Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

TOMAT præsenterer. TOMAT præsenterer Zone Terapi Det er let at give sig selv zoneterapi i hænderne. Vi skal se på 5 simple øvelser man kan gøre hver.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "TOMAT præsenterer. TOMAT præsenterer Zone Terapi Det er let at give sig selv zoneterapi i hænderne. Vi skal se på 5 simple øvelser man kan gøre hver."— Præsentationens transcript:

1

2 TOMAT præsenterer

3 Zone Terapi Det er let at give sig selv zoneterapi i hænderne. Vi skal se på 5 simple øvelser man kan gøre hver dag hvis man vil. Men først lidt historie… i Hænderne..

4 For længe siden fandt en vis mand fra Kina ud af, at det var rart at trykke sig selv under fødderne og på hænderne… Han fandt også, at der var en sammenhæng mellem hvor han trykkede, og hvor det gjorde godt.

5 Lad os se på sammenhængen mellem kroppen og hånden…
& Kroppen Lad os se på sammenhængen mellem kroppen og hånden… Hænderne er fyldt med nerver der kan påvirkes for at løsne op i muskler i hele kroppen… Hver refleks-zone i foden er forbundet med et tilsvarende område i hånden. Dette kan let checkes. Næste gang du kommer til skade med foden, kan du teste det pågældende område i hånden. En smertefuld forstuvet ankel vil for eksempel manifestere sig i en udtalt sensitivitet rundt om hånd-leddet på samme side af kroppen. Det er ikke en forudsætning for massage af hænderne, at man er kommet til skade. Massage af hænderne er ideelt til selvhjælp og anbefales af zoneterapeuter. Massage af storetåen til lindring af hoved-pine er ikke altid en praktisk løsning, men man kan uden stort ståhej bearbejde den relevante refleks i hånden.

6 Og så videre… Lad os gå til de 5 øvelser... Sammenhængen Hånden &
Kroppen Hjerne Øre Nakke Skulder Lad os gå til de 5 øvelser... Lunger Og så videre… Lever Hver refleks-zone i foden er forbundet med et tilsvarende område i hånden. Dette kan let checkes. Næste gang du kommer til skade med foden, kan du teste det pågældende område i hånden. En smertefuld forstuvet ankel vil for eksempel manifestere sig i en udtalt sensitivitet rundt om hånd-leddet på samme side af kroppen. Det er ikke en forudsætning for massage af hænderne, at man er kommet til skade. Massage af hænderne er ideelt til selvhjælp og anbefales af zoneterapeuter. Massage af storetåen til lindring af hoved-pine er ikke altid en praktisk løsning, men man kan uden stort ståhej bearbejde den relevante refleks i hånden. Mave Hofte

7 Spændinger i skulder/nakke
Hovedpine Trætte øjne Spændinger i skulder/nakke Ondt i halsen En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger. Mavepine

8 Tryk og massér lever-zonen tværs over hånden for at afgifte kroppen.
Hovedpine ? Hele hovedområdet afspændes ved at gnide langs indersiden af tommelfingeren. Tryk og massér lever-zonen tværs over hånden for at afgifte kroppen.

9 Rotér midt på øverste led af pegefingeren, det afspænder øjnene.
Trætte øjne ? Rotér midt på øverste led af pegefingeren, det afspænder øjnene. En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.

10 Spændinger i skulder/nakke ?
Massér og træk i lille- og ringefingeren, for at løsne spændinger i skuldrene. Stivhed i nakken løsnes ved at gnide langs siderne på lange- og pegefingeren. En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.

11 Gentag for pege- og tommelfingeren.
Ondt i halsen ? Tryk øverst på langefingeren, og gnid ned ad den, for at lindre og stimulere området næse, bihuler, mund og hals. Gentag for pege- og tommelfingeren. Massér området for lungerne under lange- og pegefinger, for at løsne slim. En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.

12 Mavepine ? Massér med roterende bevægelser, området under og omkring tommelfingeren, for at stimulere maven og tarmområdet. En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.

13 Husk at massere begge hænder.
Når du finder et område på din hånd der er ømt, så er det fordi det trænger til at blive masseret. Husk at massere begge hænder. En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.

14 Tak fordi du kiggede med…
En almindelig behandling kan begynde med massage af hele tommelfingeren. Den har forbindelse til hoved og hals samt hypofyse-refleksen. En stiv nakke kan afhjælpes ved at rotere tommelfingeren i det nederste led, og om nødvendigt kan skuldrene løsnes ved massage af området ved roden af lillefingeren på kanten af håndfladen. Ansigtsproblemer som for eksempel akne samt problemer som tandpine kan lindres ved at massere det øverste tommelfingerled samt fingerspidserne. Når man trykker på lymfekirtel-reflekserne i området over knoerne letter det katar. Øjenreflekserne befinder sig i de to nederste led af pege- og lang-finger, og ørereflekserne sidder samme sted på ring- og lillefinger.


Download ppt "TOMAT præsenterer. TOMAT præsenterer Zone Terapi Det er let at give sig selv zoneterapi i hænderne. Vi skal se på 5 simple øvelser man kan gøre hver."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google