Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Advertisements

Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Guds eget Apotek.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
TOMAT præsenterer. TOMAT præsenterer Zone Terapi Det er let at give sig selv zoneterapi i hænderne. Vi skal se på 5 simple øvelser man kan gøre hver.
”Smag og behag er forskellig”.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Forskellige traditioner
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Opklar et mord Sæt børnene til selv at skrive usynlige beskeder og beskeder i kode til hinanden. Lav derefter ”mordgåden” med tante Tudse. Print side.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Telefonen ringer.
Lave PQ’er over hele Danmark
5.1 · Rensning På rundfisk lægges et korrekt bugsnit fra gattet op mellem bugfinnerne til struben uden at beskadige indvoldene. Herefter tages indvoldene.
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Perlehønebryst Frisk blomme
Menu teori.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
5 min. abs 30 sek. hver.
Vokse gennem venskab!.
Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..
1.1 · Fiskens ydre Kilde: Efter Åse Jespersen & Jørgen Lützen.
Velkommen!.
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Guds Apotek.
4 retters menu for kun kr. 295,-
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
I dag er det sidste skoledag - hurra, hurra, hurra!
Isolering.
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Tamkanin Skrevet af Julie og Stina
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.
Andre frugter fra biavlen
Det brede kvalitetsbegreb
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
100 gram frugt og grønt Landbrug og Fødevarer, 6 om dagen.
Spar penge og skån miljøet Foredrag af studerende fra Ernæring og Sundhedsuddannelsen Janne Rasmussen og Svea Due Persson.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Underoverskrift 17 pkt bold hvid MAX 4 linjer Overskrift her Størrelse 49 pkt hvid MAX 2 linjer Landbrug & Fødevarer Mørt eller tørt?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
253 – Nu går vi glad vor kirkegang 1, S1 Nu går vi glad vor kirkegang, hør klokken ringer smukt. Og vi har munden fuld af sang og favnen fuld af frugt.
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder på en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150.
Sebastian, Kristian, Henrik, Caroline og Fiona.
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
HOTDOG.
Tema 2, Workshop 2 – opgave 3:
Året tema: Konserver din køkkenhave.
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Silkeabe Mike og Mananda.
Morgenmåltid Mellemmåltid
Butterdej Onsdag den 13. september 2017
Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år.
Årshjul – udviklingsprojekter i sygeplejen 2017
Præsentationens transcript:

Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder • pastinakker, persillerødder og alle andre rodfrugter • squash/courgetter • agurker • salat og andet bladgrønt (det er bedst at rense og skylle salaten straks og lade den ligge i en ren plasticpose og ’suge væde til sig’, til den skal bruges) • afskårne, friske krydderurter (fx bundter af persille, purløg og dild) • peberfrugter • champignon og svampe

Kap. 5 Opbevaring I svaleskab/kasse på et køligt sted: • kartofler • æbler (kan lægges i en skål på bordet, hvis de skal spises samme dag –det gælder også andre frugter) • pærer • citrusfrugter

Kap. 5 Opbevaring Ved stuetemperatur: • løg (helst mørkt) • hvidløg (helst mørkt) • tomater (læg dem gerne sammen med bananer – de modner hinanden) • bananer (læg dem gerne sammen med tomater – de modner hinanden) • melon (når den er skåret op, skal den i køleskab) • græskar, hokkaido og spaghettisquash • avocado

Kap. 5 Rensning – rundfisk Læg fisken på en plade Skrab slim af fisken Skrab skæl af fisken Bugen åbnes

Kap. 5 Filetering – fladfisk Læg fisken på en plan flade Læg et måneformet snit bag fiskens hoved, og skær ned til benene Skær et langt snit fra hoved mod halen ud mod finnerne Gentag snittet, indtil fileten er gjort fri op til rygsøjlen Skær fileten fri af rygsøjlen. Skær derefter fileten fri af ribbenene med lange snit mod finnerne Gentag fileteringen på den anden side

Kap. 5 Filetering – rundfisk 1. Læg fisken på en plan flade. 2. Læg et skråt snit, så gællerne bliver på hovedet og mest muligt nakkekød bevares på fileten. Læg et vandret snit fra nakke til hale og helt ind til rygsøjlen. 4. Skær fileten fra rygsøjlen. Skær derefter fileten fri af ribbenene med et let vinklet snit. 5. Skær til sidst fileten helt fri. 6. Gentag fileteringen på den anden side.