Alle børn er alles ansvar

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Skolereform august 2014………………
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læring i bevægelse - hvorfor?
Skolereformen i Greve - lad os sammen gøre en god skole bedre Møde i Samfund & Skole 30. oktober 2013.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Fra pædagogisk servicecenter til læringscenter
Forældre Skødstrup Skole sept. 2013
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Dialogmøde 16. maj 2013 Skolebestyrelser og Familie- og Kulturudvalget.
Folkeskole-reformen August 2014.
Lærerprofessionen.
Forældre fremmer fællesskabet
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Reformmesse på Sofiendalskolen
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Skolereform august 2014………………
Vision Uddannelsesparate unge
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Projektlederens rolle(r)
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
Den ny Folkeskolereform. MÅL 1) Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2) Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Gentofte Kommunes skolevision
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
FÆLLESSKAB GLÆDEANERKENDELSE LÆRING Vores F L A G Ådalskolen og SFO Kvædehuset.
Den inkluderende skole
Dagsorden 1.netværksmøde matematik
 Andelen af elever i den almindelige undervisning skal i 2015 være 96% af det samlede elevtal i FSK – mod 94,4% i dag.  Det svarer til ca elever,
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Et fagligt løft af folkeskolen.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
LÆRERE ELEVER FORÆLDRE __________________ EKSEMPLER PÅ TILTAG En ledelse med fokus på naturfag - positiv naturfaglig kultur.
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Lederskab og organisering - Om at skabe dynamiske rammer Børnechef Kirsten Pamperin.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Skolelederforeningens årsmøde 24. oktober 2013 v/adjungeret professor, tidl.kommunaldirektør Jens Christian Birch Hvor går ledelsen hen? fri agent Jens.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
Lundehusskolens Værdigrundlag. Stærk Faglighed Trivsel for Alle Den Åbne og Mangfoldige Skole Det Forpligtende Fællesskab Anerkendende Børnesyn.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Kropslig læring - oplæg UCC. Mikael Lytzen
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Alle børn er alles ansvar

Værdisæt for Sofiendalskolen Sofiendalskolen lægger vægt på: Der er plads til alle elever Elever er forskellige og skal mødes forskelligt Eleverne mærker, at de ses og føler at de hører til i fællesskaberne Eleverne bliver udfordret både fagligt, personligt og socialt Tæt dialog og tydelige forventninger til børn og unge samt til forældrene Skolens kernefokus er: Det skal være spændende at lære Elever skal opleve en motiverende skolegang, der giver lyst til læring. Være anerkendt, at man gerne vil lære noget og lære mere Følelse/oplevelse af at være en succes

Ny Nordisk Skole Målene for Ny Nordisk Skole (0-18 år) Udfordre alle børn og unge, så de bliver så dygtige, de kan. Mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Styrke tilliden til dagtilbud og uddannelser med respekt for professionel viden og praksis

Det lokale NNS-netværk: Motivation – læring - selvværd Fokus på at øge den indre motivation for læring hos børn og elever Børnehaven Pilehaven Fra forældresamarbejde til forældreinddragelse Styrke børns vilkår, læring og mulig skolestart Sofiendalskolen Målrettet feedback og feed forward til eleverne Medinddragelse og -ansvar for egen læring Hasseris Gymnasium Skismaet mellem individualitet og fællesskab Øger et styrket fællesskab udviklingen af den enkelte elev lærings- og udviklingspotentiale ?

Fokus på feed-back og feed-forward Særlige fokuspunkter: Læring skal være kendt for den enkelte elev Udfordre og udnytte hver elevs potentialer og talenter optimalt Vigtigt at følge elevens læring i processen og give respons Elevmedinddragelse skal praktiseres i højere grad end nu Forudsætning: Kompetente, udviklingsorienterede og forandringsvillige medarbejdere Kvalificeret indsats til den enkelte elevs læring Vigtigt at være fagdidaktisk velfunderet Styrkelse af fagteamets faglige forum og fagets målsætning Bruge pædagogisk og fagdidaktiske overvejelser, der forbedrer praksis Arbejdseminar Forarbejde på tværs i organisationen – hvad kan vi – hvor er vi på vej hen – hvad har vi behov for Komme med eksempler hvad er praksis nu – hvad vil vi have praksis til at være?

Alle elever kan klare mere end vi – og de – tror, at de kan!

Forandrings- og læringstiltag Forventninger til eleverne medinddragelse, elevsamtaler, elevplan – lære hvem er jeg og hvordan lærer jeg? Udfordre og respektere hver enkelt elev forskellige fællesskaber, holddannelse, Webben, ny udskoling Forskellige læringstiltag læringsstil, it, ipads, skyen, det grønne klasselokale, bevægelse

Alle børn er alles ansvar Opgaven for alle er ændring af fokus: Fra ansvar for egen læring til medansvar for medlæring Fra ydre motivation til indre motivation Via netværk, videndeling, refleksion, sparring og praksis