Verden venter - fokus på 7 job Friskolen i Skive 8.-9. klasse Projektuge 2006 Grete Bundgaard og Allan Mikkelsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

? Fra 1 til 10.
HNX Årgang 2011/2012.  Optagelseskrav  Personlige krav  Hvor?  Forløb  Indhold  Muligheder.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Tre klare mål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan –Mindst 80 pct. af eleverne skal være gode til at læse og regne.
Design på Sdr. Vang Skole
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Dialogisk tænketank Gudenådalens friskole. Punkter til afklaring og information  Ingrid Brunebjergs rolle som konsulent for organisationen – commitment.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
1 Innovation i AT i 2g på Fjerritslev Gymnasium Branding (2.22) Fremtidens by ( )
Små åbne opgaver og projekter Hvordan er det hensigtsmæssigt at gribe arbejdet an?
Arbejdspladsudvikling
Danida Verdensbilledlegat film – film – film
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Anerkendende APV.
Stress og ledelse.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
SkoleIntra 2011 SkoleKom og SkoDa. Program SkoleKom SkoleKom for lidt siden SkoleKom og samspillet med SkoleIntra Hva' snakker I om? – SkoleKoms nationale.
Kulturforståelse niveau C
Fagdidaktisk kursus i religion
2014. Skolen inddeles  Indskoling – 0.-3.kl med følgende lærer: Annette, Tina, Henriette, Julie, Lisbeth, Eigil, Hans-Jørgen, Andres, Louise, Janne og.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Karl Henrik Flyums model
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forbedringstavlen – er et must
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
En portfolio er den bevidste indsamling og løbende vurdering af eller refleksion over undervisningens og læringens processer og produkter.
Omgangstone og kollegialitet
UEA-undervisning som projektemne Af Allan Dam og Kirsten Viborg VSD afdeling Lem.
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Et projekt til undersøgelse af udviklingsmetodologi.
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Jeg vil starte med at fortælle om mit emne, og snakke lidt om min problemformulering Så vil jeg fortælle noget om min fremgangsmåde.
Obligatorisk selvvalgt opgave
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Øvelser Usability Metoder. I dag Evaluering af opgaver.  Aflevering.  Strukturen – (se senere). Aftenens øvelse: Usability plan.
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Elevproduceret materiale Mulernes Legatskole 27. marts 2014.
Modul 5A Idéerne anbringes på væg eller bord og en idé vælges.
GP 4, 27/ Grundlæggende programmering Forår 2002 Forelæsning 4 onsdag 27/ kl. 9:15 – 12:00.
Læringsorienteret feedback og Den dynamiske årsplan
7. klasse.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Lærerpræsentation.
... Hvis du sender det til (mindst ) 2 venner... Får du 3 år med masser af held!!! ***
Skabelon til udarbejdelse af YoungCRM Årshjul
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Forældreinterview Stationens program Øget forældresamarbejde – hvorfor Formål og den praktiske ramme Selve interviewet Spørgsmål.
AT 3.1 Igangsættelse af tankeprocesser – at finde mulige sager til AT3.1.
3-timersmøderne 2016 Initiativ * Konkrete uddannelsesinitiativer + dialog * Konkrete uddannelsesinitiativ er + dialog Årlig rapport 3-timersmødet Vision.
Projektopgaven.
Instruktion til mødeledere
Innovation = nytænkende forbedring af noget i verden
3-timersmødet 2017.
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Instruktion s. 1/3 : Introduktion CAMPUS+ forberedelse.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Mit valg - PowerPoint 1. ”Sofie går i 9. klasse, og hun er meget usikker på, hvad hun skal vælge. Sofie synes, det er svært, og hun tænker meget på,
En ny bog er i gang – skrevet af addicts, for addicts
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Verden venter - fokus på 7 job Friskolen i Skive klasse Projektuge 2006 Grete Bundgaard og Allan Mikkelsen

Begrundelse: Mæthedsfornemmelse: Mæthedsfornemmelse: –Sortsyn (anoreksi, incest, dødsstraf, voldtægt m.v.) –Sort plastik, dødsmetal, hashbuler… –For meget overflade og for lidt dybde. For 8. kl.: Et godt ”begynderprojekt”. For 8. kl.: Et godt ”begynderprojekt”.

Mål: At gå i dybden med syv udvalgte job At gå i dybden med syv udvalgte job Fokus på: Fokus på: –Uddannelsen til jobbet –Beskrivelse af jobbet –Beskæftigelsesmuligheder –Arbejdsmiljø –Videreuddannelse

Fordele: Fremadrettet Fremadrettet Håb og drømme Håb og drømme Realistisk og vedkommende Realistisk og vedkommende Integrere UEA-orientering og projekt Integrere UEA-orientering og projekt Arbejde på tværs af klasserne Arbejde på tværs af klasserne To lærere hele tiden To lærere hele tiden

Krav: Informationer indsamles og viden opnås via: Informationer indsamles og viden opnås via: –Interview – –Supplerende litteratur fra biblioteket Projektet skal fremlægges på en jobmesse for forældre Projektet skal fremlægges på en jobmesse for forældre

Forløb: I grupper: Skriv alle de job I kan komme i tanke om I grupper: Skriv alle de job I kan komme i tanke om –Jobbene skrives på små sedler som hænges op på spanske vægge –Fælles: Hvad karakteriserer et job? (Beslægtede job) –Der sorteres og organiseres

Tre faser: Hvad kunne være interessant at vide om et job? Hvad kunne være interessant at vide om et job? Hvor kan vi finde information? Hvor kan vi finde information? Hvordan kan vi fremlægge vores viden? Hvordan kan vi fremlægge vores viden? Der skrives på sedler i tre forskellige farver Der skrives på sedler i tre forskellige farver

Jobudvælgelsesproces: Hvilket job kunne jeg tænke mig at fordybe mig i? (Prioritet 1, 2 og 3) Hvilket job kunne jeg tænke mig at fordybe mig i? (Prioritet 1, 2 og 3) Vi (lærerne) forsøger at danne os et overblik Vi (lærerne) forsøger at danne os et overblik Vi vælger 7 job ud og sammensætter grupperne Vi vælger 7 job ud og sammensætter grupperne

De 7 job: Designer Designer Advokat Advokat Skuespiller Skuespiller Læge Læge Dyrlæge Dyrlæge Sælger Sælger Kok Kok

Hver dag: Morgengruppemøder m. dagsorden, fx: Morgengruppemøder m. dagsorden, fx: –Hvad har vi lavet siden sidst? –Hvordan går det i forhold til planen? –Er der opstået problemer? –Har nogen fået nye idéer? –Er nogen gået i stå? –Plan for dagen

Hver dag på mail: Daglig rapport fra hver elev: Daglig rapport fra hver elev: –Hvad har vi arbejdet med i dag? –Hvad har vi fået styr på siden i går? –Hvilke opgaver skal jeg tage mig af? –På hvilke områder er jeg tilfreds med min indsats i dag? –Hvad er gået godt/mindre godt i gruppen?