Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder."— Præsentationens transcript:

1 Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år siden. Det var en meget almindelig form for lysestage for 150 år siden. Gå ikke i gang før du har set alle billederne. Gå ikke i gang før du har set alle billederne.

2 Hvis det skal være, kan jeg sende billeder over internettet. Kontakt mig via e-mail. Hvis det skal være, kan jeg sende billeder over internettet. Kontakt mig via e-mail. Ole.flemming.nielsen@ skolekom.dk Ole.flemming.nielsen@ skolekom.dk

3 Første punkt er at få æltet leret med 20 - 30 % fint sand. Det skal æltes 3 – 4 gange igennem, og man kontrollerer ved at skære det igennem og se om sandet er jævnt fordelt. Første punkt er at få æltet leret med 20 - 30 % fint sand. Det skal æltes 3 – 4 gange igennem, og man kontrollerer ved at skære det igennem og se om sandet er jævnt fordelt.

4 Hver gang man ælter en lille portion, klappes den flad – drysses over med sand og lægges i stablen. Hver gang man ælter en lille portion, klappes den flad – drysses over med sand og lægges i stablen. Med ståltråden skæres lodret ned og på den måde blandes det hele effektivt. Med ståltråden skæres lodret ned og på den måde blandes det hele effektivt. Her er 30 kilo, så meget behøver du dog ikke. Her er 30 kilo, så meget behøver du dog ikke.

5 Her er så det æltede ler, der er 1750 gram i denne portion. Her er så det æltede ler, der er 1750 gram i denne portion.

6 Klumpen bankes nu i form som en tresidet pyramide. Klumpen bankes nu i form som en tresidet pyramide. Det er det eneste tidspunkt, hvor du må bruge dine kræfter. Nyd det! Det er det eneste tidspunkt, hvor du må bruge dine kræfter. Nyd det!

7 Hvert hjørne får et forsigtigt tryk. Hvert hjørne får et forsigtigt tryk. Der må gerne være lidt forskel. Til sidst forsynes de nemlig med 4 forskellige størrelse huller. Der må gerne være lidt forskel. Til sidst forsynes de nemlig med 4 forskellige størrelse huller.

8 Alle sider får også et tryk. Alle sider får også et tryk. Hold den øverste kant vandret, ellers bliver det for skævt! Hold den øverste kant vandret, ellers bliver det for skævt!

9 Hvert hjørne er nu en fin sekskant? Hvert hjørne er nu en fin sekskant? Hvis ikke - så ret det eller start forfra. Hvis ikke - så ret det eller start forfra.

10 Den lille kniv er det vigtigste værktøj. Den lille kniv er det vigtigste værktøj. Der skal nu skæres en lille trekantet klods ud. Der skal nu skæres en lille trekantet klods ud.

11 Kniven føres skråt ind, ellers kan man ikke få den lille klump fri. Kniven føres skråt ind, ellers kan man ikke få den lille klump fri.

12 Det er så nemt! Det er så nemt! Put leret i en plasticpose, det er jo så fint æltet, at det var synd, om det lå og tørrede ind. Put leret i en plasticpose, det er jo så fint æltet, at det var synd, om det lå og tørrede ind.

13 En gang til. En gang til.

14 Nu (efter 3 – 4 gange) kan du se igennem. Nu (efter 3 – 4 gange) kan du se igennem. Skær ikke for meget af leret er jo blødt endnu. Skær ikke for meget af leret er jo blødt endnu.

15 Det kan være en god ide med en PAUSE! Det kan være en god ide med en PAUSE! ….zzzzz…. ….zzzzz…. Når leret så er lidt mere fast, skærer du omhyggeligt en sidste gang. Når leret så er lidt mere fast, skærer du omhyggeligt en sidste gang.

16 Stumperne fra plasticposen kan blive til en lillebror! Stumperne fra plasticposen kan blive til en lillebror! Det bliver bare sværere og sværere, jo mindre man laver dem. Det bliver bare sværere og sværere, jo mindre man laver dem.

17 Med kniven glattes alle flader. Med kniven glattes alle flader.

18 Husk at kontrollere hjørnerne. Husk at kontrollere hjørnerne. De må dog stadig være lidt forskellige i størrelsen. De må dog stadig være lidt forskellige i størrelsen. Men de skal være fint sekskantede! Men de skal være fint sekskantede! Fortsættes…. Fortsættes….

19 ..ellers må de rettes...ellers må de rettes.

20 ”Benene får nu alle et let tryk så de buer.” ”Benene får nu alle et let tryk så de buer.”

21 Hjørnerne kontrolleres! Hjørnerne kontrolleres! Kan den stå pænt på hjørnet? Kan den stå pænt på hjørnet?

22 Med en gaffel mærkes nu af – rillerne skæres senere pænt til med kniven. Med en gaffel mærkes nu af – rillerne skæres senere pænt til med kniven.

23 Med en slynge ”pudses” pænt af på indersiden. Med en slynge ”pudses” pænt af på indersiden.

24 Kanterne rettes med kniven. Kanterne rettes med kniven. Jeg lader gerne åbningen gå helt op til rillerne. Jeg lader gerne åbningen gå helt op til rillerne.

25 Rillerne skæres pænt til. Rillerne skæres pænt til.

26 Benene forsynes med en ”pynterille”. Benene forsynes med en ”pynterille”.

27 Siderne af benene forsynes med små ”pyntehakker”. Siderne af benene forsynes med små ”pyntehakker”. Det ser pænest ud hvis hvert ben får lige mange ”hakker”. Det ser pænest ud hvis hvert ben får lige mange ”hakker”.

28 Med en slynge laves nu 4 forskellige huller, så kan du altid finde et, der passer til lyset. Med en slynge laves nu 4 forskellige huller, så kan du altid finde et, der passer til lyset. Du er færdig! Du er færdig! Man kan glitte, når den er læderhård, hvis man vil have en blank overflade. Man kan glitte, når den er læderhård, hvis man vil have en blank overflade. Husk – LANGSOM tørring – gerne 2 uger! Husk – LANGSOM tørring – gerne 2 uger!


Download ppt "Trekantstage Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder med en trekantstage. Jeg hedder Ole. Nu sidder jeg her i mit værksted og arbejder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google