Hvad skal en vision kunne? Kommunalbestyrelsesmøde Hørsholm Kommune 8. oktober 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
God kommunal økonomistyring
Advertisements

På vej mod en innovativ offentlig sektor
Ledertræf Slagelse Kommune 18. april 2012
Instituttet for Blinde og Svagsynede, Rymarksvej 1, 2900 Hellerup, T: , W: Kompetenceudvikling.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Medborgerskab – på sporet
Styring og autenticitet
Styring og håndtering af dilemmaer
22. marts 07 Styring med fokus på effekter og faglighed Frederiksberg Kommune 26. januar 2012.
Tværprofessionelt samarbejde om børn og forældre
Fremtidens offentlige styring Hvor er vi på vej hen efter NPM?
Helhed og sammenhæng i arbejdet med børn og unge Fra ord til handling
Kulturforvalterkonference Strategisk ledelse i netværkssamfundet Kulturforvalterne, BF og CBS, Kilen, Ledelse af politisk styrede kulturorganisationer.
CSI i forsvaret.
Implementeringsudfordringen 4 faldgruber – 4 svar Nye løsninger på ældre- og sundhedsområdet Socialstyrelsen 19. april 2012.
Implementeringsudfordringen Fra projektjungel til koodineret udvikling
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Visioner for fremtidens offentlige styring Enkel styring – rig dialog
Tillidsbaseret ledelse: Faldgruber og forudsætninger
HØR KØBENHAVNERNE Præsentation for IT Universitetet 6. september 2010.
Strategisk ledelse i kommuner Hvad skal en strategi kunne?
Styringens dilemmaer på beskæftigelsesområdet
Kvalitet i styringsdialog
Introduktion til Velfærdsteknologi Aabenraa Kommune april 2014
Klimatilpasning som vækstdriver - regionen har en vigtig rolle Dorthe Selmer, vicekontorchef i Regional Udvikling ,
Medalje til Høje-Taastrup
Efter New Public Management
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
Lederforum Torsdag den 31. januar 2008 TEMA: Vores organisationsform FMK’s organisationsform Præsentation af lederpræsentationer Hvordan er det at være.
Narrative strategier og fornyelse af velfærd
Fremtidens styring Hvad er på vej?
Årsmøde for ledere og chefer i den kommunale myndighed
Tre perspektiver på styringsmodellen: Fokus – Fornyelse - Dialog
Forandringsteorier som kortlægning af fælles praksis
Fungerer demokratiet og borgerdialogen i praksis?
Kompetencestrategi med mening
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Hovedpunkterne i en ny strategi
FARMA SF 2011 Det Farmaceutiske Fakultet Forskningsformidling ”Formidlingsforpligtigelses -ja tak” Sven Frøkjær 23. marts 2011.
Jagten på autenticitet i offentlig ledelse og styring
Borgermøde om Udviklingsstrategien Byrådet har givet sin vurdering af udviklingen og forslag til hvilke visioner, strategier og indsatser, som skal sikre.
Aftaler 2008 – proces fokus på indsatsområder v. Finn G. Johansen Fag/stabschef d. 14. maj 2007.
organisatoriske kompetencer
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Mod en ny oprigtighed i offentlig styring: Fra sorteper til partnerskab KIOL 21. november 2012.
Trafikselskabet og kommunen ● Økonomi ● Samarbejde ● Organisation og administration.
Kommunernes behov for forskning AKF seminar 25. september 2007 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen og Børne- og kulturdirektør i Næstved Per.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
LEDERFORUM 18. januar december Fokuseringerne i 2009 har vi samlet i 5 punkter :  Service- og kvalitetspolitik anvendes  Effektivisering.
Sammen finder vi ud af det
Kandidattræning 2013 Velkommen
Bibliotekerne i Vejles CB-område? Udgangspunktet Kulturstyrelsen Central- bibliotekerne Kulturministeriet Finansministeriet Det kommunale,- politiske-
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Tværgående Økonomi 28. Oktober 2008 Viden og Stress-projekt Socialforvaltningen, København.
Regional udvikling (1) Regionsrådet skal varetage nedennævnte regionale udviklingsopgaver: a) Udarbejde regionale udviklingsplaner og varetage opgaver.
Prioritering og håndtering af kulturens mange muligheder Center for Ledelse og Styring.
Kommune 3.0 Teknik og Miljø. Kommunen er mere end 6000 medarbejdere Det er borgere!
Oktober 2008 Budget Vedtaget budget. Oktober 2008 Budget Minusmål Økonomi- og Planudvalget Budgetområde 1.01 Personalereduktion.
MØDE MED ARBEJDSGRUPPERNE DEN 7. MAJ Forberedelse til bestyrelse 1 OPGAVER: Styrelsesgrundlaget: Udarbejdelse af vedtægt og forslag til forretningsorden.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
KORA temamøde Motivation og ledelse.
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Adgang til egne data IT-Arkitekturrådet d It-Arkitekturrådet
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Analysekontoret Præsentation i chefgrupperne Efterår 2017
Rammesætning Aftaler om indhold Jeg taler ud fra en faglig position
Præsentationens transcript:

Hvad skal en vision kunne? Kommunalbestyrelsesmøde Hørsholm Kommune 8. oktober 2012

Indhold Tre eksempler Styring af kommunen Visionen: Retning og sammenhæng Når kæden hopper af: Tre former for dekobling Skabe kædetræk: Visionsprocessen

Tre eksempler Fredericia Odense Furesø Meget forskellige processer, Meget forskellige roller for visionen

Styring af kommunen Vision og politikker Mål- og ramme- aftaler Driftsorg. Mål- og ramme- aftaler Driftsorg. Tværgående projekter Projektorg. Tværgående projekter Projektorg. Effektmål Budget Strategi: Oversættelse ml. visioner og aftaler/projekter

Styring af kommunen Tværgående temaer Vision og politikker Mål- og ramme- aftaler Mål- og ramme- aftaler Tværgå ende projekt er Tværgå ende projekt er Effekt mål Budget Rammer for liv og udvikling Bæredygtighed, liv og vækst Rammer for liv og udvikling Bæredygtighed, liv og vækst Velfærd Re-definering af velfærd Velfærd Re-definering af velfærd Økonomi og organisation Effektivisering og stram styring Økonomi og organisation Effektivisering og stram styring

Inadvendt aspekt Sætter retning for kommunens ydelser og arbejdsformer Appellerer til ledere og medarbejdere Inadvendt aspekt Sætter retning for kommunens ydelser og arbejdsformer Appellerer til ledere og medarbejdere Udadvendt aspekt Fortæller om byens liv og udvikling Appellerer til nuværende og kommende borgere Udadvendt aspekt Fortæller om byens liv og udvikling Appellerer til nuværende og kommende borgere Visionen: Retning og sammenhæng Vision

Dekoblet praksis Abstraktioner Skingre mottoer Abstraktioner Skingre mottoer Dekobling 1 Vision Mangler tro- værdighed og autenticitet

Dekobling 2 Vision Sektorpolitik Fagudvalg Visionen fortolkes og omsættes i fagudvalgene men uden forankring i tværgående diskussioner og prioriteringer i kommunalbestyrelsen Visionen fortolkes og omsættes i fagudvalgene men uden forankring i tværgående diskussioner og prioriteringer i kommunalbestyrelsen

Dekobling 3 KB: Vision Visionen forankret i kommunalbestyrelsen, men omsættes ikke i en mere tværgående administrativ styring Centrene lever deres “eget liv” i bilaterale samspil med “deres” fagudvalg Visionen forankret i kommunalbestyrelsen, men omsættes ikke i en mere tværgående administrativ styring Centrene lever deres “eget liv” i bilaterale samspil med “deres” fagudvalg Direktion og chefgruppe: Mål- og rammeaftaler og tværgående projekter Direktion og chefgruppe: Mål- og rammeaftaler og tværgående projekter

Skabe kædetrækket? Vision og politikker Mål- og ramme- aftaler Mål- og ramme- aftaler Tværgåend e projekter Tværgåend e projekter Effektmål Budget Organisationen som en kæde af læringsrum Borgere og KB Medarbejdere

Skabe kædetrækket: Visionsprocessen Afgørende: Fælles ejerskab i kommunalbestyrelsen Omsat til helhedssyn og tværgående temaer, som forvaltes af kommunalbestyrelsen og udmønter sig i tværgående prioriteringer og initiativer Med en stærk kobling til direktionen og chefgruppen, som administrativt tager hånd om de tværgående temaer, prioriteringer og initiativer – bliver omdrejningspunkt for en helhedsorienteret ledelse Tværgående temaer indarbejdes i budgetproces, mål- og rammeaftaler etc.

Visionsprocessen – hvad er vigtigst? Vigtigst er, at ejerskabet i kommunalbestyrelsen er højt – formulér tværgående temaer Borgerdialog: Kan gå I borgerdialog med henblik på at få input til visionen. Eller se visionen som afsæt for borgerdialog – kommunalbestyrelsens invitation til debat… Lad direktion og chefgruppe komme med bud på, hvad visionen kommer til at betyde for den kommunale organisation og styring