MENS VI VENTER - HVORDAN STÅR DET TIL VED OK 13? Tillidsmandsmøde LO Randers 3. februar 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Talsmandsseminar september 2010
Advertisements

MED-REPRÆSENTANT I EFFEKTIVISERINGSTIDER SPILLET OM VELFÆRDEN.
Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
1 Offentligt Ansattes Organisationer. 2 Ramme, reguleringsordning og periodelængde •En to-årig OK-periode •Udmøntning på 0,0 pct. i 2013 og 1,10 pct.
TR-rollen frem mod nye arbejdstidsregler
Kendetegn for IDAs/DdLs nye statslige OK
Afbureaukratisering Alle taler om det – ingen gør noget ved det.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
KTO-forlig / RLTN-området – 27. februar 2011
Faglig Klub Vi ønskede ikke konflikten, men valgte at kæmpe en forsvarskamp for kvalitet i undervisningen. Nu har regeringen grebet ind - hvad er perspektiverne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. OVERENSKOMST – FAGLIGHED – TRIVSEL OG SYGEPLEJEFAGLIG.
Følg Yngre Læger og OK 15 yl.dk/OK15. Følg Yngre Læger og OK 15 yl.dk/OK15.
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE SUNDHEDSKARTELLETS FORLIG Overenskomstforhandlingerne.
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. TR-OMRÅDEMØDE 18. MARTS 2013 OK 13 REGIONAL.
Tillid Temadag for AMIR
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-13 FÅ FOR TRIVSEL.
PLO-konflikt orienteringsmøde. Program: Kl Velkommen v. kreds/regionspolitiker Præsentation af DSR og dbio konsulenter Forhandlingerne mellem.
Velkommen til LO.
Løn Generelle lønstigninger i 2013: 0,71 % Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % KTO-forlig/RLTN/22.
Mod en ny arbejdsmarkedspolitik Mogens Ove Madsen Fmd. Specialsektorudvalget Region Nordjylland.
Tillidsreformen – hvordan har jeg arbejdet med reformen og hvor langt er vi nået? MED konference
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
Fremtidens MED Dennis Kristensen Formand Offentlig Ansattes Organisationer.
Den statslige tillidsrepræsentantaftale Temamøde den 18/ om tillidsrepræsentanters arbejdsvilkår på KU professor, dr. jur. Jens Kristiansen.
TR-træf om OK15 Ved Ghita Parry, formand Line Posselt, direktør &
Landsorganisationen i Danmark LO-fagbevægelsens synspunkt på en styrket indsats i forhold til efter- og videreuddannelse af voksne Oplæg på opstartskonference.
xx RESULTATET OK15. RESULTATET  Lønstigninger, så reallønnen forventes sikret  Signal om at tidsregistreringen skal fungere  Partsprojekt på erhvervsgymnasierne.
Forlig med KL Den 16. februar 2015 OK-15. OK-15 Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst- perioden udgør 5, 42 % incl.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVILKEN INDFLYDELSE KAN OK-15 FÅ FOR SYGEPLEJEFAGET.
1 O.13 – baggrund for forhandlinger  Smal økonomisk ramme  Behov for omstilling og effektivisering  Reformer  Lærerarbejdstid  Bedre rammer for ledelse.
OK 15 CFU og Finansministeriet Det generelle forlig
SFU 6. november 2011 Mette Lyshøj Politisk konsulent i 3F Trepartsforhandlinger og 3F’s forventninger til regeringen.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
KREDS MIDT TRÆF VELKOMMEN 1. INDHOLDSSIDE MED PUNKTOPSTILLING Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst.
Tekst med Punktopstilling PUNKTOPSTILLING For at skifte til Underoverskrift i Fed tekst tryk fire gange på denne knap i topmenuen For at komme tilbage.
Center for Arbejdsmarkedsforskning, (CARMA) Aalborg Universitet FTF Midtjylland, årsmøde Torsdag den 15. november 2007 ’Ok 08, forlig eller storkonflikt’?
Alle medarbejdere, der ønsker at have indflydelse på dagsordenen og mødepunkter, har haft mulighed for det – dvs. også alle kolleger, der ikke er i trio/MED.
1 OK13 - Det nye ledelsesrum Fra detailstyring til overordnede rammer Kursus for nye forstandere torsdag den 24. oktober 2013.
Fagligt Fælles Forbund Uddannelseskonference for Grønne Uddannelser 7 december 2009.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
1 OK 2013 Informationsmøder d. 20. juni 2013 Himmerlandscentrets Idrætsefterskole Haslev Idrætsefterskole Ladelund Efterskole Ringe Fri- og Efterskole.
FOA-Leder Landsmøde 2012 Kolding, 7. juni FOA – Et lederfagforbund ”Beretning” om Hvad har fyldt i lederarbejdet? Velfærdsledelsesdagsordenen De.
Kompetenceudvikling og uddannelsesplanlægning
Hvad siger medlemmerne ER vigtigt til OK15
OK18 nærmer sig Hvad er vigtigst for HK Kommunals medlemmer?
De tre offentlige arbejdsgivere Staten – årsværk, heraf ca læger Kommunerne – årsværk,
Medlemsmøde for statsansatte
Hvad betyder en konflikt for mig?
DET SAMLEDE RESULTAT 2-årig aftale REGIONER
Centralforeningen for Stampersonel
TR-møde marts – staten
OK18 – Samlet resultat for DS
VELKOMMEN TR møde STAT OK18 Ghita Parry, formand
OK 2018 – i mål i overtiden Hvorfor var det så svært
OK18 Det statslige forlig
OK18 Det statslige forlig - Chefer
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Hvad betyder det på efterskolerne?
Afskedigelse UC plus.
OK 18 TR møde 5.4. Scandic.
Dialog om opgave- og arbejdstilrettelæggelse for skolepædagoger
TR-kursus IA Afskedigelse - lærere ved VUC 14. September 2018
Afskedigelse FOAS.
TR-kursus I A Løn - lærere ved VUC 13. september 2018 Torben Thilsted
Hvad betyder det på efterskolerne?
X OK15 resultatet.
Afskedigelse A2B.
Præsentationens transcript:

MENS VI VENTER - HVORDAN STÅR DET TIL VED OK 13? Tillidsmandsmøde LO Randers 3. februar 2013

Et par ærgrelser i 2012 Holdopstillingen i regionerne kunne være bedre Det lykkedes ikke at enes om en ny samlet forhandlingsorganisation En arbejdsgiverpart møder fire lønmodtagerparter Trepartsforhandlingerne røg på gulvet Vi får ikke serveret emner på forhandlingsbordet som ved OK 08 Vi havde endnu mere brug for det i en krisetid

Før forhandlingerne OK 11 var et kriseforlig Meget beskedent indhold OK 12 De privatansattes forlig cementerer niveauet Kriseforlig slider på systemet Systemet har behov for at vise sin berettigelse Er KL og DR parat? Kommer der mini-trepart Om uddannelse og tillid? Kommunerne er blevet bidt af en rabies-ramt ledelsesret Regionerne er i forvejen i stats- karantæne Er den traditionelle aftalekultur på retur? Rammer det også MED?

Er trepart helt væk? Tryghed, tillid og indflydelse i front ved OK 13? Regeringsgrundlagets indeholder: En reform af den offentlige sektor Tillid, faglighed, ledelse og afbureaukratisering er som skabt til en treparts-aftale LO-grupperne i OAO arbejder fælles om krav til en treparts- aftale Et oplæg til et massivt uddannelsesløft Rygterne taler om en mini- trepart

Kommunerne lagde hårdt ud Sine Sunesen på KL’s vegne: 4 pejlemærker Effektiviteten og produktiviteten skal i vejret Kommunerne skal kunne tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere, der kan arbejde hurtigere og smartere Der skal være plads til ledelse Der skal være lokalt råderum Betyder: Færre skal lave mere Kompetenceløft i faget med bidrag fra den ansatte (fritid) MED til servicetjek – ikke kunne obstruere TR beskyttelsen skal inddæmmes Oprydning i arbejdstidsregler med færre og mere fleksible regler

Stat og kommuner hiver i jern Staten smøger ærmerne op Blå Bjarne spiller med musklerne Overraskende, at KL kan holde til at lege Dansk Arbejdsgiverforening Tydeligvis et mål om at bruge krisen til at rulle medarbejderrettigheder tilbage og presse organisationer ud Regionener tager det mere roligt Satser på dialog, men presses af de to øvrige arbejdsgivere

Undervisningsområdet er uforudsigeligt Undervisningstid og forberedelsestid har været i fokus i flere overenskomst-omgange OK 05, OK 08 og OK 13 Den store konfrontation undgået ved afværge-forlig OK 13 kan ende i lockout Kun samlet forlig muligt, der gælder alle på statens område Forlig udenom folkeskolelærerne muligt i kommunerne Denne gang er det vist alvor Musketer-ed mellem staten og kommunerne Staten vil slås med gymnasielærerne og kommunerne med folkeskolelærerne Uskønt angreb på den danske model Regeringen har indregnet overenskomstresultatet i sin folkeskolereform

Krisen kradser OK 11 blev en mager omgang Reallønnen presset OK 13 bliver også mager Reallønnen er usikker Den danske model kan ikke holde til uendelige kriseløsninger Krisen burde bruges til nyskabelser, der ikke lander på lønkontoen Vores arbejdsgivere har mistet visionerne under det hårde styringspres Krisen kalder på tryghed Kommunerne kalder på ledelsesret

Den parallelle lønudvikling sat i spil Finansministeren vil afskaffe den særlige reguleringsordning Kommuner og regioner lægger sig i kølvandet Regionerne ville have deres egen Ordningen indført i 1983 under en borgerlig finansminister Princippet vigtigere end teknikken Sørgeligt at det skulle blive en socialdemokratisk finansminister som går til angreb på princippet

TR-institutionen under angreb Kommunerne vil indskrænke antallet af beskyttede Der skal ikke kunne vælges suppleanter for Tillidsrepræsentanter SU-medlemmer Med-organs-medlemmer Arbejdsmiljørepræsentanter Det er fagbevægelsens rygrad, der angribes Arbejdspladsens repræsentanter Emnet blokerede for seneste forhandling

Måske nyt indenfor kompetenceudvikling Der kom ikke en mini-trepart om uddannelse og tillid Regeringens veje er vist uransagelige Måske organisationsaftaler om efter- og videreuddannelse samt kompetenceudvikling via ATP-midler Ikke alle vil have de samme penge til rådighed Kommunerne vil have de ansatte til at investere fritid

Den nærmeste fremtid Staten indleder den forventet afsluttede forhandling 7. februar Kommunerne indleder den forventet afsluttende forhandling 15. februar Regionerne indleder den forventet afsluttende forhandling 22. februar Organisationsforhandlingerne på alle tre områder fortsætter Konfliktvarsel kan tidligst afgives ved udgangen af februar med virkning fra 1. april