De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Foreningsudviklingstesten
Advertisements

Love og regler på beskæftigelsesområdet
De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Sekretariat Projektkonsulenterne: Anders Reitov, Lisbeth B. Hansen, Tove Langhede, Terkel Maack Projektsekretær.
Arbejdsmiljø i uddannelserne Seminardag for ambassadører for arbejdsmiljø og sundhed Middelfart, den 9. Februar 2006.
Regler ved job i Sverige
Langvarigt sygefravær
Reform af førtidspension og fleksjob
FN-konvention, direktiver og standarder
New Insight - Noter til præsentation
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Arbejdsgivernes bidrag til beskæftigelsesplan 2009 Arbejdsgiverrepræsentanterne i LBR Virksomhederne og mangel på arbejdskraft.
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Kom og mød fremtiden IVA den 25. oktober 2011 v. Nina Hallgren Steinrud, DM.
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
Projekt ’fra barriere til karriere’ DSI (De Samvirkende Invalideorganisationer) ogArbejdsmarkedsstyrelsen.
Hvad kan jobcentrene tilbyde?
Fremtidens detailhandelsuddannelser Morten Emborg Områdedirektør, EUD.
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Internationalisering International rekruttering af arbejdskraft: Erfaringer og perspektiver.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Kommunalreformen VEU som brobygger
Rummeligt arbejdsmarked i turistbranchen
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Viden der virker Inge Steen Mikkelsen 21.nov. 08 Er der brug for en offentlig VEU-indsats? NCK-konference.
Førtidspension og fleksjob Udfordringerne
HR Løn og Personale Kim Wissendorff og Mads Vestergaard.
Oplæg for DH-Vallensbæk d. 25. februar Inklusion i grundskolen
ADHD - Kendt eller ukendt diagnose - Brug for fokus på fastholdelse Jette Myglegaard, indehaver af PlusJob Formand for ADHD-foreningen.
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Center for Job- og Erhvervsservice - få det bedste frem.
Det Sociale Kapitel
1 © Copyright AK-Samvirke – juli 2009 L165 vedtaget 29. maj 2009 som lov 480 af 12. juni 2009 Bekendtgørelse 891 af 21. september 2009.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Kompetenceudvikling i Region Midtjylland - Om kompetenceudvikling som motor for virksomhedernes udvikling Oplæg på opstartskonference.
Lokale grønne partnerskaber
Regeringens 2. beskæftigelsesstrategi for personer med handicap Job og Handicap - det kan lade sig gøre - Stig Langvad, DH 24. oktober 2009.
”Sociale medier i jobsøgningen”
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
BPU Karen Il Wol Knudsen, beskæftigelsespolitisk konsulent Februar 2009 Kursusdag 1 for DH’s repræsentanter i LBR og RBR.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE JOB MED LØNTILSKUD TIL FØRTIDSPENSIONISTER MØDE.
Etablering af virksomhed
Projekt Seniorordning Sundhedsforvaltningen Københavns Kommune
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Deltidsansatte - HR/psl1 Deltidsansattes adgang til et højere timetal Aftalen er indgået mellem KL og KTO - tiltrådt af Sundhedskartellet. –Delimplementering.
TR-møde den 29/ Søren Klit Lindegaard A A R H U S U N I V E R S I T E T Kommunikation om forandringsprocessen  Mundtlig kommunikation  Linjekommunikation.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Program Velkomst og spisning Introduktion til jobcentret 4 korte oplæg + paneldebat Kaffe og netværk Indspark til jobcentret Afrunding og netværk 2.
Gitter- og hjælpelinjer For at se gitter- og hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Gitterlinjer og/eller Hjælpelinjer Tip: Alt + F9 for hurtig visning af.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Den virksomhedsrettede indsats i Midtjylland. 2 Hvorfor mere virksomhedskontakt?  Højt politisk prioriteret (ministermål i 2014).  De nye reformer stiller.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
”Den svære samtale”. Andre metaforer Den omsorgsfulde samtale Den udviklende samtale Den nødvendige samtale Den faglige samtale.
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.
Jobnet - hvad har vi i pipeline AMS, Kirsten Vestergaard november 2013.
Samfundsøkonomiske gevinster ved social ansvarlighed
Your First EURES Job / SIDE 1.
ArbejdsMarkedsCenter Fleksjob og ledighedsydelsemodtagere
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
Socialpolitisk statusmøde 2017 LO
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

De Samvirkende Invalideorganisationer 1 Job- og informationsportal for personer med handicap

De Samvirkende Invalideorganisationer 2 Dagens budskab I 4 Der er behov for en nem, ligeværdig og tilgængelig job-portal, hvor såvel ”parate” arbejdsgivere som ansøgere med handicap kan mødes, påvirke og rekruttere hinanden 4 Målet er at levere et redskab, som vil bidrag til at skabe nye job med løntilskud til personer med førtidspension og nye fleksjob inden for en tidsperiode af 5 år i større danske virksomheder.

De Samvirkende Invalideorganisationer 3 Dagens budskab II 4 Det rummelige arbejdsmarked omfatter hele arbejdsmarkedet, dvs. knap 3 mio. jobs. 4 Det drejer sig om at få de rette personer med de rette kvalifikationer i de rette jobs. 4 Det Sociale Ansvar fungerer kun, hvis det er OK, at virksomheder tjener penge. 4 Det rummelige arbejdsmarked handler derfor om rummelige og fleksible arbejdspladser.

De Samvirkende Invalideorganisationer 4 Job-portalens idégrundlag 4 Behov for et nyt fælles redskab, som giver en almindelig, ligeværdig, ubureaukratisk og hurtig formidling for såvel de parate arbejdsgivere som ansøgere. 4 Personer med handicap siger, der er ingen job at søge, og arbejdsgivere siger, der er ingen ansøgere med handicap til de job, de har. 4 Der er med førtidspension, men kun job med løntilskud. Der er udviklingspotentiale. 4 Der er ca på ledighedsydelse. 4 Der er et fleksibelt og kvalificeret arbejdskraftpotentiale til reduktion af forventet mangel på arbejdskraft. 4 Beskæftigelsesministeriet har nu sektoransvaret for alle.

De Samvirkende Invalideorganisationer 5 Holdningspåvirkning er nøglen 4 Det vigtigste er imidlertid holdningsskift hos  Arbejdsgivere.  Tillidsmænd.  Kolleger.  Ansøgere med handicap. 4 Man skal tro på, at det er muligt og nyttigt. Det gælder ”begge” sider.

De Samvirkende Invalideorganisationer 6 De største er mest interessante 4 De har stor omskiftning i job og personale og har mulighed for fleksibilitet i forhold til jobfunktioner  Coloplast  McDonald’s Danmark  Novo Nordisk  TDC  Århus kommune  Og Arbejdsmarkedsstyrelsen, LO og DA

De Samvirkende Invalideorganisationer 7 Job-portalens indhold 4 CV- og Jobbank i jobnet.dk 4 Personlige historier om job 4 Beskrivelse af handicapgrupper - deres muligheder og behov 4 Hvilke hjælpemidler til hvad 4 Hvilke støtteordninger findes 4 Hvad er job med løntilskud 4 Hvad er fleksjob 4 Konsekvensregne-eksempler 4 Feedback om portal og erfaringer 4 Relevante nyheder 4 Relevante kontakt- og linksreferencer 4 System til jobmapping

De Samvirkende Invalideorganisationer 8 De 8 grupper 4 Kørestolsbrugere 4 Gang-, arm- og håndhandicap 4 Synshandicap 4 Hørehandicap 4 Personer med læsevanskeligheder 4 Udviklingshandicap 4 Hjerneskadede 4 Psykiatri

De Samvirkende Invalideorganisationer 9 System til jobmapping 4 Web-baseret job-test-system, som giver svaret, om dit job med ”75%” sandsynlighed kan varetages af en personer med et konkret handicap. 4 Dette er noget ganske nyt. 4 Det skal være personligt udfordrende. 4 Holdningspåvirkende i forhold til arbejdsgivere, ansatte og personer med handicap. 4 Se nye muligheder og ikke begrænsninger.

De Samvirkende Invalideorganisationer 10 Organisering 4 Styregruppe er primære deltagere. 4 Brede fokus- og referencegrupper med relevant deltagelse fra virksomheder og personer med handicap. 4 Mange konkrete opgaver er udliciteret til fagligt kompetente virksomheder, personer mv. 4 Ansvaret er hos DSI, hvor kontaktperson er Anders Reitov,

De Samvirkende Invalideorganisationer 11 Går i luften 4 Den 3/12/ Den Internationale Handicapdag. 4 Forudgående markedsføring igangsættes. 4 Projektet løber frem til 31/12/2006.