Tysk i felten Fokus på udvikling af Interkulturel kompetence.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bevidst undervisning i billeder
Advertisements

Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
International linje en forsøgsordning Hvem er vi? Hvad er det vi kan / vil / skal Internationalt læringsmiljø / flersproget tilgang Fokus den internationale.
Hjørring Gymnasium.  Samtlige klasser og fremmedsprogsundervisere  Engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, græsk  at udvikle og forfine elevernes.
Kladde til informationsdias
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
De store underviser de små ved hjælp af it.
Fagets formål, fokus og fagmål
Undervisning Klasseundervisning Elevernes oplæg Fælles læsning
Eksamen og eksamensbilag :
Elevforudsætninger og Kompetencer i dansk
Internationalisering er en naturlig del af studieretningsfagene engelsk, fransk og samfundsfag, da der stiftes bekendtskab med sprog, samfundsforhold.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Kulturforståelse niveau C
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
ALMEN STUDIEFORBEREDELSE AT Hvad er det nu AT er? AT er et samarbejde mellem fag inden for og på tværs af gymnasiets tre faglige hovedområder:
Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er studieretningsfag i 2.f. Engelsk er det naturlige omdrejningspunkt for den internationale profil i studieretningen.
AT - Viden i spil.
Kulturforståelse niveau C Formål: Formålet med kulturforståelse er, at eleverne udvikler deres evne tl at kommunikere såvel inden for som på tværs af kulturer.
Undervisning Klasseundervisning Elev oplæg Fælles læsning Fig. Beskrivelse (analyse) Opgaveløsning Film og efterfølgende diskussion Gruppearbejde Laboratorium.
FOLKESKOLENS AFGANGSPRØVER
  Anne Holmen Center for internationalisering og parallelsproglighed Engelsksproget undervisning Hvor parallelsproglige.
Kundskab Brande breder sig brænder og brænder, flamme tændes af flamme Fra Hàvamàl.
Temadage i kulturområdet Studieområdet del 1: 3 områder: Det samfundsøkonomisk/samfundsfaglige - område Det erhvervsøkonomiske område Sprog- og kulturområdet.
Dannelse og kompetencer
Sprogfagene i skolereformen
1. Lektion: Det politiske system
Fra sanseindtryk til fagudtryk
Videre med praksis - fremlæggelse af praksisopgave
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Fokus på køn på Roskilde gymnasium Skoleåret 2013/2014.
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Skriftlighed er bundet til arbejdet med: Genrer Formidling Læsning
Kanondag – forberedelse og dokumentation. Plan for dagen optakt – hvem fortæller en historie? – 1. workshop workshop 12.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
Kultur på arbejde: Kulturforståelse og merkantil kultur
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
Årsplan – en kort en lang
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
Værkstedsundervisning
Før vi begynder: Rød tråd Affaldstema –Parallelt med erfaringer Hvad skal vores produkt være? Hvad forventer du at få ud af dette forløb? –Noget du særligt.
3.lektion: Magt og indflydelse
1. lektion: Danmark i verden
1. Kommunikation 2. Årets gang – Skole/hjemsamtalerne 3. Prøverne 4. Dansk 1. Den daglige undervisning 2. Afleveringer 5. Matematik 6. Styrkebaseret undervisning.
ASF-bekendtgørelsen ASF har to elementer: sproglig bevidsthed sproglig analysefær- dighed ASF- forløbet er: sammenhængende et samarbejde mellem dansk og.
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
Særlige udfordringer til læseforståelsen i fiktionstekster
Erfaringer fra projekt ”Flerkulturel rummelighed i skolen”
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Tasks.
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
Almen Studieforberedelse Orientering mandag den 31. januar 2011.
SKABELON.
Sprogbaseret læring i naturfag
A) Professionens arbejdsområder og opgavefelt Hvad, hvorfor og hvordan: Hvad: Vi forventer den studerende får indblik i misbruger/ socialt udsatte, og.
Præsentation af opgaven Tysk fortsætter A stx Konference om ny digital skriftlig prøve med adgang til internettet Fredericia den Mette Hermann.
-GIV SPROGET VOKSEVÆRK Gyldendals 5. maj KORT OM MARY FONDEN OG BAGGRUNDEN FOR LÆSELEG.
Projektet Projektets titel: ”Profil, faglig identitet og anvendelsesorientering” Projektets primære formål: Øge elevernes aktivitet og autonomi Projektsdeltagere.
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
Skriveperiode (synopsis)
v. Heidi Funder, Lars Henriksen og Lasse Taagaard Jensen
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Dansk på GF2.
Fag på studieretningen Fællesfag: Dansk, historie, idræt, religion, oldtidskundskab Studieretningsfag & bundne valg: Engelsk A, musik A, samf.
Karrierelæring i dansk på HF
Præsentationens transcript:

Tysk i felten Fokus på udvikling af Interkulturel kompetence

Fagligt samarbejde om studietur til Hamburg Tysk – samfundsfag Tysk- naturgeografi (AT-forløb)

Forløb 2: Identität, deutsch-dänisch Deltagende fag: dansk, historie, tysk Formål: At sætte fokus på spørgsmålet om national identitet med udgangspunkt i det dansk-tyske grænseområde. At øge bevidstheden om grænselandets historie, at skabe et kulturelt møde mellem de danske elever og elever fra grænseområdet og derved øge indsigt i problematikken om nationale fordomme og valg af (national) identitet. Fagene dansk og historie har arbejdet ud fra bogen Grænseland – krig og kulturmøde (af Hermann, Jensen, m.fl., Forlaget Columbus 2009) TYSK Arbejds- og produktformer: informationssøgning, lytteøvelse, læsning, frie og bundne skriftlige udtryk: digt, dialog/blog, mundtlig fremlæggelse, interview, klassesamtale, grammatisk gloseleg (automatisering)

Kompetencemål: Informationssøgning, (at kunne læse-forstå- sortere viden på tysk) At undersøge og forholde sig til stereotyper, at formidle disse på tysk At få indsigt i de dansk-tyske grænseforhold historisk og menneskeligt At stille spørgsmål til og dermed undersøge disse forhold i interaktion med en repræsentant fra grænseområdet At undersøge og reflektere over dilemmaer i forhold til national identitet og formulere nogle af disse på tysk Sproglige kompetencer: at opbygge ordforråd, passivt og aktivt, at anvende tysk i en kommunikativ sammenhæng mundtligt og skriftligt

Overordnet fokus på udvikling af interkulturel kompetence: Måles i grad af a. Indsigt i den fremmede kultur/kulturer, b. Åbenhed og anerkendelse af den fremmede kultur/kulturer, samt c. Villighed til at agere efter/indoptage den fremmede kultur/kulturer i en passende handlemåde. Det sproglige element indgår på alle niveauer. Hamburg – Hanse - Heimat