Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Logistik Mål og strategier
Advertisements

Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
SEO (Search Engine Optimization) - Hvordan bliver du mere synlig på nettet?
Trin 1: Find kvitteringer
Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Sidetyper Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
… DEN BEDSTE VEJ TIL SUND MAD
Information / vejledning om nye muligheder for: Version Copyright DKVS -THEMCOM 1) Online adgang til Militært Tidsskrift. 2) Behandling af egne.
Grammatik hvorfor og hvordan?
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Marianne Mollerup KBH Madhus
Slagterkurvens nordiske mad
Mad til mennesker.
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Normalpris: XXX XX NU KUN SPAR XX,XX xxx xx Pris pr. flaske xxx xx Normalpris: XX XX pr. fl. X FL. KUN SPAR XX,XX xxx xx.
Menu teori.
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering
– Om formidlingen af afgørelser i offentlige breve
En buffet af uddannelsesmuligheder
Mad til unge på høj- og efterskoler
Viden, læring og progression
The best loved Hotels of Denmark
Felter og nøgle-felter (databaser, del 6)
Join.me/webkursus. * Vi kan nu ramme de html-elementer vi vil… * Lad os få placeret vores “kasser”/strukturelle elementer * Dertil bruger vi en række.
L’Histoire de la Cuisine Française
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
Dansk – fransk Menulære
Virksomhedens profil Restauranten ”Det gamle mejeri” ligger på godset Vilhelmsborg syd for Århus. I særprægede lokaler serveres mad af højeste kvalitet,
Portfolio opgaven 2kok1122.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Ændring af kontrast. Ved at sætte meget kontrast på billedet, får man også et varmere billede. Ved at skrue ned for kontrasten, får man dermed et koldere.
Eksempel på struktur på et Grundforløb
Før du starter, skal du sikre dig at du har en digital signatur. Få den gennem den ansvarlige på afdelingen (gyn:Christel Nielsen), el. bestilbestil 1.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Kold College er en moderne, selvejende uddannelsesinstitution, der har specialiseret sig i uddannelser inden for området fra jord til bord. Skolen udbyder.
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
Data Dictionary (databaser, del 7)
Den relationelle model
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
Videregående pc-vejledning Modul 03: Harddisken 2 60+Bornholm.
Hvordan ændrer jeg min SkoleIntras setup, så den passer til de lokale forhold? Man kan tilpasse SkoleIntra til skolens eller kommunens behov på mange måder.
Af: Jonatan W & Line Stryander
Reklameanalyse Walkthrough.
Væk fra motivation Hvorfor går der altid kludder i det?
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Opgave Nårvarerne modtages. Hvad bør du gøre af overvejelser, når du skal placere dine produkter på den mest hygiejnemæssige forsvarlige måde inde i køleskabet.
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Mærsk Nielsen HR At stille gode spørgsmål til vurdering af kompetencer EPOS - IKV-workshop 22. august 2008 Lizzie Mærsk Nielsen.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Quick Guide Sådan booker du din egen samtale på Jobnet.dk For at booke et møde ved jobcenteret skal du logge på Min Side via Jobnet.dk. Herefter vælger.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD & SMAG Mørt ikke tørt – stegning.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Hotel Thinggaard I Hurup ved Nationalpark Thy
Efterskolernes Vejlederkonference
Reykjavik den 27. september 2016
Trivselsmålingens resultater
Tilberedningsmetoder
Menu teori.
Slagterbutikken - teori
HVAD KAN MAN BRUGE SVINEKØD TIL
Titel på begivenhed Præsentation af begivenhed
Tilberedningsmetoder
Resumé – hvordan gør jeg det?
Præsentationens transcript:

Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab. Før man går i gang… Udbud og sæson Menusammensætning Fagligt korrekte regler Menukorttekster

Før man går i gang, bør man tage hensyn til: Dato for arrangementet Klokkeslæt Antal couverter Anledning Prislag Hvilken type restaurant er vi?

Før man går i gang, bør man tage hensyn til disse også:                                                                                          Eventuelle oplysninger om: Diæter Nationalitet Hvor mange retter menuen skal bestå af Særlige ønsker

Udbud og sæson Kend råvarernes oprindelse og tid for anvendelse. Kend jagttiderne. Kend sæson for spisefisk. Kend din leverandør.

Menusammensætning Grundform Udbygning Amuse-bouche (beskrives ikke) Suppe Forret Kold kød eller fiske mellemret Varm kød eller fiske mellemret Sorbet/granité Steg (hovedret) Grønsagsmellemret Ost (skal navngives) Pré Dessert Dessert

Fagligt korrekte regler Afpas volumen Brug sæsonvarer Undgå for stærke retter i starten af menuen Skift tilberedningsmetoder Undgå gentagelser Undgå vin/spiritus i alle/ for mange retter

Fagligt korrekte regler Bland ikke ordinære retter med luksusretter Lad kvaliteten stige Skift mellem kolde og varme retter Tilstræb harmoni i farve og form Lav et varieret forløb Tag hensyn til gæsternes sammensætning

Menukortteksten - er en kort, præcis og sælgende tekst, der gør det muligt at visualisere hele retten Hovedemnets navn, udskæring og tilberedning inkl. evt. fortilberedning Navn og tilberedning på samtlige garniturer Saucenavn med de justeringer man evt. har fortaget Udtryk som: ”dagens fisk”, ”sæsonens råvarer” ”husets kartoffel” virker ikke. ALT skal navngives.