Ulla Monrad Høreforeningens Tolkeformidling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Opfyldelse af lovmæssige bestemmelser Med udgangspunkt i bestemmelserne i Dagtilbudsloven vurderes øvrig lovgivnings forpligtigelse i forhold til opgaven.
Advertisements

Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Love og regler på beskæftigelsesområdet
Optimal anvendelse af STU i forhold til førtidspension
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Ude af 10. klasse, og hva’ så? l
Velkommen Informations- og dialogmøde BPA i Aarhus Fredag den 8
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Strategi for brug af digitale medier i undervisningen
Søjle 1: Offentlige ydelser
Introduktion til Sprogpakken
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
og et par brændvarme problemstillinger Martin Hauerberg Olsen, Videnscenter for Handicap og Socialpsykiatri (ViHS), Servicestyrelsen.
Introduktion til Sprogpakken
FASE 3 FRA UDDANNELSESLÆGE TIL SPECIALLÆGE
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
Høreforeningens netværksgrupper - Find vej i hørejunglen, med netværksgruppen som GPS –
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
Tolkning Ghazwa Alameri
Velkommen til 10. klasse Center Nord 2014/2015. Præsentation Årets gang En dag på center Nord Fælles rammer i centeret Kontaktlærer / forældresamarbejde.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Sådan kommunikerer vi på Dyvekeskolen
Gennemføres af ERHVERVS- OG SELSKABSSTYRELSEN i samarbejde med FORENINGEN NYDANSKER Projektet er støttet af INTEGRATIONSMINISTERIET og REGION SYDDANMARK.
7.1 Momssystemet Klik nederst til højre på ikonet for visning i ”Fuld skærm”. Klik med musen i dit eget tempo for at se præsentationen. Vil du springe.
1 Samfundsfag og Politik & Administration. 2 Program Velkommen Lidt om uddannelserne Studieform En typisk dag! Beskæftigelse Studieliv.
Temadag for tandlægekonsulenter
Kontanthjælpsreformen
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
2-01.
Hedensted Konference Konference 30. september 2008 Jobcenter Hedensted. Mål 1: 25 % i gang med uddannelse eller job. Hedensted 32,5 % = top-10.
Servicelovens §96 Før hjælperordning § 96. Kommunalbestyrelsen skal yde et tilskud til dækning af udgifter ved ansættelse af hjælpere til pleje,
Ungeguide.
Ved Jens Kjeldbjerg Kudsk / Andy Madsen
Dialogmøde om 2020 mål Flere borgere skal hjælpes ud af hjemløshed
Stedet som indgang til digital forvaltning
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Oticon. Vi udfordrer jer til at finde nye, sjove og brugbare løsninger sjove og brugbare løsninger. Vi har brug for jeres hjælp til at finde nye, sjove.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Ekstra ordinær indsats Uddannnelsesområdet Oplæg ved Poul H. Jørgenen Vejlederkonference November 2014.
Almene boliger og tilgængelighed
 Kommunalreformen, alle regioner og kommuner skal være medlem af et trafikselskab  Gl. Århus Amt og Gl. Ringkjøbing Amt havde ikke noget trafikselskab.
Fritidspas.
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Indskrivning Velkommen 2.Havbakkeskolen 3.Skoleparathed - Skoleverdenen - Skoleparathed 4. Skolens forventninger til forældrene 5. Gruppesamtale.
Tolkning Ghazwa Alameri.
Senior Festival Hvor ord svigter, ”taler musikken” Udarbejdet af: Peter, Younas, Katarina og Nina.
TR UDDANNELSE. Tillidsrepræsentantuddannelsen i Kost & Ernæringsforbundet Som valgt tillidsrepræsentant, skal du gennemføre Kost & Ernæringsforbundets.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
IKT-Messe og Konference 2013 ”Døves vilkår og kompensations- muligheder på arbejdsmarkedet ” v/ Pia Schmidt og Annette Winther Troelsen.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Holdninger til handicappede Steen Bengtsson Danske Døves Landsforbunds seminar, Nørrebro den 14. maj 2008.
Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Uddannelsesløft for akutledige - seminar for jobcentre og a-kasser 17. december 2012.
Emner: Store barrierer og lille erhvervsevne hvordan håndterer vi de situationer? Personlig assistance og fleksjob Hjælpemidler. LAB/SEL. - ligheder.
Årsberetning 2014/15. Første år med skolereformen Vi synes som bestyrelse, at det er gået over al forventning. Lærerne har håndteret de nye krav på en.
Velkommen til NP- netværkstemadag
Socialt Medicinsk Juridisk 3 TOLKE OMRÅDER Skoler Institutioner
Diasserie – om de handicapkompenserende ordninger målrettet jobcentrets samarbejdsvirksomheder Nedenfor finder I forslag til dias, som I i jobcentret kan.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Regionale arbejdsmarkedsråd og borgere med funktionsnedsættelse
Præsentationens transcript:

Ulla Monrad Høreforeningens Tolkeformidling Skrivetolkning Ulla Monrad Høreforeningens Tolkeformidling

Hvad er skrivetolkning Visualiserer det talte ord ved at skrive samtalen ned Skriver med ca. 350 – 500 anslag i minuttet Når man taler i et helt normal tempo – taler man med 1000 anslag i minuttet Skrivetolken resumerer Vigtigt at få alle nuancer med - så det afspejler taleren og stemningen i lokalet

Hvordan foregår skrivetolkningen Computer med ekstra skærm Computer med Ipad Computer via projektor

Skrivetolkning

Skærmbilledet kan tilpasses brugernes behov Skriftstørrelse Skriftfarve Baggrundsfarve

Skrivetolken er neutral og har tavshedspligt Det skrevne bliver ikke gemt Det skrevne bliver ikke printet ud Specielt tolkeprogram

Hvem bruger skrivetolk Mennesker med lyd- og høreproblemer eller som har mistet hørelsen enten i en sen alder eller på grund af sygdom – og derfor har behov for støtte, når de skal kommunikere med omgivelserne

Hvem bruger skrivetolk Dansk som modersmål Større forsamlinger To mands hånd

Tolkebruger INGEN BRUGER TOLK HVIS DET IKKE ER NØDVENDIGT Ingen tolkebruger skal selv betale for tolkningen Det er forskelligt, hvem der skal betale - sektoransvar

Hvor bruges skrivetolk Socialt Arbejde Uddannelse Andre

Socialt – DNTM Den Nationale Tolkemyndighed Formålet med social tolkning Tidsubegrænset Tidsbegrænset – 7 timers reglen Puljer Brugerne skal registreres

Tidsbegrænset TIMEBANK – bruges til aktiviteter der ikke er omfattet af tidsubegrænset tolkning Alle har 7 timer om året Døvblinde har 14 timer årligt

Tidsubegrænset Beskæftigelsesområdet – i job - bierhverv Justitsområdet – køretimer – advokatbistand Kirkelige handlinger – gudstjenester – dåb - bryllupper Sundhed – læge – speciallæge - lægevagt Undervisning – FVU - AVU Sociale aktiviteter - politisk arbejde – aktiviteter i Handicaporganisationer – bestyrelsesarbejde – frivilligt arbejde

Puljer DNTM puljer afsat til det indeværende år Større private fester Mindesamvær ved begravelser Fødselsforberedelse Handicappolitisk deltagelse i internationalt arbejde Fritidsaktiviteter i foreninger Hørehandicappede forældre, der har behov for tolk i forhold til deres børn Faglige RUS–ture

Brugerne skal registreres som tolkebruger Kun registrerede brugere kan få bevilling På DNTMs hjemmeside Kontakte Høreforeningen

Erhverv Personalemøder Teammøder MUS–samtaler Efteruddannelse Konferencer

Erhverv Bevilling Det er jobcentrene i kommunen, der administrerer denne ordning efter Lov om personlig assistance til handicappede i erhverv.  Tolkningen er gratis både for brugeren og arbejdsgiven.

Uddannelse Folkeskolen Gymnasiet Handelsgymnasiet Universitetet

Uddannelse - bevilling Folkeskolen – kommunen i samarbejde med specialkonsulenten Videregående uddannelser SU – styrelsen

Andet – (sektoransvar) Hospitaler Kommuner Skoler Politi

Sektoransvar Sektoransvarlighedsprincippet Betyder, at den offentlige sektor, der udbyder en ydelse, service eller produkt, er ansvarlig for, at den pågældende ydelse er tilgængelig for mennesker med nedsat funktionsevne.

Høreforeningens Tolkeformidling Har eksisteret i ca. 25 år Dækker tolkninger i hele landet 2 tolkeformidler – Lisbet Helgogaard og Ulla Monrad Ca. 30 freelance tolke fordelt over hele landet

Kløverprisvej 10 B 2650 Hvidovre Tlf.: 3638 8576 / 3638 8582 Tolkeformidlingen Kløverprisvej 10 B 2650 Hvidovre Tlf.: 3638 8576 / 3638 8582 Tolkeformidlingen@hoereforeningen.dk www.hoereforeningen.dk/tolkeformidling