Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Køge Handelsskole Thomas Nielsen og Anders Klosterman
Advertisements

Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Svend Gønge-skolens værdier...
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Læsning i danskfaget i Island
Læring i bevægelse - hvorfor?
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Trivselspolitik på Løsning Skole
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Lærerprofessionen.
Kladde til informationsdias
Vi gennemførte en række interview ifm
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
- fortsat midt i en flekstid?
AARHUS KARLSHAMN PRÆSENTATION
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Den internationale dimension i folkeskolen
3.Marts Dorthe Wendt Den danske UNESCO-delegation
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Lærerprofessionen - en definition.
- bliv klar til den virkelige verden!. Hvad kommer I til at høre noget om?  Den internationale dimension  Nogle gør det...  Vi skal alle gøre det...
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
En menighed, der søger enhed
Verdensborgeren Skolen skal levere undervisning i verdensklasse, men hvad er verdensklasse, og hvad skal børnene bruge en sådan undervisning til?
Folkeskolereformen2014.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Juhu – nu skal jeg lære at læse….
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
- COPENHAGEN LIVING LAB - 5. maj COPENHAGENLIVINGLAB.COM - DEN TRYGGE KOMMUNE URBAN INNOVATORS 5. MAJ 2010 COPENHAGEN LIVING LAB Njalsgade 106,2.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Lærerprofessionen.
Uddrag af politiske principprogrammer
1 Den græske tragedie og Euroen Claus Vastrup, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet 2. Juni 2010.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Hedegårdenes Skole 2009 / Værdidebat. Værdidebat - synlighed og handling.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Konfliktforebyggelse
Johnny Jensen CI · Centereftermiddag 16. april 2002 Den internationale dimension Hvorfor og hvordan? Ny Carlsberg Vejens Skole Skolen i Charlottegården.
Internationalt arbejde i skolen Kolding 26. februar 2009 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI C
Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske oplysninger Velkomst Folkeskolereform Forventninger Orienteringer Opstart Praktiske.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Fremtidens folkeskole i et ledelsesperspektiv Forum Anders-Peter Østergaard Børne- og ungedirektør Lolland Kommune
De seks bedste billeder fra gruppen
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Et eksempel fra Vejstrup og Hejls Skoler – nu sammenlagt til Sjølund-Hejls Skole

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Hvorfor arbejde med den internationale dimension i de yngste årgange? –Et eksempel fra Hejls og Vejstrup Skoler Formål (Hvorfor?) Eksempler på hvordan vi har gjort det?

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Vejstrup Skole deltager i et internationalt projekt under Comenius med titlen ”Forming Friendship through Myths and Legends.” Dette projekt fortsætter i Hejls Skole har i det forløbne skoleår afsluttet et 3- årigt projekt med titlen ”Roots and Wings.” Det var erfaringerne fra Hejls Skole, der inspirerede lærerne fra Vejstrup Skole til at gå i gang med det internationale arbejde. De fælles erfaringer vil i det kommende skoleår medvirke til at eleverne gennem kendskabet til andre landes kulturer udvikler deres forståelse for at leve fredeligt sammen i et globaliseret samfund.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Fra skolens læseplan: Formål I folkeskolelovens § 1 stk. 3 står der, at folkeskolen skal gøre eleverne fortrolige med dansk kultur og bidrage til deres forståelse af andre kulturer……. Formålet med undervisning i den internationale dimension er, at eleverne erkender og forstår, at den internationale dimension har betydning for livsopfattelsen hos det enkelte menneske og for dets forhold til andre. Undervisningen tager udgangspunkt i egen kultur og forståelse af denne.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Stk. 2. Eleverne skal opnå kendskab til andre kulturer og erkendelse af disses ligheder og forskelligheder i forhold til egen kultur. St. 3. Gennem mødet med fremmede kulturer, skal undervisningen give eleverne grundlag for personlig involvering og ansvarlig stillingtagen i forhold til internationale spørgsmål og forhold. St. 4. Undervisningen skal tage udgangspunkt i en grundlæggende accept af fremmede kulturer, og mennesker der lever i disse kulturer.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Rødder og Vinger Arbejdet med rødder og vinger tager sit udgangspunkt i et gammelt indiansk ordsprog, der siger, at der er to værdier, man kan give sine børn med i livet, den ene er rødder og den anden er vinger. Man skal have rødder, vide hvor man kommer fra, og hvad man kommer af. Rødderne er også dem, der sørger for, at man får næring, og rødderne holder én fast. Samtidig skal man turde give slip, turde opsøge og møde nye udfordringer, have lyst og mod til at begive sig ud i verden, indgå i nye sammenhænge og skabe nye venskaber.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen I det kommende skoleår skal vi først og fremmest finde vores egne rødder. Vi begynder for alvor dette arbejde med en temauge i uge 41. Dog vil samarbejdet som Hejls Skole har med Dalby Skole fortsætte. Der skal i årets løb findes nye samarbejdsskoler i Jylland og/eller på Fyn/Sjælland. Der skal også arbejdes med udviklingen af samarbejdet mellem Christiansfeld Skole og de skoler, der sammen med Sjølund-Hejls Skole leverer børn til overbygningsskolen i Christiansfeld. Formålet med dette arbejde er det samme som ved det internationale arbejde. Vi begynder i det små med, at børnene lærer deres egne rødder at kende – får et kendskab til, hvor de selv kommer fra.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Næste trin er naboskolerne i kommunen. Her bevæger vi os ud i verden. Derefter får eleverne kendskab til skoler i fjernere egne og andre kulturer, fx i Vestjylland eller på en storbyskole. Her lærer eleverne nye kulturer at kende og vingerne begynder at folde sig ud. Med det internationale arbejde får eleverne vinger så de kan begå sig i den globaliserede verden.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Det internationale arbejde Der er ansøgt om at få økonomiske midler fra EU til at fortsætte det internationale samarbejde frem til Vi har fået bevilget Euro til et fortsat samarbejde mellem skoler i Ungarn, Tjekkiet, Spanien og England. (Spanien er vi usikre på... Vær omhyggelig med ansøgningen!) Det er vores mål med det internationale arbejde på Sjølund-Hejls Skole, at vi kan give vores elever en solid faglig viden, krydret med en intens oplevelse af fællesskab og nærhed, og at disse rødder kan give vores børn vinger, som kan føre dem ud i den store verden, når de forlader Sjølund-Hejls Skole.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Eksempler på, hvad vi har lavet: –Beskrivelse af lokalområdet ved hjælp af billeder og ord –Skrevet breve, postkort, julekort mv. –En årlig kalender –Præsentation af drama/skoleteater og/eller skolekoncerter på DVD eller video –Produktion af en række DVD´er fx A day in my life –Produktion af bøger: En europæisk kogebog En bog om hverdagslivet på skolen En bog om Nordisk Mytologi En europæisk sangbog –Projektmøderne –Etc. – etc.

Kolding Kommune Comeniusprojekt Sjølund-Hejls Skole Internationalisering i Kolding Kommunes skolevæsen Vi håber at denne præsentation har inspireret jer til fortsætte med eller gå i gang med et internationalt projekt Vi deler gerne ud af vores erfaringer ifm projektansøgninger, kontakter og lign. Kontakt: Sjølund-Hejls Skole Bjarne Rasmussen eller på tlf