Tid til ”jordbunds- undersøgelse”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Filipperbrevshymnen.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
”Åndelige discipliner for disciple”!
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Forsager vi hykleriet og al dets væsen?. Tag jer i agt for de skriftkloge, som gerne vil gå omkring i lange gevandter og lade sig hilse på torvet og sidde.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
stilhed Hvorfor er stilhed så svært at have med at gøre?
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
»En mand havde to sønner
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Invitation til at leve HELT med Jesus! Afslutningen af Jesu bjergprædiken i Matthæus kpt. 7 vers 15 til 23.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Den barmhjertige samaritaner
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Skatteopkræveren Zakæus
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Menneskers planer vs. Guds planer. Es. 55, 8-11 For jeres planer er ikke mine planer, og jeres veje er ikke mine veje, siger Herren; v9 for så højt.
Hvordan skal vi leve som kristne i hverdagen
Gud er en Gud, der taler Søndag d. 8. januar 2017.
Præsentationens transcript:

Tid til ”jordbunds- undersøgelse”

Jordbundsundersøgelse ”Men det, som blev sået i den gode jord, det er ham, der hører ordet og fatter det og så bærer frugt og giver hundrede eller tres eller tredive fold”. Mat.13:23 ”I er Guds mark” 1.Kor.3 Den ”gode jord” Hører ordet! ”Den som har øre skal høre”.. ”hvad Ånden siger til menigheden.. Kræver stilhed.. Skærpede sanser.. Fatter det! Den som har ladet det slå rod i sig.. Mediterer.. Studerer.. Bearbejder.. Bærer frugt! Handler på ordet. Praktiserer. Vejen: hører men fatter det ikke – den onde røver det, der er sået i hjertet. Klippegrund: hører – tager straks imod med glæde – han har ikke rod i sig – holder kun ud en tid – prøvelser og forfølgelse. Tidsler: hører ordet – verdens bekymring og rigdommens blændværk kvæler ordet, så det ikke bærer frugt.

Gud kan forvandle dit hjertes jordbund ”Han kan gøre ørken til oase, den tørre jord til kildevæld”. Salme 107:35

Gud vil blødgøre jorden og skabe ny frugt! ”Husk ikke på det, der skete tidligere, giv ikke agt på fortiden; nu skaber jeg nyt, nu spirer det frem, ved I det ikke? Es.43:18,19

v1  Lad os vende om til Herren; han har sønderrevet, men han vil helbrede os,       han har slået, men han vil læge os.        v2  Han giver os liv efter to dage,       rejser os på den tredje dag,       og vi skal leve for Guds ansigt.        v3  Lad os kende Herren,       lad os stræbe efter at kende ham.       Han bryder frem så sikkert som morgenrøden, han kommer til os som regnskyl, som forårsregn, der væder jorden. Jorden kan blive tør og hård.. Pga. sår og skrammer.. ”Kom!” siger de. ”Vi må hellere vende os til Herren! Når han har sønderrevet os, kan han vel også helbrede os. Når han har slået os, må det være ham, der skal forbinde vores sår. Det kan ikke vare længe, før han genopretter os, så vi kan leve i hans nærhed. Vi må hellere lære ham bedre at kende, for han er trods alt vores Gud. Han vil hjælpe os lige så sikker, som solen står op hver dag. Hans komme er lige så sikkert som vinterens og forårets komme”.

Guds ord kan blødgøre jorden   v10  For som regnen og sneen falder fra himlen og ikke vender tilbage dertil, men væder jorden, befrugter den og får den til at spire og giver udsæd til den, der vil så, og brød til den, der vil spise, v11 sådan er mit ord, som udgår af min mund; det vender ikke virkningsløst tilbage til mig, men det gør min vilje og udfører mit ærinde.

God jord drikker regnen ”For når en mark drikker den regn, der falder på den i rigelig mængde, og giver afgrøde til gavn for dem, der dyrkes for, så får den velsignelse fra Gud..” Heb.6:7 Heb.6:8-10.. Vi er dog overbevist om, at det står bedre til med jer.. Ikke bliver sløve.. Men efterligner dem, der ved tro og tålmodighed..

Tid til at pløje jorden op ”I skal bryde ny jord. Tiden er inde til at søge Herren, så han kommer og lader retfærdighed regne ned over jer.” Hos.10:12 ”I er Guds mark” 1.Kor.3:9

Ligge brak Tidligere anvendtes braklægning som en naturlig gødningsmetode for ikke at udpine landbrugsjorden. Typisk blev et markareal opdyrket i to til fire år, hvorefter man lod det ligge hen et år. De planter der skød op i løbet af året blev pløjet ned i det nye skifte og indgik som plantenæring for de næste afgrøder Guds ord.. Guds Ånd.. Stilhed.. Afsides..

”Da Jesus så skarerne, gik han op på bjerget og satte sig, og hans disciple kom hen til ham. Og han tog til orde og lærte dem”. Mat.5:1-2 Mat.4:23-25 ”Da Jesus så skarerne gik han op på bjerget”.. Jesus var ikke bare optaget af at samle en tilhængere, men at fostre disciple. Jesus kalder og udfordrer dem, der vækkes til discipelskab. At blive discipel kræver en beslutning og en stadig bevægelse opad. ”og satte sig”.. Jesus ønskede at være disciplenes lærer. Jesus ønskede at bruge tid på at undervise. Jesus ønskede at disciplene skulle tage sig tid til at lytte. ”Og hans disciple kom hen til ham”.. En discipel er en efterfølger eller elev, der selv vælger at søge nærmere Jesus og efterfølge ham. En discipel er en efterfølger eller elev, der gør Jesus til lærer og selv opsøger Jesu undervisning. ”Og han tog til orde”.. At det specielt udtrykkes at Jesus tog til orde eller ”åbnede sin mund” understreger vigtigheden af det som siges. en højtidlig og ærbødig udtalelse brugt f.eks. om orakler. ordet bruges om en person når han åbner sit hjerte og til fulde udøser hvad han gerne vil sige ”og lærte dem.” ”lærte” = ”edidasken” (græsk)

”The message” oversættelse ”Da Jesus så, at hans tjeneste tiltrak store mængder mennesker, så klatrede han op på en bjergside. Dem der var knyttet til ham, de hengivne, klatrede op sammen med ham. Da han kom til et stille sted, satte han sig ned og underviste hans klatrende kompagnoner”

”Da Jesus så skarerne gik han op på bjerget”.. Jesus var ikke bare optaget af at holde aktivitetshjulene i gang og samle så mange tilhængere, som muligt, men Han ønskede at fostre sine disciple i dybden. Jesus sagde nej til store muligheder for tjeneste og frugt, for at sikre at den kerne af disciple, der skulle multipliceres, blev sund.

”og satte sig”.. Jesus ønskede at være disciplenes lærer. Jesus ønskede at bruge tid på at undervise. Jesus ønskede at disciplene skulle tage sig tid til at lytte. Typisk for en rabbiner at han sad ned og underviste. Martha og Maria: ”Maria har valgt den gode del – den skal ikke tages fra hende”. Når jesus tog sig tid til at sætte sig ned.. Vil du også tage den tid? Hvornår på ugen sætter du dig ned? Jeg tror Jesus har sat sig ned i vores menighed.. Kalder os til at sætte os ned.. Sidde ved hans fødder.. Tage imod ord.. Liv .. Træning..

”Og hans disciple kom hen til ham”.. En discipel er en efterfølger eller elev, der konstant vælger at søge nærmere Jesus og efterfølge ham. En discipel er en efterfølger eller elev, der gør Jesus til lærer og selv opsøger Jesu undervisning.

”Og han tog til orde”.. At det specielt udtrykkes at Jesus tog til orde eller ”åbnede sin mund” understreger vigtigheden af det som siges. En højtidlig og ærbødig udtalelse. Ordet bruges om en person når han åbner sit hjerte og til fulde udøser hvad han gerne vil sige.

”og lærte dem.” Jesus har meget, som han ønsker at lære dig. Har du taget imod Jesus, som din personlige lærer? Vil du sætte tid af til at læse, studere og lytte til Jesus ordene i bjergprædikenen i de kommende 15 uger? Notesblok.. Forskel på at læse og studere.. At studere er at læse med papir og blyant. Jesus ord.. Mundtlig overlevering.. De kunne læres udenad..