Et projekt støttet af Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Anskaffelse af ny teknologi
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Roskilde Handelsskoles APV-procedure
Ny sikkerhedsorganisation – nu med efteruddannelse
Roskilde Tekniske Skole
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Fra regulering til engagement i arbejdsmiljøet
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Erfaringer med frasalget af SES’ Driftsafdelinger v/Driftschef Erik Als.
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Arbejdspladsudvikling
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Medborgerskab – på sporet
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
Nybyggeri og arbejdsmiljø
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Dansk Byggeri´s Procesudvalg 28. februar 2007
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. 24 virksomheder/15.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Kultur i organisationer
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
SLP 4 Samarbejde med vejleder Planlægning og styring
Projektlederens rolle(r)
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Væksthuset Henrik Hansen Leif Tøfting Kongsgaard
Kodeks for offentlig topledelse
Arbejdstilsynets indsats på Brand- og redningsstationer Baggrund Arbejdstilsynets initiativer i 2013 Status Indtryk fra tilsynsarbejdet Jens Skovgaard.
EUD reformen Voksensporet. Vad ved hvorfor Vad ved hvordan måske ikke.
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
Hvad er mål/resultat (output)?
FORMÅL MED TUPVAK – OG KONKRETE EFFEKTMÅL Projektets hovedformål er følgende: 1.Formulering og forankring af en styrket strategisk prioritering af IKV-indsatsen.
Pædagogik & kompetenceudvikling i SPIDO-forløbene Knud Erik Jensen, konsulent og underviser på SPIDO
HelsingørModellen var nøglen
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Hvad siger virksomhederne (nogle af dem)? En survey udført af projekt Talentvejen.nu ved konsulent fra HVR og Finn Lundorff + flere fra skolerne. Efteråret.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Projekt Kvægbyg Projektleder Thomas Andersen og landskonsulent Jan Brøgger Rasmussen, Landscentret.
Et velfungerende MEDsystem: Hvorfor og hvordan? - Erfaringer fra Region Midtjylland Lars Hansson, direktør, Region Midtjylland.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Styregruppemøde 26. januar Task-force-gruppen Ebbe LundBYG-til-VÆKST Allan Due3F Rasmus UllehusKPC Jim NøhrAMU-Fyn Erik J. JensenEAL Hanne LudvigsenEAL.
Mission BygSoL – Samarbejde og Læring i Byggeriet I fremtiden er byggeprocessen en værdiproces. Det betyder at det hverken er omkostningerne eller avancen,
Last Planner System V/Erik Jung
Hvad skal kendetegne fremtidens Rådgivningsydelser ?
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
VANDRÅD KAN ØGE SAMARBEJDET I ET OPLAND IRENE ASTA WIBORG FLEMMING GERTZ.
Kort gennemgang – der kommer en nærmere beskrivelse på modul 3
Oplæg om PLO-K Om PLO-K’s organisering, økonomi, opgaver og roller, kontaktperson i PLO-R, samt om PLO’s kommuneudvalg.
5 veje til produktivitet og bedre bundlinje (Dansk Byggeri og 3F, 2011)
Dynamisk Strategi Evaluering af demonstrationsprojektet 2011
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
(s. 1) Præcise udbud giver bedre tilbud og færre konflikter
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Institut/afdelingssparring på AAU afdelings/institutnavn
BYGGEPLADSANSVARLIG HÅNDVÆRKER Kurt Hansen
45116 Teknologisk Forandring og Postal Logistik
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Institut/afdelingssparring på AAU afdelings/institutnavn
APV - Arbejdspladsvurdering
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Et projekt støttet af Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond BYGGEPLADS LOGISTIK Et projekt støttet af Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond

Vi har tænkt det! Vi har overvejet det! Vi har troet det! Vi har sagt det! Nu har vi gjort det!

Hvad var det så vi gjorde … Vi fandt en byggeplads og en bygherre TrygVesta i Ballerup Vi gennemførte et konkret forløb som: Uddannede og inddrog håndværkerne Samarbejdede med leverandørerne Vi fik en velkørende byggeplads: Hvor engagement var baseret tillid og åbenhed Vi blev færdige før tid med færre fejl Det var overskrifterne , nu lidt mere i dybden

Projektet fulgte to spor Men man kan selvfølgelig ikke skille det ad! Det der sker ”inde på pladsen” Samarbejdet mellem virksomhederne og fagene på pladsen. Det var: Jakon, Bravida, BT-gulve m.fl. Det der sker ”ind og ud af pladsen” Samarbejdet med virksomhederne der leverer og afhenter fra pladsen Det var: Stark og Marius Pedersen Og så har Teknologisk Institut fulgt og evalueret projektet

Projektets logik Opkvalificering af medarbejdere ved uddannelse på AMU-kurser Samarbejde mellem fagene om procesplan Samarbejde med leverandør og afhentning Arbejdsmetoder som involverer den enkelte medarbejder i større dele af processen Ny organiseringsform med selvfungerende produktionsgrupper Samarbejde om byggepladsens indretning mv. Øget engagement, arbejdsglæde og motivation hos den enkelte Et bedre arbejdsmiljø, færre fejl og større effektivitet på pladsen Erfaring og bidrag til en udvikling af innovativt samarbejde i branchen.

Forløbet ”Inde på pladsen” Hul i tidsplanen til et opstarts- og uddannelsesforløb. Mellem to etaper af byggeriet Forløbet indeholdt 6 AMU-moduler +½ dags socialt element (forkortet med 2 dage til 11 dage) Opstart af bygge- og anlægsprojekter Planlægningsmetoder i bygge- og anlægsbranchen Byggepladslogistik Anvendelse af bygge- og anlægstegninger Anvendelse af 5S-modellen (Lean) Udførelse af APV mv. i bygge- og anlægsbranchen Socialt arrangement (skyldebaneøvelse mv.) Erhvervsakademiet Nordsjælland gennemførte uddannelsen TrygVesta lagde lokaler til

Forløbet - fortsat Invitation til alle virksomheder Udgangspunktet var Deltagere: 7 (ventilation og CTS) fra Bravida, 2 fra BT-Gulve, 10 (tømrere + byggeledere) fra Jakon Savnedes: VVS'ere, elektrikere, malere og nedrivere Deltagerne arbejde i ”blandede” grupper Udgangspunktet var det konkrete arbejde Uddannelsens dele kom herved i samspil med håndværkernes erfaringer

Resultatet af kursusopstarten Smidig og robust procesplan Dyb indsigt og forståelse for i hinandens opgaver 2 dage kortere proces Detaljeret ”sammenfletning” af de enkelte fag Grundlag for organisering af arbejdet ”trimmet byggeri” og mere ansvar til håndværkerne Fælles aftaler Respektzoner, oplag på paller, ryddelig byggeplads Og aftalerne blev respekteret af de fag, der ikke deltog

- Og hvis vi ser det i sammenhæng med det efterfølgende arbejde Man havde det godt sammen Holdningerne blev ændret til sammenhold Større åbenhed og tillid Tid til fokus på miljø Udfordringer blev taget op løbende Fra problemer/bøvl til løsninger Lettere at snakke løsninger undervejs Bedre møder Tro på planen og et større engagement Man havde fælles ejerskab og mål Større opmærksomhed på aftaler Reduktion i fejl/mangler Hurtigere opfølgning/opretning Muligt at indarbejde bygherreønsker

En positiv cirkel Medarbejderinddragelse er vigtig Opstart for alle Fleksibilitet, hjælp og løsningsfokus Gensidigt kendskab Fælles planer og aftaler Konstruktivt samarbejde med rådgivere og leverandører Ansvar og engagement Tillid og åbenhed - også om kroner God organisering og faste møder

Forløbet ”ind og ud af byggepladsen” Innovativt tværgående samarbejde med to udvalgte leverandører Input, krav og ønsker til byggepladsens indretning Forpligtende og systematisk samarbejde Møde hver anden måned over fast innovationsproces: Problemidentificering Problemanalyse Udvikling af løsninger Implementering Erfaringsopsamling

Resultaterne af arbejdet IND (STARK) Særlige bestillingslister Leveranceplaner Nemmere og sikrere bestillinger Ingen usikkerhed om placering af materialer Forøget bestilling på mål UD (Marius Pedersen) Nye containerløsninger (størrelse og placering) Pjece om affaldssortering og priser Nummereringssystem til containere Bestillingsskema Sammenlagt: Ryddelig byggeplads Færre fejl Mindre affald Færre kørsler Mindre miljøbelastning

Tilbagemeldingerne Det faste forløb gav: Men det var vigtigt: Mulighed for en god sammenhængende proces En række gode løsninger (placering, markering) God kontakt til folk på pladsen Sikkerhed for at være med fra starten Rolleskift fra leverandør til konsulent/rådgiver Men det var vigtigt: At dagsorden er fælles udvikling At vi giver håndslag på samarbejde: ”Et problem/udfordring er udgangspunkt for samarbejde om en ny løsning” Der opbygges en fælles arbejdsmetode. At være åbne om egne interesser….. Udviklingsinteresse (hvad kunne vi godt bruge) Optimeringsinteresse (hvor ville vi tjene penge)

En ”opskrift” eller ”huskeliste” ”Inde på pladsen” Inden opstart Husk at inddragelse er nødvendig Alle tiltag påvirker hinanden Logistikken skal udarbejdes af dem der skal følge den … Engagerende opstart Alle skal med – bland folk Husk et socialt element Træk på folks erfaringer, opbyg procesplan AM, PSS på dagsordenen Indret byggeplads og få leverandører og affaldsfolk med Indgå aftaler – skriv ned! Hvis ikke alle er med skal den store føre an Under arbejdet Fast mødestruktur med fast dagsorden Følg op på aftaler – skal kunne ses/læses på pladsen Evaluer samarbejdet under vejs

”Ind og ud af pladsen” Med fra starten Vigtige aktører skal med fra etablering og planlægning Faste kontaktpersoner En række personer som vil udvikle og som er med i det daglige arbejde Har forbindelsen til baglandet i orden (kan beslutte) Fast møderække Skaber fremdrift i løsninger Man må hverken ”gemme” eller ”glemme” Indarbejd procedure for udvikling Ønsker, behov, problemer……. Prioritering Drøftelse af muligheder Afprøve i virkeligheden Udvikle en række færdige løsninger

Nu mens vi endnu kan få armene ned … Nu mens vi endnu kan få armene ned ….. der er stadig noget, der kan udvikles…….. Igangsættelse – Hvordan klarer man en lodret opstart? Skal der altid være et kursus? – måske kortere? Etablering – Hvordan får man alle fag med? Skal man tvinge folk til at deltage? Bygherrekrav? Fastholdelse – Hvordan undgår man at falde af på den i byggeforløbet? Skal der laves opsamlingsforløb? Udbredelse Hvordan skal man samle og sprede erfaringerne? Hvem skal have dem? Sikre at det sker Hvordan kan man overtale bygherren/rådgiver til at stille krav? Skal det med i udbud? Validering (så det gælder for alle) Hvad mangler at blive undersøgt? Skal det hele gentages?

”Det er ikke den stærkeste der overlever ”Det er ikke den stærkeste der overlever. Heller ikke den mest intelligente. Det er den, der er mest modtagelig for forandring.” Charles Darwin