Arbejde i temagrupper Metode:

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Endeligt forslag til ”Lys i øjnene” Præsentation af politikken før høringsrunde.
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Hold Fast – et tværregionalt projekt med fokus på frafald.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Diabetesudvalgsmøde Øjenudvalg. Kommisorium  Beskrive den nuværende organisation og kapacitet i relation til øjenkontrollen af diabetes i Region Midt.
Informationsarrangement januar 2014
Holluf Pile Skole, 9. c Uge 3 Mandag og fredag: 8.00 – 9.30
Grundkursus Politisk indflydelse. Grundkursus Politisk indflydelse.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Konsensusprocessen.
Mødeledelse og deltagelse
De unges vandring i uddannelsessystemet – uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund Handels- og Ingeniørhøjskolen.
Forventninger til Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center - mission og vision ved Driftschef, Else Ammitzbøll Den 6. marts
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
Danske Handicaporganisationer Handicapbevægelsens paraplyorganisation siden 1934.
Øjeblikkets kunst Facilitering af tværfaglighed
Sundhedsstyrelsens akutrapport og de akutte skader
4. Det kommunale valgår –Nyvalg til handicaprådet, LBR og klagerådet –Valgkampen generelt –Andet.
Speciallægepraksisplan Møde i sundhedspanelet onsdag den 6. maj 2009.
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
KABS – Konference Stofmisbrug 2008 Undersøgelse: Stofmisbrugsområdet efter kommunalreformen.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
BKF – regionsbestyrelsesmøde, 15. maj 2009
Fødevarerådet Vækstforum for Region Midtjylland 28. januar 2010 VÆKSTHUS MIDTJYLLAND Kort præsentation + introduktion til rådgivningsprogram for fødevarevirksomheder.
1 Hvordan implementeres mainstreaming tankegangen og værktøjerne i den kommunale organisation v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune TOVHOLDER.
Hvordan får vi indflydelse på den lokale handicappolitik? Hvad gør vi sammen med DH ? Hvad gør vi selv ? Hvordan bruger vi bedst vores indflydelse i DH.
Hvad er det gode skolelederliv? - Et selvevalueringsforløb.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Konsensusprocessen.
VidenDanmark VG Digitalisering og procesorientering 8. december 2014.
Udarbejdelse af Viborg Kommunes handicappolitik Oplæg ved workshop på konferencen: Mainstreaming af handicapområdet 26. Maj 2009 v/Jannik Boel.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Dagsorden Introduktion til hinanden og opgaven
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Et samlet overblik over landdistriktsordningerne
Udviklingen i sommerhuspriserne fra de toppede til 4. kvartal 2009
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Regionshospitalet Randers & Regionshospitalet Grenaa
Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Fremtidig struktur arbejdsmiljø HMU 6. december 2012.
Hvor mange ældrerådsmedlemmer 13 medlemmer Ældrerådet.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværk for teamledere på sygedagpengeområdet.
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Velkommen Hvem er vi?. Velkommen Baggrund  Besøgsrunden – opsamling  Stor aktivitet og stor entusiasme  Stor forskellighed i regionen på, hvordan.
Velkommen til regionsmøde i Region Midtjylland søndag den 27. september Scandic Silkeborg.
1 Viden om arbejdsmarkedet i Midtjylland  Kontrakt 2012  Årlig analyserapport  Kommunebeskrivelser (april)  Udviklingen på det lokale arbejdsmarked.
1 Strategisk planlægning i Randers Politik, Planlægning og Bullshit.
Samarbejde med Jobcentrene ”fremtidens arbejdsmarked er for de uddannede !!!” Det er dokumenteret, at den danske arbejdsstyrke skal efteruddannes og opkvalificeres.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Velkommen tilbage modige opdagelsesrejsende! Troværdige observationer fra xx modige opdagelsesrejsende ved hjemkomsten fra fem dage på [arbejdspladsens.
Brugerinddragelse i Kulturhusene af 80 medlemmer har besvaret undersøgelsen Vi ved ikke hvor repræsentative, de er (org.form m.m.) Der findes 3.
Langtidsledighed i Midtjylland. Langtidsledighedsanalysen Langtidsledigheden har vist en svagt faldende tendens de seneste måneder – men: Der er fortsat.
TEMA 4 Inspiration & Feedback: Idéen ud i virkeligheden
Dialogmøde med Rådet for Socialt Udsatte
Fremtidens mål for SAB 23/5 – 2018 Formål med mødet: At sammensætte en styregruppe, der kan træffe overordnede beslutninger samt varetage SAB’s samlede.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Nyhedsbrev 2 Fælles side om Syddjurs Kommunes implementering af Aula -
Det kommunale område Udviklingen i fordelingen af ansatte, årsværk og lønsum, 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2018 Kilde: Egne udtræk fra KRL.
Bevidstgørelser og bekæmpelse af diskrimination
Præsentationens transcript:

Arbejde i temagrupper Metode: Gruppen udpeger en tovholder, som styrer slagets gang. Tovholderen er ordstyrer og ansvarlig for, at gruppens vigtigste ”fund”/pointer/ideer bliver skrevet ned. Diskussion og refleksion på baggrund af dagens emne og oplægget Sidste 10 minutter: opsamling og skrivning af ”fund”/pointer/ideer på A4-papir Gruppernes overvejelser indsamles og kopieres, og sendes efterfølgende til alle handicapråd

Gruppeinddeling, temadrøftelser Gennemslagskraft: Bord 1, 8, 9, 10 og 11 Implementering Bord 2, 3 og 4 Roller Bord 5, 6 og 7

Temagruppe 1: Implementering af kommunens handicappolitik Inspiration til temadrøftelsen: Hvor langt er kommunen og rådet nået med at udarbejde en handicappolitik? Hvem er involveret i at udarbejde politikken: Er det socialudvalget, Handicaprådet eller er den udarbejdet i et samarbejde? Er sektoransvarlighed indarbejdet i politikken? Hvordan kommer man fra ord til handling ude i kommunerne? Videregivelse af erfaringer fra kommuner, der har været igennem processen Spørgsmål 1: Bør handicappolitikken udarbejdes i et samarbejde mellem socialudvalget og handicaprådet eller er det kun social udvalgets ansvar? Fordele hhv. ulemper? Spørgsmål 2: Hvad er jeres bedste erfaringer med at lykkes med at implementere handicappolitikken i kommunen? Hvilke omstændigheder gjorde det muligt?

Temagruppe 2: De forskellige roller i handicaprådet Inspiration til temadrøftelsen: Hvordan samarbejder de forskellige parter i rådene? Hvilke roller har henholdsvis bruger-, byråds- og evt. embedsmandsrepræsentanter? Hvordan håndterer byrådsrepræsentanterne dobbeltrollen som folkevalgt og rådsmedlem? Hvilke forskellige brugerrepræsentanter er der i rådet, og vægtes alle handicap og lidelser lige meget? Spørgsmål 1: Hvordan kvalificerer vi generelt dialogen mellem repræsentanterne i handicaprådene? Spørgsmål 2: Hvad er de største udfordringer i samarbejdet i forhold til at handicaprådet består af repræsentanter fra henholdsvis forvaltning, det politiske niveau og brugerrepræsentanter? Spørgsmål 3: Kom med løsningsforslag i forhold til spørgsmål 2

Temagruppe 3: Handicaprådets gennemslagskraft Inspiration til temadrøftelsen: Hvad har rådene indflydelse på? Hvor stor lokal indflydelse har rådene? Hvordan kan rådene selv sætte en dagsorden og rejse selvstændige temaer? Hvordan udarbejdes rådenes dagsorden? Opgave 1 Beskriv kort metoder til, hvordan handicaprådene kan påvirke beslutningsprocesserne i kommunerne (udover høringer)? Kom gerne med konkrete eksempler. Opgave 2 Hvordan finder I den rette balance mellem at være ”vagthund” og samarbejdspartner i forhold til byrådets beslutninger?

BORDPLAN EFTER FROKOST Randers BORD 2 Horsens Odder, Silkeborg og KKR BORD 3 Holstebro BORD 4 Struer, Århus, Herning BORD 5 Viborg BORD 6 Hedensted og Samsø BORD 7 Ringkøbing-Skjern og Skanderborg BORD 8 Ikast-Brande og Skive BORD 9 Lemvig og Norddjurs BORD 10 Syddjurs BORD 11 Favrskov BORD 12