Velkommen til Konference om kommunernes rolle i udbredelsen af bredbånd og mobildækning.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Advertisements

Struer Kommuneplan Vision, mål, strategi Forside Indledning Vision, mål og strategi Byer, landsbyer og landdistrikter Natur og miljø Politiske.
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
1 Trekant-drama i et UM perspektiv – en sammenligning af ’The Change Triangle’ og formuleringer i UMs ’Generelle principper’
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Kommuneplaner 2013 Hvorfor og hvordan skal kredsbestyrelsen beskæftige sig med kommuneplanerne?
Administrationspraksis for virksomheder i det åbne land
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Velkommen til borgermødet i
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Digital Offentlig Byggesagsbehandling ABT-fondsprojekt med Gladsaxe, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal, Vejle og Århus EBST og KL DOB MAJ KONFERENCE.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
Planproces - Forudsætninger •Det forudsættes, at kommunalbestyrelsen som ejer tager stilling til alternativ A, B, C eller en kombination heraf i juni 2012.
KLs legepladskonference 2011 Byggelovgivningens bestemmelser
Kampagneopstartsmøde ”Fællesoffentlig kampagne om overgangen til obligatorisk digital kommunikation med det offentlige, 2013”
Vandmøller og vandplaner
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Perspektiver for Nordisk Postgraduate Master i Arkitektonisk Kulturarv v/Professor Gert Bech-Nielsen, AAA.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Fremtidige muligheder for boligejere og virksomheder for at udtræde af kloakopland Vibeke Plesner, Naturstyrelsen.
Fagligt indlæg 22. april 2004Bente Neerup1 Ny struktur på geodataområdet ? Ændring af den administrative struktur: Hvordan udnytter GI-sektoren de nye.
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
Budgetorientering 2015 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2014:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2015.
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Samrådenes Temamøde Velkommen Modtagelse af flygtninge i Aalborg Kommune – v. Famile- og Beskæftigelsesforvaltningen Tema: Fysisk Udvikling.
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
ATV Vintermøde Idekatalog - Indeklimaforanstaltninger AVT Vintermøde 2009 Idekatalog til udvælgelse af afværgeforanstaltninger til sikring.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Den digitale infrastruktur - er vi parate til telemedicin i stor skala? Vicedirektør Katrine Winding 5. december 2014, København.
Sven Allan Jensen as – Kbh. Landskabsmæssige interesser i regionale landbrugsstrategier Hvad er en regional landbrugsstrategi? Hvad kan den bruges til?
Planlovens landzonebestemmelser – konsekvenser for det åbne land.
Natur og Miljø’s opgaver i Region Sjælland Miljø, Natur og plan (bl.a. myndighed) Råstoffer (myndighed) Lokal Agenda 21 Jordforurening (myndighed) Kommuner.
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger Lov om bygningsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer.
Mobil infrastruktur, status og Fyns forventede udvikling på kort og lang sigt Network Development Manager Lars L. Henneberg (Telenor) ved Fyns Fremtid.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Gallup for Region Sjælland © TNS 17. marts
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
OBS: E2012 programmet fra 2009 til juni Herefter revideres mål og indsatsområder på baggrund af den fælleskommunale og fællesoffentlige digitaliseringsstrategi.
Husstandsmøller Oplæg til Dansk Bygningsinspektørforening d. 2 december 2009 Teknisk Forvaltning Byg og By.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
DdL-konference forår 2017 VÆKST OG UDVIKLING I HELE DANMARK
Strategisk tænkning og samarbejde?
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Om udvalgets arbejde Dansk Forening for Markedsføringsret
Mobil- og bredbåndsdækning
Analysebehov og bredbåndsdækning
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Kommende bebyggelse i i Helsingør kommune
Aftale om regionernes økonomi for 2010
Center natur, miljø og trafik
Fremtidens Forening Dialogseminar lørdag d. 8. oktober 2016
KONSULENTERNE GUIDER ONLINE:
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Strandbeskyttelse og klitfredning
Opfølgning på økonomiaftale juli 2015 mellem KL og regeringen
Strandbeskyttelse og klitfredning
Velfærdsteknologisk netværksmøde
Præsentationens transcript:

Velkommen til Konference om kommunernes rolle i udbredelsen af bredbånd og mobildækning

Økonomiaftale 2015: Kortlægning af mobil- og bredbåndsdækning: Mobil- og bredbåndsdækning er en forudsætning for bl.a. udbredelse af sundhedsteknologi og telemedicin i hele Danmark. Regeringen er i samarbejde med KL, Danske Regioner og telebranchen ved at udarbejde en mere finmasket kortlægning af mobil- og bredbåndsdækningen i Danmark, der fra 2015 skal give bedre overblik over den lokale dækning. Regeringen, KL og Danske Regioner vil på baggrund heraf gøre status for udviklingen i retning af en velfungerende mobil- og bredbåndsinfrastruktur med henblik på realisering af ambitionerne i strategi for digital velfærd.

Følg konferencen på: #LokalBredbånd Følg arbejdet i KL:

Planlovens bestemmelser vedr. mobilmaster v. Anni Kær Pedersen, KL

Natur og Miljøklagenævnet * Nye antennesystemer bør så vidt muligt sættes op på eksisterende master eller på andre høje bygninger, f.eks. industriskorstene, siloer, fabriksbygninger, højspændingsmaster og andre tekniske anlæg * Hvis nye master ikke kan undgås, bør de så vidt muligt placeres i bymæssig bebyggelse af hensyn til friholdelse af det åbne land.

Hvornår landzonetilladelse * Til opsætning af mast i landzone *Ikke til ekstra antenne på eksisterende master, siloer og lignende –under visse betingelser (ny regel)

NY -Landdistriktsbestemmelseni Planlovens § 35 Landdistriktsbestemmelsen giver mulighed for, at kommunalbestyrelsen kan tillægge hensynet til udviklingen i vanskeligt stillede landdistrikter særlig vægt i landzoneadmi- nistrationen.

Ny vejledning fra Naturstyrelsen: A ntennemaster kan i de fleste tilfælde opsættes i landzone, når der er godtgjort et behov for bedre dækning i området, at alternative placeringer er undersøgt, og der ikke er fundet mere egnede placeringer.

KL: Denne formulering skal ændres jf. landdistriktsbestemmelsen, så unødig tidskrævende undersøgelser ikke hæmmer service og erhvervsudvikling

Særligt om master i lokalplaner

Opstilling af mast Overensstemmelse med kommune- og lokalplanlægningen forudsætter først og fremmest, at der er tale om et område med mulighed for placering af tekniske anlæg …….. Vejledningstekst fra ERSTs hjemmeside

Natur- og Miljøklagenævnet Ingen dispensationsmulighed fra kommunens egen lokalplan med mindre televirksomhed eller masten er nævnt

Konsekvens Unødigt bureaukrati Lang sagsbehandlingstid for potentielt lokalplanlagte områder KL-brev til ministeren

Brev fra ministeren – juni 2014 Jeg er opmærksom på, at Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse i et antal sager om opstilling af mobilantennemaster i byzone. Regeringen og KL er i forbindelse med aftale om kommu- nernes økonomi for 2015 blevet enige om at igangsætte et udvalgsarbejde om rammerne for kommunernes fysiske planlægning med udgangspunkt i de barrierer, KL har nævnt, herunder problemstillingen med opstilling af tele- master i lokalplanlagte områder. Jeg imødeser udvalgets arbejde.

Økonomiaftale 2015 Udvalgsarbejde om rammerne for kommunernes fysiske planlægning: Kommunerne oplever, at rammerne omkring den fysiske planlægning i en række konkrete tilfælde udgør en barriere for vækstinitiativer. Regeringen og KL er derfor enige om med udgangspunkt i de anførte barrierer at se på rammerne for kommunernes fysiske planlægning, herunder planloven og udmøntningen af denne.

Tak for opmærksomheden Spørgsmål?