Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

NGG-INFO 1.
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Læring i bevægelse - hvorfor?
Verden ind i undervisningen
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Højdevangens Skole Her er godt at lære
Folkeskole-reformen August 2014.
På vej mod folkeskolereformen
DE TRE KLARE MÅL - REFORMEN  Folkeskolen skal udfordre alle eleverne, så de bliver så dygtige de kan.  Folkeskolen skal mindske betydningen af social.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Optagelseskrav på hf Afsluttet 10. klasse og direkte på hf
Partnerskabsdag med fokus på skolereformen og nye udfordringer.
Professionsidentitet – og masteruddannelse
Du er ved at gå ind i en magisk verden.... Om et øjeblik...
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
NGG-INFO 1.
Informationsaften om folkeskolereform og skolebestyrelsesvalg Allingåbro Børneby.
Spansk Hvad skal eleverne lære? Faglige mål Eleverne skal kunne: – forstå et tydeligt talt spansk – tale et klart og nogenlunde flydende spansk,
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
NGG-INFO.  Afsluttet 10. klasse.  Aflagt afgangsprøve i fagene: Både skriftlig og mundtlig: Dansk, matematik, engelsk. 10. klasse-prøve eller 9. klasse.
Esbjerg 5. nov 03 / TC1 Reform af de gymnasiale uddannelser.
Inspiration til reformarbejdet
Fagenes samspil november 2009
Praktik i 07 læreruddannelsen Niels Grønbæk Nielsen
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Institut for Naturfagenes Didaktik Skolekultur og personlig udvikling (dannelsesindhold) Forslag til forskningsprojekt.
Folkeskolereform 2014.
10.CenterViborg Den individuelle 10CV – og stadig høj prioritering af fagligheden, studiekompetencerne, afklaringen, læringsmiljøet og fællesskabet Nyt.
”Styrkelse af overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse” Garantiskolen i Silkeborg Scandic den 28. oktober 2013.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
Madkamp - DM i madkundskab
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Eksistentiel og Åndelig omsorg til døende.
Velkommen til forældremøde
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Social- og sundhedshjælper retning
Præsentation af hhx-projekt: ”Læringsmiljø på hhx kvaliteter og udfordringer”. CeFU bestyrelsesmøde, 11. november 2008 Ved forskningsassistent Arnt Louw.
Oplæg på ”Go Glocal”, Professionshøjskolernes Internationale Årskonference 13. november 2014 Tine Andersen,
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
Informationsaften på den nye distriktsskole i Skovlunde.
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Statusrapporter fra de faglige fora Indtryk fra en læsning
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Sprogfagenes metoder Rungstedgaard den 3. maj 2010 Dorte Fristrup, tlf
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Læreres vilkår for at udvikle en lokal naturfaglig kultur omkring natur/teknik - Resultater fra en spørgeskemaundersøgelse.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
DATO: NAVN: INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK AARHUS UNIVERSITET * Forestillinger om fremtidig professionspraksis på lærer- og diplomingeniøruddannelsen.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
SKOLE- REFORM En ny retning – en ny skolevej. De gode intentioner Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen.
EN NYTÆNKNING AF HVERDAGEN PÅ HG - TANKER OM SKEMAET Præsentation af rammeforsøg.
Virksomhedskontakter, fag og studieretninger - Nogle overvejelser og eksempler.
M UNDTLIG OPLÆG : Bachelor 1)Præsentation 2) opsamling fra opgaven 3) Fordybelse 3) Teori 4) Empiri 5) Diskussion og spørgsmål.
Niveauer i ungdomsuddannelserne  A – Gymnasialt niveau ( 3 år )  B - Gymnasialt niveau ( 2 år )  C - Gymnasialt niveau ( 1 år ) / EUD  D - EUD-fag.
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
Tag på udveksling!.
hf – med fokus på sundhed, velfærd og innovation (VUF og UCD)
Hvordan laver man gode aftaler omkring skriftelige opgaver og logbog?
Forløb: Unge identitet, socialisering og sociale medier
Fag på studieretningen Fællesfag: Dansk, historie, idræt, religion, oldtidskundskab Studieretningsfag & bundne valg: Engelsk A, musik A, samf.
Præsentationens transcript:

Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser

Anvendelsesorientering i hf Anvendelsesorientering som element i hf’s profil fremgår af både bekendtgørelsen og fagenes læreplaner. Siden reformen har der i hele landet været arbejdet med, hvordan anvendelsesorientering kan udfoldes. På VGHF er anvendelsesorienteringen bl.a. kommet til udtryk i fagpakkerne på hf: Sundheds- og pædagoglinjen, Medie- og kommunikationslinjen, Visuel hf og Sprog- og turismelinjen. Vi definerer anvendelsesorientering ved, at der i undervisningen har været fokus på, hvad faglige elementer kan bruges til i faget, i andre fag og i verden uden for skolen.

Eleverne om anvendelsesorientering og fagpakker: Fagpakkerne er af betydning for elevernes valg af linje og for deres forventninger til uddannelsen. De giver udtryk for, at anvendelsesorienteringen har spillet en rolle i alle fag og at sammenhængen mellem teori og praksis i sær er tydelig i de fag, der profilerer linjen. Anvendelsesorienteringen bidrager til forståelse af teorierne. Man lærer bedre, når man kan se og forstå den sammenhæng, der er i tingene: Jeg har da fået rigtig meget med, som jeg kan bruge i hverdagen, også forskellige tænkemåder. Jeg kunne se på mine fag, at det var det anvendelsesområde, som blev betonet. Det er lidt til grin, hvis ikke det kan ses.

Præsentation af fagpakken - Sprog- og turismelinjen Formål: Vi ønsker at give sprog en mere central placering i HF-uddannelsen og at flere hf- studenter opnår flere og bedre sproglige kompetencer. Indhold: Vi vil (videre)udvikle en fagpakke på HF med spansk, engelsk og naturgeografi for at – tilgodese og styrke kursisternes sproglige kompetencer åbne de unges øjne for, at man gennem sprog åbner en verden af kulturel forståelse. Vi vil endvidere arbejde med anvendelsesorienteringen ved at: - samarbejde med det lokale turistkontor for at gøre sprogindlæringen konkret i forbindelse med mindre opgaver udført sammen med turistkontoret. - samarbejde med Institut for Turisme på Ålborg Universitet, hvor der er tilknyttet en ph.d–studerende med speciale i spansk. - inkludere et sprogskoleophold i et spansk- eller engelsktalende land i fagpakkens studierejse.