Sundhed og sygepleje på Perron 4

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Sundhed menneske og samfund
At forholde sig professionelt Anne Skov
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Inddrag nu Kick-off møde
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Konklusion på Workshop om sindslidende
Rikkeline Facius – mentor og socialrådgiver
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
- gennem Marte Meo metoden
der var engang behandlingspsykiatri Idræt og motion – en ny vej
Psykoedukation til unge i OPUS
mangfoldighedens søgelys
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Medindflydelse • Ligeværd • Arbejdsfællesskab • Frivillighed • Fokus på ressourcer ARK´en Satspuljemidler 2010 kr. afsat midler til etablering af Arbejdsrehabiliteringsklubber.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
FKO og Masterplanens Resultatdokumentation
Mentorordning i Skive.
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Sundhed og livsstil Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Følge- Op.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
forældre og klassens sociale liv.
Arbejdsmarkedsperspektivet i en behandlingsmæssig kontekst Succes i intensiv behandling KABS Viden, døgnkonference 3. november 2009 Marika Sabroe Vejle.
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
Espe Maria Kahler, Integrationsnet, DFH Side 1 Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn i mistrivsel?
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Overordnet mål og formål med CABI- projekt (LUP): Fastholdelse, glidende bevægelser gennem systemer og samarbejde på tværs. At opnå mindst 60 % kommer.
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Samarbejde om forebyggende hjemmebesøg – hvordan spiller de forskellige aktører sammen? Ved SUFO (Landsforeningen for ansatte i Sundhedsfremmende og Forebyggende.
Kommunal Faldforebyggelse v/ Hanne Skov, faldkonsulent
Lægedage Sammenhængende patientforløb – hvad skal der til? Oplevelser fra en kommunal hverdag og en hjemmesygeplejerskes beretninger Kommunalt perspektiv.
Paradigme 2.0.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn I mistrivsel?
Nye ældre – nye muligheder
21. marts 2015Vibeke Reiter, Aleneboende demente Usynlighed – erfaringer fra forebyggende hjemmebesøg. Oplæg ved: Vibeke Reiter, forebyggende.
KL-projekt 24. September Forebyggelse og Misbrug - § 17, stk 4 udvalg / Bjarke V. Bruhn-Rasmussen.
Fritidspas.
National konference den 3. november 2009 Røgfrihed for alle Tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte v/projektleder Helle Stuart.
Sundhedsfremme og forebyggelse i kommunen
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhed & Patientstøtte Introduktionskursus Charlotte Kira Kimby, Sundhedschef.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Hvad er Frederiksberg Kommune for en størrelse – og SSA?
BROBYGNINGSPROJEKTET ”samskabelse af sundhed”
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
Brønderslev Kommune Projekt Samvær.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Hjørring kommune Vejlederteamet.  Præsentation af vejlederteamet  Definition af gruppe C borgere  Hvorfor vejlederteamet  Statistik  Henvendelsesprocedure.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Psykoedukation skizofreni Session 6 – Kommunikation og samvær med den skizofreniramte Undervisere:
Ny håndbog: Forebyggelse på ældreområdet (Sundhedsstyrelsen d )
Lær at tackle job og sygdom Lea Hegaard chefkonsulent, Komiteen for Sundhedsoplysning Malene Norborg senior projektkoordinator, Komiteen for Sundhedsoplysning.
Brugerinddragelse Aktivt socialt arbejde
Sund Mund til Byens børn
Redskaber og overvejelser
”Et liv på egne præmisser”
Præsentationens transcript:

Sundhed og sygepleje på Perron 4 Charlotte Harbo, sygeplejerske

Perron 4 er et fristed for mennesker med særlige sociale problemer som hjemløshed, psykiske problemer og ensomhed. Botilbud Værested Tandlægebus Sygeplejeklinik

Botilbuddet 15 et-værelses lejligheder Aktive misbrugere med behov for bostøtte og kommunal hjemmehjælp

Værestedet Åbent tilbud for socialt udsatte i Randers Gratis morgenmad og kaffe Varm mad og smørrebrød hver dag

Børsterne Tandklinik bemandet af frivillige tandlæger Perron 4 er basen og står for det praktiske Målet er smertefrihed og tyggefunktion

Sygeplejeklinik Oven på værestedet Åben for alle, ingen tidsbestilling Klinikken er åben 10-12 alle hverdage

Sygeplejeklinikkens historie Spontant initiativ Udlånt tre timer pr Sygeplejeklinikkens historie Spontant initiativ Udlånt tre timer pr. uge af hjemmeplejen 2008 - 2011 Sundhedsprojekt 2011 sundhedsklinikken forankret i kommunen

Svømning Den nye model Udgiften deles 50/50 mellem Socialforvaltningen og Sundhed og Ældre 37 timer sygeplejerske stilling + 50.000 kr. til drift Funktionerne: Sygeplejefaglige, og Socialfaglige

Sygeplejefaglige funktioner Åben klinik Sygeplejefaglige funktioner Åben klinik (sårpleje, abstinensbehandling, medicinadministration under opstart, fastholdelse, virknings- og bivirkningsopfølgning, dosering og udlevering). Almen tilstandsobservationer Forebyggende indsatser med ernæring og motion Undervisning af samarbejdspartnere Brobygning og koordination Akutfunktion Fodterapeuten kommer hver 2. tirsdag

Socialfaglige funktioner Hver torsdag Alle kan være med, ingen tilmelding Socialfaglige funktioner Kontakt og relationsdannelse til værestedsbrugerne Fokus på angst, ensomhed og isolation Helheds fokus på ADL, fx vurdering af støttebehov Ledsagelse og bisidderfunktion Inddragelse og kommunikation med brugernes familie

Erfaringer Værestedet er det oplagte omdrejningspunkt. Sundhedsarbejdet er et tandhjul i De små skridts metode Bred indsats med pleje, rådgivning og aktiviteter giver resultater Dynamiske effekter mellem de sygeplejefaglige og de socialfaglige funktioner

Case: håndtering af alkohol Ældreplejen og hjemmeplejen har store udfordringer med alkohol Man har efterspurgt erfaringer og redskaber til at imødegå problemet. Undervisning og 50/50 aftalen

”Folk glemmer at være faglige, når alkohol er en del af problemstillingen.” - alkoholkonsulent Marianne Peter

”Hannes” historie

Spørgsmål?

Spørgsmål?

Gennemgående træk ved misbrugerne Mister evnen til at indgå i et ligeværdigt socialt liv Udvikler blandt andet tiltagende selvoptagethed og mindre respekt for omgivelserne. (mister deres sociale hjerne)

Frontallapperne Fungerer som dirigenten i et orkester Skal skabe harmoni Uden en dirigent vil der mangle styring

Muligheden for at leve i harmoni med sig selv og omgivelserne svækkes Kan ikke skelne vigtigt fra uvigtigt  valg af handlinger på tilfældig overvejet baggrund  kan støde omgivelserne. Er ikke i stand til at sætte en handling i gang på baggrund af velovervejede betragtninger Handler impulsivt. Kan være aggressive, asociale, grænseoverskridende, urenlige Endvidere øget tendens til at falde

En del alkoholikere /misbrugere kommer på ældrecentre, hvor der er personer med demens (Alzheimers), hvor den sociale funktion er bevaret. –> konflikter Behov for rådgivning og endnu mere faglighed i forhold til alkoholikerne

Alkohol er et eksempel på en udfordring man møder i alle kommuner 50/50 modellen kan være et godt argument til at komme i gang

Hvad så???? Der skal bruges en anden pædagogik ved alkohol demente. Giv tydelige instruktioner. Få velvalgte ord. Personen kan ikke selv træffe valg, derfor er det vigtigt at: venligt, men bestemt, at fortælle hvad der skal ske. Dagligdagen må kun indeholde få stimuli. (kan ikke skelne mellem vigtigt og uvigtigt) Samvær i stemningsfyldte lokaler kan være belastende Den demensramte er ofte indblandende og grænseoverskridende – kan ikke forstå de konflikter det føre med sig.

Derfor SÆT GRÆNSER

Vigtigt: Kontinueritet Tillid Ærlighed.

Spørgsmål

Lægekonsulenter Lars Risager og Eva Solberg Tilknyttet i hele perioden

Samarbejde Sparringspartner Undervisning Lægefaglig supervision Skaber kontakt til øvrige praktiserende læger