Udviklingsprojekt om tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, lærere og socialrådgivere r Vi skal give de studerende bedre tværprofessionelle.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Arbejdsgruppens og mødernes formål ARBEJDSGRUPPENS FORMÅL Det er os, der sørger for at vi her på skolen: • Stiller skarpt på vores skole-hjem samarbejde,
Integrated Children’s System
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Typiske forhold for børn med anden etnisk baggrund
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Kan man gøre andre mennesker lykkelige?
Censorformandskabets møde 25. oktober 2012
Lærerprofessionen.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Forældremøde X årgang.
FlexVid Følgeforskning
Supervision og faglig feedback
Hvad er en pædagog?.
O STED FRISKOLE - ET VÆRDIBASERET KLARSYN Et værdibaseret debatoplæg til skolens daglige arbejdsområder, særlige fokusområder, forpligtigelser samt fremtidsvisioner.
”Smidstrup Skærup Skole i bevægelse” Skolebestyrelsen Marts 2011.
Roskilde Universitet, Inst.f. Psykologi og Uddannelsesforskning
Formålet med mødet 1.Drøfte vores motivation for at stille skarpt på skole-hjem samarbejdet 1.Lægge en tidsplan for dialogprocessen 2.Forberede, hvordan.
Højskolen for Efter-og Videreuddannelse Interprofessionel Læring og Samarbejde 10. november 2013Chefkonsulent Kirsten Willemoes Knudsen 1.
Kærnehuset! Forældresamtaler -et nødvendigt onde eller brugbart pædagogisk værktøj?
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogfagets kernefaglighed
Inklusion Noget der sidder mellem ørerne. Alt er en del af noget større Inklusion er et fælles ansvar – ikke kun noget lærere og pædagoger skal beskæftige.
Per Øhrgaard, Jette Eriksen, Sisse Oreskov
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Relationskompetence – hvad er det?
1.Lektion: Identitet i forandring
Det gode børneliv - og det tværprofessionelle samarbejde Børn og Kultur Internt seminar 22. Juni 2012.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Pædagogens univers.
Sygepleje og fagidentitet
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
Kapitel 6: Teorier om social ulighed – fokus på funktionalismen og Bourdieus teori om social ulighed Ulighedens mange ansigter – perspektiver på social.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
FÆLLES OM FRITIDEN Oplæg på temadagen ‘Veje til deltagelse’ Cecilie Friis / projektmedarbejder SUMH – Sammenslutningen af Unge Med Handicap.
Sanne Lorentzen NLS Ledertræf, Island september 2012.
Vis hjælpelinjer For at se hjælpelinjer 1. Klik på Vis 2. Vælg Hjælpelinjer Indsæt dato 1. Vælg Indsæt i topmenuen 2. Vælg Sidehoved og Sidefod 3. Sæt.
Barrierer for solidaritet i velfærdssamfundet. Kærlighedsanerkendelse i helt nære relationerisær mellem mor og barn og i forholdet mellem familie og venner.
Oplæg til Immun Defekt Foreningens Landsmøde 17. April 2010 Samarbejdet, foreningsarbejdet og meningen med det hele… v. Lene Jensen, direktør.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Forældrenetværk i Stampe. Hvem er Stampe? Hvorfor lave forældrenetværksgrupper Kort oplæg om forældrenetværksuddannelsen Leg med spørgsmål Netværksmøderne.
+DIG. AKTØRER OG SYSTEMER DER HAR INDFLYDELSE PÅ ENSOMHED BLANDT BØRN & UNGE Det enkelte barn Objektive livsbetingelser Familie Sociale normer og værdier.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Velkommen til Skolen ved Sundet
Fleksible fællesskaber
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Forløbet: Unge – identitet, socialisering og sociale medier
Personalepolitiske værdier for Assens Kommune
Rødkærsbro børnehaves værdigrundlag
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Ledermøde Vest 6. Februar 2013
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Bekendtgørelse 2016 Studieordning 2019.
Anerkendende tilgang Organisationer er levende systemer, og ledelse er en relation Ledelse handler om relationer og sociale systemer Vi kan ikke ændre.
Omsorgskultur i daginstitutioner
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Udviklingsprojekt om tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, lærere og socialrådgivere r Vi skal give de studerende bedre tværprofessionelle kompetencer i vores uddannelser Sys Bisgaard, Ole Thomsen og Karen Bjerregaard

Vores udgangspunkt: Manglende samarbejde og viden om hinanden Krav om tværprofessionelle forløb i uddannelserne Holdninger og værdiers betydning som vilkår i tværprofessionelt samarbejde Igennem kvalitative interview: Hvilke meninger og erfaringer (syn) har praksis på tværprofessionelt samarbejde mellem pædagoger, lærer og socialrådgiver? Hvilke ønsker og ideer har praksis til tværfaglige elementer ?

Meninger og erfaringer fra praksis: Tværprofessionelt samarbejde er nødvendigt Vigtige forudsætninger herfor: At kende egen profession og hinandens professioner At have respekt for og anerkendelse af de forskellige professioners opgave At mødes ansigt til ansigt og dermed opbygge personlige relationer

Kendskab til egen profession og hinandens professioner Pædagogen kan historisk sidestilles med værdier knyttet til tyendets pasningsrolle Læreren kan historisk sidestilles med værdier knyttet til degnen, med faderrollen og med samfundets socialisering af individet. Socialrådgiveren kan historisk sidestilles med værdier knyttet til stodderkongen, senere sognefogden og sidst embedsmanden, der som myndighedsperson søger for lov og borgerens retssikkerhed.

Rådgivning / Afgørelsesfag Pædagog Lærer Socialrådgiver Omsorgslogik / Relationslogik Undervisningslogik / Udredelseslogik / Føle/gøre fag Formidlings-fag Rådgivning / Afgørelsesfag Socialisere til samfundet Uddanne til samfundet Afbøde manglende socialisering og opdragelse Fælles opgaver i samme rum Hele dagen med børnene i gruppefællesskabet Alene med barnet / den unge / familien Undervisningstimen med klassen, hvor barnet bedømmes individuelt Møder med og om barnet / den unge

Ønsker og ideer fra praksis: Fælles elementer / semestre på tværs af uddannelserne Fælles forløb om tværprofessionelt samarbejde før og under praktik Monofaglighed er vigtig at fastholde Større kendskab og forståelse til forskellighed mellem professionerne Fælles viden om: tavshedspligt, underretningspligt, udviklingspsykologi, relationsdannelser, etik og organisationskendskab Mestre at reflektere og analysere sammen, anvende hinandens ressourcer og forstå hinandens menneskesyn.