GUDS RIGE The Presence of the Future Emerging Among Us Den bibelske og teologiske nøgle til at erfare tegn og undere i dag.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Opstandelsesfest.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
Skelgårdskirken, den 12. marts 2012
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
Tid til lægetjek! Kaldet fra Kristus til den trofaste kirke! Filadelfia.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
3. trin 2. trin 1. trin. 3. trin 2. trin 1. trin.
En menighed, der søger enhed
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvorfor er Bibelen troværdig? 66 bøger Ca. 40 forskellige forfattere Ca år Guds ord!
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Lidelsens problem (teodicé)
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Et rige, hvor mennesker indbydes til håb og fremtid Esajas Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Den kommunikerende Gud (4), Lukas 4. Evangeliets formidling, Jesu virke, Kirkens kald.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
JEHOVA RAFA – HERREN SOM HELBREDER DIG!. ”Jeg er Herren, der læger dig!” Jehova Rafa - ES
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Prædiken Ånd og kød.
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
En livsstil som en bedre ven
Præsentationens transcript:

GUDS RIGE The Presence of the Future Emerging Among Us Den bibelske og teologiske nøgle til at erfare tegn og undere i dag

Min nysgerrighed blev vakt Den karismatiske fornyelse fra 60´erne og 70´erne slog ind i Folkekirken Udfordringen – vidnesbyrd om helbredelser Vineyard International Ministries og John Wimber i 80´erne

Evangeliet om Riget Jesu forkyndelse i Galilæa v14 Efter at Johannes var blevet sat i fængsel, kom Jesus til Galilæa og prædikede Guds evangelium v15 og sagde: »Tiden er inde, Guds rige er kommet nær; omvend jer og tro på evangeliet!« (Mark. 1:14-15)

Det profetiske håb Håb om en genoprettelse af kong Davids storrige Nationalistisk og geografisk opfattelse af riget ”Herrens Dag” – dom over Israels fjender: de hedenske nationer En overnaturlig shalom-tilstand uden fjendskab Håb om en salvet konge – Messias – af Davids æt Disciplenes forventning i ApG 1:6!

Inter-testamental opfattelse Fra ca. 400 år f. Kr. – Nytestamentelig tid Guds Rigets komme: den gamle æon (tidsalder) under Satans herredømme skulle afløses af en ny æon under Guds herredømme ”Herrens Dag” - opstandelsen fra de døde og verdensdommen indleder en ny tidsalder hvor al sygdom, ondskab og åndsmagter er besejret

”The Presence of the Future” Guds Rige – (gr. basileia tou theou) – Guds aktive herredømme i Åndens kraft Disciple beder om, at Himlens Rige bryder igennem på jorden – ”ske din vilje, som den sker i Himlen” Den fremtidige tidsalder – Guds Rige - har allerede invaderet den nuværende onde, tidsalder i Jesus, men er endnu ikke kommet fuldt ud Jesus både proklamerede Riget med ord og demonstrerede dets kraft – FØR den yderste dag – som en forsmag eller forudgribelse – og indledte et NÅDEÅR fra Herren (Luk. 4:18ff.) – standsede før: ”en hævndag fra vor Gud” (Es. 61:2b)

D-dag og V-dag D-dagen: de allieredes landgang i Normandiet juni 1944 V-dagen: de allieredes endelige sejr i maj 1945

Nådegaver i funktion - overnaturlige våben til vores disposition Udfrielse fra dæmonisering Helbredelse af sygdom Profetisk åbenbaring/kundskab

Udfrielse fra dæmonisring - magtkonfrontation Helbredelsen af manden med den urene ånd v21 Så kom de til Kapernaum. Da det blev sabbat, gik han straks ind i synagogen og underviste. v22 Og de blev slået af forundring over hans lære; for han lærte dem som en, der har myndighed, og ikke som de skriftkloge. v23 Netop da var der i deres synagoge en mand med en uren ånd, og han skreg: v24 »Hvad har vi med dig at gøre, Jesus fra Nazaret! Er du kommet for at ødelægge os? Jeg ved, hvem du er: Guds hellige!« v25 Men Jesus truede ad ånden og sagde: »Ti stille, og far ud af ham!« v26 Den urene ånd rev og sled i ham, gav et højt skrig fra sig og fór ud af ham. v27 De blev alle sammen så forfærdede, at de sagde i munden på hinanden: »Hvad er dette? En ny lære med myndighed! Selv de urene ånder befaler han over, og de adlyder ham!«

Helbredelse Udsendelsen af de tolv v1 Jesus kaldte de tolv sammen og gav dem magt og myndighed over alle dæmoner og til at helbrede sygdomme. v2 Så sendte han dem ud for at prædike Guds rige og helbrede de syge, v3 og han sagde til dem: »Tag ikke noget med jer på rejsen, hverken stav eller taske eller brød eller penge, heller ikke to kjortler hver. v4 Når I kommer ind i et hus, så bliv boende dér, og rejs videre derfra. v5 Men vil de ikke tage imod jer, så forlad den by og ryst støvet af jeres fødder som et vidnesbyrd imod dem.« v6 Så begav de sig af sted og gik fra landsby til landsby, og de forkyndte evangeliet og helbredte overalt. (Luk. 10)

Profetisk åbenbaring - kundskabsgaven v24 Men hvis alle taler profetisk, og der kommer en ikke-troende eller en udenforstående ind, så ser han sig afsløret af alle, bedømt af alle; v25 det åbenbares, hvad der er skjult i hans hjerte, og så vil han falde på sit ansigt, tilbede Gud og udbryde: Gud er virkelig hos jer. (1. Kor. 14:24f.)

Engel Skalaen - vores rolle?

Forstandsevangelisering og/eller kraftevangelisering? Forstandsevangelisering: jeg går i lydighed – og beder Gud om at velsigne mig! Kraft-evangelisering: når Gud siger jeg skal gå, går jeg! (”fredens person” – åbenbaring – salvelse tilstede)

Fordelen ved kraft-evangelisering ”Evangelisering i ånds og krafts bevis, er en katalysator som kan påskynde overgangen fra den ene fase til den næste. I kraftevangeliseringen bliver centrale hindringer for evangeliet, som utroskab, bitterhed, fysiske lidelser, besættelse – konfronteret med Guds kraft og overvundet (…) Dermed befries de nyomvendte fra forhold som kunne have betydet store hindringer for deres fremtidige åndelige vækst” Wimber, John: Power Evangelism 1985, Norsk Udgave 1985, side 79)

Vores rolle: at iklæde os den fulde rustning Forstands-evangelisering: en på forhånd planlagt presentation af evangeliet som om alle er på samme trin i Engel-skalaen. Kristne misforstår ofte eller fejltolker ikke- kristnes holdninger og tankegang. Vi skal lære at lytte og bygge bro! Kraft-evangelisering: skærer igennem meget af den modstand som kommer af uvidenhed eller negative holdninger. Fordi den trænger igennem hjerte og bevidsthed, kan Gud på en overnaturlig måde besejre modstand som det ellers i bedste fald ville tage et helt liv at arbejde sig igennem (jf. Wimber, John: Power Evangelism 1985, Norsk udgave, side 89/90)

Litteratur/ressourcer Wimber, John: Power Evangelism Johnson, Bill: When Heaven Invades Earth