den vigtigste kilde til lykke”
Koncept for åbent værksted, materialebank og kompetence- pakke Tilbud om kursus for ledere i virksomheder om deres rolle i medarbejdernes uddannelse og.
Udvidelser til kursusmodulet Version 3.1. SP-0. Kvalifikationsstyring En kvalifikation skal forstås som en godkendt/bestået undervisning, træning, sidemandsoplæring.
UCR, Slagteriskolen Medarbejdere: Lis Schou, Gry Wallin, Deadline: hurtigst Virksomhed:
Selandia Medarbejdere: Eva Rosengren, 2888 Virksomhed navn eller åbent hold? Åbent hold. Kursus: AMU mål.
faglært Arbejdskraft Det fremtidige behov
Status på medicinhåndtering Oplæggets omdrejningspunkter
BAI konference 2016 Velkommen Konferencens temaer Hyggesnak
Uddannelse i sygefraværshåndtering
Forebyggelse af rekrutteringsudfordringer
Erfaringer med test og prøver på BAI´s område
Oplæg fra Evalueringsudvalget
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
Projekt:værktøjsdagen 2018
Digitalisering af VEU VEU-udbydernes brug og vurderinger af e-læring og blended learning - surveyresultater FLUID konferencen, tirsdag den 11. december.
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

Morten Elbro HR Chef SILVAN-Kæden Oplæg om AMU systemet Morten Elbro HR Chef SILVAN-Kæden

DT Group SILVAN-Kæden Butikker 406 Medarbejdere 8363 Lande 9 Butikker 1600 Lande 1

Uddannelsesbehov/brug af efteruddannelse Erfaringer med AMU Agenda Uddannelsesbehov/brug af efteruddannelse Erfaringer med AMU Problemer for SILVAN Konsekvens af AMU i krise Anbefalinger - starthjælp til AMU!

Uddannelsesbehov/brug af efteruddannelse For SILVAN er det vigtigt at vi får opkvalificeret & uddannet medarbejdere løbende. Vi er i en branche, hvor det har stor betydning for den enkelte at de opkvalificerer sig og holder deres kompetencer ved lige, især i krisetider.

Erfaringer med AMU Vi har brugt AMU igennem mange år, og løftet kompetencerne ved medarbejderne betragteligt. Den fleksibilitet der har været tidligere, har virket efter hensigten og givet impact for den enkelte medarbejdere. Vi har haft en godt samspil med eksterne virksomheder og samarbejdspartnere, som har medvirket til disse kurser har haft et højt fagligt niveau.

Temperaturmåling på brug af AMU Det er blevet for omstændigt & bøvlet Vi bruger for meget tid på at ringe, søge og få svar. Ofte til ingen verdens nytte. Vi møder for mange forhindringer i form af hvad vi må og ikke må. Godkendelser fra ministeriet på et kursus er et NO GO ved kontrol

Problemer for SILVAN Vi er landsdækkende – bøvlet med udbudsbegrænsning hos skolerne, kan ikke søge kost & logi? Fleksibiliteten i kurserne/undervisningen (pædagogisk synspunkt). Brug af gæstelærer/undervisere (Skal søge ved SKAT) Kan ikke få en godkendelse fra ministeriet på mail.

At medarbejderne ikke får den nødvendige efteruddannelse… Konsekvens af AMU i krise At vi dropper det helt, grundet det bøvlet system og finder andre løsninger, såsom E-læring etc… At medarbejderne ikke får den nødvendige efteruddannelse… At vi tvinges til at bruge private udbydere, hvor kurserne måske ikke anerkendes bredt

Anbefalinger – Starthjælp!! Send AMU systemet til servicetjek, nedsæt et ad-hoc udvalg, hvor der også sidder små & store virksomheder – så vi får alle vinkler på til gavn for alle. Giv lige adgang til AMU for alle, uanset deres uddannelsesbaggrund! Giv skolerne ret til at udbyde AMU i hele landet! Bliv enige om, hvad vi må og ikke må (Ministeriet & kontrol & skoler) Hjælp os med at gøre det til en oplevelse, og gøre det nemt at bruge (igen!) Få tandhjulene til at køre rigtigt igen