Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Behandling Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Advertisements

Hvad er behovene i Danmark?
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Regler ved job i Sverige
Konklusion på Workshop om sindslidende
Birgit Bang, Beskæftigelsesrådgiver Tina Krohn, Beskæftigelsesrådgiver
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Psykoedukation til unge i OPUS
NICE guidelines ALKOHOLMÅLSÆTNING OG TIDSAFGRÆNSET BEHANDLING
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Recovery gennem lokalsamfundsdeltagelse
Diana Kristensen, Overlæge, Psykiatrisk Center København
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
de sundhedsøkonomiske perspektiver
Skitsering af en engelsk samarbejdsmodel Ved Morten Kurth
Det fælles mål At borgere med kroniske sygdomme opnår den højeste grad af livskvalitet med størst muligt ansvar for og indflydelse på eget helbred.
Sammenhængende udviklingsforløb kræver mere end én reform
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Den gode patientrejse og det gode liv
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk sygdom?
Kommunikation og refleksion i et behandlingsforløb KAM-kongressen Sundvolden hotel Laila Launsø NAFKAM.
Førtidspension og fleksjob Udfordringerne
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Hvad ved vi og hvad ved vi ikke?
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap og Beskæftigelse. Et litteraturstudie. Malene Rode Larsen & Jan Høgelund SFI – Det Nationale.
Kontanthjælpsreformen
Stiliseret cost-benefit som ”evalueringsmetode” Rasmus Højbjerg Jacobsen CEBR Copenhagen Business School.
Ved Anette Bækgaard Jakobsen, afdelingschef, Region Syddanmark
Recovery-mentor projektet
Virkeligheden er ikke en case Mangfoldighed er ikke til stede som viden – skal udforskes Mange historier – perspektiver og interesser Et barn – tilfældigheder.
”Vejen frem” - projekt for borgere 18 – 30 år med psykiske lidelser Oplæg til Psykiatriens Samordningsudvalg Den 16. juni 2010.
Temadag for repræsentanter i De Regionale Beskæftigelsesråd d Birgit Hagen, DH repræsentant I Det regionale Beskæftigelsesråd i Region Midtjylland.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Mhtconsult Mangfoldighedsværktøj for Erhvervsskolerne Skemafasen.
Apopleksi/Slagtilfælde – en katastrofe som kan undgås
Den koordinerede ungeindsats
Lene Sandholdt & Johan Kulmbach
Side Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning KØBENHAVNS KOMMUNE Master titel: Gill Sans Bold 40pt (ALL CAPS) Gill Sans Regular 40pt (A CAPS) Brug under.
Palliation til ældre med kræft
Læring af applikationer til håndholdte enheder 3.september.
Skift Typografi Marker tekst og klik TAB for at hoppe til næste typografi Klik SHIFT + TAB for at hoppe tilbage i typografierne 1. OVERSKRIFT 2. UNDEROVERSKRIFT.
X Forskningsoverlæge ph.d. Lene Falgaard Eplov 18. September 2012.
National konference om ulighed i sundhed 24. Februar 2013 Foredrag af Karin Garde Speciallæge i psykiatri og overlæge ved Psykiatrisk Center Sct. Hans.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Ikke medikamentelbehandling Undervisere:
Psykoedukation skizofreni Session 4 – Hvad er skizofreni Del 2. Undervisere:
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Mødet med de unge Erfaringer med at inkludere unge med skizofreni og skizotypi på arbejdsmarkedet. Er der plads på arbejdsmarkedet til unge med psykisk.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Ledende oversygeplejerske Arne Brehm Høj Afdeling for Operation og Anæstesiologi Sydvestjysk Sygehus.
Beskæftigelsesregion Syddanmark, Karl Schmidt Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Seminar den 13. juni 2012.
Udfordringer i Region Syddanmark Jobcentre Job til personer med handicap Stig Langvad, formand, DSI.
SOLRØD KOMMUNE | JOB- OG SOCIALCENTER Visitation til rehabiliteringsteam og ressourceforløb i Solrød Kommune Dorthe Torstensen, Leder af Social Service.
Arbejde, Trivsel og Helbred Merete Labriola
Mentale helbredsproblemer - førtidspension eller tilbagevenden til arbejde? Vilhelm Borg seniorforsker NFA 2010 Oplæg Beskæftigelsesråd Hovedstad.
Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov
PSYKISK SÅRBARHED OG ARBEJDSMARKEDET VELKOMMEN!
Seminar om samarbejdet med borgere – særligt borgere med psykiske lidelser 11. maj 2016 Viden på området.
Borgere med psykiatriske diagnoser
Rehabilitering og hjemmehjælp
BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONS FORVALTNINGEN
Metoden fælles beslutningstagning
Præsentationens transcript:

Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?

Tre hemmelige patienter Agnes Rikke Lakshmi

Psykose i skizofrenispektret OPUS projektet: 547 patienter med debuterende psykose 5 år efter debut fik 40 procent pension – Har vi gjort nok for at hjælpe dem?

Diagnose ved førtidspension inden 40 års alder

Stigningen i antal førtidspensionister 1) Har de fået relevant behandling for den sygdom de er ramt af? 2) Er de tilbudt tilstrækkelig hjælp til at finde en vej ind på arbejdsmarkedet?

Mange mennesker med skizofreni har et stort ønske om at kunne finde en plads på arbejdsmarkedet og på den måde indgå i det samfundsmæssige fællesskab. Langtidsopfølgningsundersøgelser viser, at det er muligt for % at klare et fuldtidsarbejde på det almindelige arbejdsmarked.

Arbejdsmarkedstilknytning To principielt forskellige metoder: 1) Pre-vocational training indebærer en fase med træning i beskyttede omgivelser, oprindeligt på psykiatrisk afdeling, i mere moderne tid i rehabiliteringscentre 2) Individual placement therapy indebærer, at patienten umiddelbart søges indplaceret på det almindelige arbejdsmarked i en passende niche og med fleksibelt tilpasset støtte, som kan aftrappes.

Supported employment – individual placement Individual placement and support has good potential to address the problem of vocational outcome in people with first- episode psychosis. This has economic, social and health implications Killackey E, Jackson HJ, McGorry PD. Vocational intervention in first-episode psychosis: individual placement and support v. treatment as usual. Br J Psychiatry 2008 August;193(2):

Evidens

Supported Employment Mennesker med psykisk sygdom, som tilbydes Supported Employment har større chance for at få job på det fri arbejdsmarked end de der får Pre-vocational Training (1års resultater: 34% i arbejde fra Supported Employment og 12% i Pre-vocational Training.

Supported employment, USA, PORT Anbefaling Alle personer med skizofreni som ønsker at komme I arbejde bør tilbydes Supported Employment for at støtte dem i at opnå og fastholde arbejde på det almindelige arbejdsmarked

Supported employment Nøgle elementer: Skræddersyede arbejdsforløb Jobsøgning Støtte under job-forløb Integration af arbejdsmæssig og sundhedsmæssig indsats.

Sherpa

Hvad kan jeg blive?