Tele Danmarksagen C-109-00 Kronologisk forløb: 1995: Juni: ansættelse 1/7-31/12: ansættelsesperiode 1/7-31/8: oplæringsperiode Medio august: oplyser om.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

Ryk evt. underoverskrift en linje ned (tryk enter), hvis titel er på to linjer. Titel kan stå i to linjer. Du kan vælge en anden forside: tryk ‘nyt dias’
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Den gode proces for medarbejderne ved virksomhedsoverdragelse
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Bekendtgørelse om samarbejde om sikkerhed og sundhed
Dagens citat ”LO sælger skindet, før de overhovedet har fundet ud af, om der er dyr i skoven”
Statsstøtte og udbudsreglerne
Side 6Side 3 hittegods: Under oprydning finder du bag en stol en læderjakke med en tegnebog. Tegnebogen indeholder ingen penge, kun kørekort,dankort,sygesikringsbevis.
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Højesterets dom af 17. januar 2014
Vi er alle en del af løsningen - med venlig hilsen HK
Aldersdiskrimination
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Ændring og overdragelse af kontrakter indgået efter EU-udbud – med særligt henblik på konkurssituationen Steen.
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
SAMARBEJDE OG MEDINDFLYDELSE. Overordnede bestemmelser Ledelse og medarbejdere skal i samarbejde føre de af kommunalbestyrelsen fastsatte mål ud i livet.
Forside Overskrift maks 2 linjer Underoverskrift eller beskrivende tekst Tekst går maksimalt til undermaginal 7,00 Ændringsadgang inden for udbudsretten.
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
EU-Domstolens dom af 11. april 2013 i de forenede sager C-335/11 og C-337/11 Hvad mente EU-Domstolen så om handicapbegrebet og de andre spørgsmål?
Arbejdsretsseminar 29. maj 2012
Poul Søgaard, højesteretsdommer, formand for Arbejdsretten
§ 2 a – overblik over verserende sager og udvalgsarbejdet
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Velkommen til Lægedage
Dyrevelfærd i EU-kontekst
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Tillids- og TalsmandskursusSøfartens Ledere TR`ens rolle og rettigheder Valg af tillidsmænd  Valg af tillidsmand/mænd forudsætter hjemmel hertil i overenskomsten.
Ligebehandlings- nævnet Oplæg til Arbejdsretten ved landsdommer Tuk Bagger den 18. januar 2010.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
1 Quiz om de kønsbestemte lønforskelle Velkommen til quizzen om de kønsbestemte lønforskelle! Denne korte quiz bruger multiple choice-spørgsmål til at.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
Fastholdelse af sygemeldte medarbejdere Rimelige tilpasninger for at afhjælpe funktionsbegrænsning.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Lægen som arbejdsgiver, den 9. december 2015 Lægen som arbejdsgiver Et lynkursus i ansættelsesret.
Barselsreglerne v/ juridisk konsulent Peter Salling Petersen Erfagruppen EPOS Løn D. 8. og 9. februar 2006.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 21. januar ’10. Omplacering – undersøg først Kan budgetreduktionen klares uden personalereduktion? Er der i personalegruppen.
Aftale om ansættelsesvilkår Aftale om ansættelsesvilkår for ansatte der overgår til staten mv. i forbindelse med kommunalreformen. Aftalen gælder både.
Kapitel 17 Ansættelsesret. 1.Ansættelse 2.Diskrimination og ligebehandling 3.Under ansættelsen – funktionærloven 4.Ophør af ansættelsen Kollektiv eller.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
Hvad lærte vi sidst? 1. Retten til at bevæge sig frit i EU (udrejse og indrejse) 2. De erhvervsaktives ret til at opholde sig i: - en anden medlemsstat.
Hvad lærte vi sidst? Art. 39 og Art omfatter ikke rent interne forhold, stadig krav om grænseoverskridende element: Pensumdom Angonese Arbejdstagerbegrebet.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
ATV-møde den 25. november 2009 Advokat Mads Kobberø.
Ligeløn - Med juraen som værktøj
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Hvad lærte vi sidst? At art. 49 omfatter
Videregivelse af oplysninger om medarbejdere
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Overordnede bestemmelser
Lovgrundlaget for overvågning i VVM
Sikrede døgninstitutioner Særlig sikrede afdelinger
Overenskomst-forhandlinger 2018
Ligebehandling: principper og begreber
Betænkning nr Offentliggjort den 24. maj 2017
Ved Vesterport 6, 2. sal 1612 København V Telefon:
Dansk Forening for Arbejdsret 11. oktober 2017
Seneste nyt v/advokat Milena Krogsgaard
Afskedigelse UC plus.
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
Afskedigelse FOAS.
Afskedigelse A2B.
FIR morgenmøde 22. november 2018
Præsentationens transcript:

Tele Danmarksagen C Kronologisk forløb: 1995: Juni: ansættelse 1/7-31/12: ansættelsesperiode 1/7-31/8: oplæringsperiode Medio august: oplyser om graviditet og fødselstidsspunkt primo november 23/8: opsigelse 11/9: ret til fødselspermission begynder 30/9: stillingsophør

Tele Danmarksagen C /3: HK anlægger sag /1/: Tele Danmark frifindes ved Retten i Århus /4: Tele Danmark domfældes ved Vestre Landsret /3: EF-domstolens præjudicielle dom giver HK ret 2000: Tele Danmark dømmes i Højesteret

Tele Danmarksagen C Retsgrundlag: Direktiv 76/207: Ligebehandling mellem mænd og kvinder i arbejdslivet Artikel 3, stk. 1 »Anvendelsen af princippet om ligebehandling indebærer, at der ikke finder nogen forskelsbehandling sted på grundlag af køn, for så vidt angår adgangsvilkår, herunder udvælgelseskriterier, til stillinger og funktioner inden for enhver sektor eller erhvervsgren, og til alle niveauer i erhvervshierarkiet.«

Tele Danmarksagen C Retsgrundlag (fortsat): direktiv 76/207 artikel 5, stk. 1 »Anvendelsen af princippet om ligebehandling for så vidt angår arbejdsvilkår, herunder afskedigelsesvilkår, indebærer, at mænd og kvinder sikres samme vilkår uden forskelsbehandling på grundlag af køn.«

Tele Danmarksagen C Direktiv 92/85: Forbedring af sikkerheden og sundheden under arbejdet for arbejdstagere, som er gravide, som lige har født, eller som ammer artikel 10 nr. 1: »Medlemsstaterne træffer de nødvendige foranstaltninger til at forbyde afskedigelse af arbejdstagere [...] i perioden fra graviditetens indtræden til udløbet af den [...] fastsatte barselsorlov, undtagen i særlige tilfælde, som ikke har forbindelse med deres tilstand …

Tele Danmarksagen C Første præjudicielle spørgsmål: Er artikel 5, stk. 1… (76/207/EØF) og/eller artikel 10 (92/85/EØF), eller andre bestemmelser i de nævnte direktiver eller fællesskabsretten i øvrigt til hinder for, at en ansat opsiges på grund af graviditet, når det lægges til grund, - at den pågældende er ansat som vikar for en begrænset periode - at den ansatte ved indgåelsen af ansættelsesaftalen vidste, at hun var gravid, men ikke oplyste arbejdsgiveren herom, og - at graviditeten indebærer, at den ansatte ikke vil kunne arbejde i en væsentlig del af ansættelsesperioden?

Tele Danmarksagen C : Domstolens svar på første præjudicielle spørgsmål Eu’s ligebehandlingsregler er overtrådt når en ansat afskediges pga graviditet (direkte diskrimination), når: -den pågældende er ansat som vikar for en begrænset periode -den ansatte ved indgåelsen af ansættelsesaftalen vidste, at hun var gravid, men ikke oplyste arbejdsgiveren herom -graviditeten indebærer, at den ansatte ikke vil kunne arbejde i en væsentlig del af ansættelsesperioden

Tele Danmarksagen C Andet præjudicielle spørgsmål Har det nogen betydning for besvarelsen af spørgsmål 1, om ansættelsen sker i en meget stor virksomhed, og om denne hyppigt anvender vikaransættelser? Domstolens svar: Nej