Køn og identitet Charlotte Schelde-Rathkjen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

Livets Ord November 2008.
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN
Oplæg om læsning - hvad kan man som forældre gøre for sit barns læseudvikling… Asgård skole jan
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Lederens kommunikation og værktøjer
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
Læsning og skrivning i børnehaveklassen
Verden ind i undervisningen
”Mange måder at forstå og lære på”
Alexander V. Breum, Emil Rotzler og Christian Peter Berg.
HJERNER, LEG OG LÆRING PIGER
Det er boble boble. Når der er børnekirke For det er boble boble. Når der er børnekirke her. DP©
Læringsstile og lektier
Økonomiske fag på handelsgymnasiet
AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Almen studieforberedelse
3/1 – 15/1: Synopsis og AT-eksamen
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
Udviklingspsykologi Skældud Sisse Bülow Brandt
Billedbøger.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
….er familiens pusterum. Muligheder og udfordringer Familiens store udfordringer:  Tid  Individualisering  Mediebombardementer  Opbrud – mange skilsmisser,
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
V ORES A GENDA  Os og vores speciale  Godt ved specialeprocessen  Knapt så godt ved specialeprocessen  Vejledning  Grupper  Gode råd.
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering
AT Opgaven  Du skal ud fra de overordnede problemstillinger for emnet Videnskabelige gennembrud og teknologiske landvindinger udforme.
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Naja Marie Aidt Bavian.
© Jakob Fischer Jørgensen / VUC
Kommunikation mellem mennesker
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE FREMTIDENS LEDELSESSTRUKTUR – HVAD ER DER BRUG.
Vt-speciale, 1. Møde program
Men vi kan godt gøre en forskel.
Faglige mål for AT – forskellige metoder til komplekse problemer
Synopsis VIP3/2012.
- Genteknologi Perfektionisme eller forbedring?
Workshop 1: Ideudvikling og problemformulering Sarah m. L. Krøtel
Simulering af en plenarforsamling. Din opgave i 6 etaper 1.Læs udtalelsen 2.Vælg en gruppe (hver elev vælger én gruppe), udarbejd og fremsend dine ændringsforslag.
Inquiry Based Science Education - IBSE
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
De naturvidenskabelige fag identificerer sig (også historisk) som
Nærvær og engagement som brændstof for læring - og hvordan Kulturtjenesten medvirker til at skabe kvalitet og udvikling.
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
Vælg et flaskepost tema. Flaskepost nr.: Tema :________________________________________ Skriv 3 ord: ______________________ ________________________ ____________________.
IT-højskolen – E-Buss Knowledge Management Session 4 Miniprojektet Organisatorisk læring.
Metode. Definition Metode er måder at tilvejebringe viden på.
Kom/IT præsentation Dette vil jeg komme ind på i løbet af fremlæggelsen: Opgavetype(kampagne) inkl. Begrundelse for valg Målgruppeanalyse Kommunukations.
Psykologi Hvad er psykologi? Hvem bruger psykologi?
Vision og mål for Aalborg Kommunes skoler
Relations kompetencer
‘At sætte problemer under debat’ Medieanalyse med fokus på at genopfriske og udvide vores viden om argumentationsanalyse, retoriske virkemidler etc. Sagprosaanalyse!
Ungdomsliv.
I DENTITETSDANNELSE I BØRNEHAVEN : Pædagogik. 1) Teori: opsamling fra opgaven. 2) Praksis: Ny case om P. 3) Analyse. 4) Diskussion og spørgsmål.
Lavet af: Julie J. og Julie N.
En APP til unge som er i tvivl om deres seksualitet - Lavet af Melani
Tag mod det barn, o Gud, vi bringer på dit bud. Du rører dåbens vande!
Gud, du mig ser Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
Naturfag.
1. Trin – Problemstilling
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Karakterer og læring.
Dialogmøde Dagtilbud Svendborg d
IKH Søskende som pårørende INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP
Flerfagligt Forløb 2 Klasse: Fag:.
Flerfagligt Forløb 3 Klasse: Fag:.
Præsentationens transcript:

Køn og identitet Charlotte Schelde-Rathkjen Eksamen i psykologi - 22. juni 2011

Disposition Begrundelse for opgavens emne, problemformulering og dens konklusion Anvendt teori – hvorfor? En model - Diskussion

Problemformulering og konklusion Emne: Køn og identitet – på mellemtrinnet Problemformulering Forskelle på drenge og piger på mellemtrinnet og hvad siger den kognitive teori om udviklingen af kønsidentitet? Konklusion Der ses en forskel i de to case-elever: de er på hver deres måde ved at forme en facet af deres egen personlige identitet. Dette kan stemme overens med den kognitive teori; at man selv vælger sit køn og agere efter dennes karakteristika. Fordi det er en interessant alder – mange indre slagsmål – og famlen efter værdier og hjælp Konklusion: Alberte søger at tilfredsstille sine feminine sider ved nærhed og spiller på sin seksualitet. Oliver vælger at agere udadgående og dominerende.

Anvendt teori Hvorfor Freud? Hvorfor Chodorow? Hvorfor den kognitive teori? Freud: Selv om han har fået drøje hug pga sit evige fokus på sexualitet, Manglende emperi (drog vidtgående konklusioner udfra undersøgelse af ganske få tilfælde) Alligevel en berrettigelse. En måde at anskue mennesket på i midt i et victoriansk samfund, hvor netop seksualitet var noget man ikke snakkede om. –eller slet ikke eksisterede. Den første til at påpege at oplevelser i barndommen kunne få følger videre i livet. (->Bowlby) Nancy Chodorow – objekt relations teori Da det oftest er moderen den primære identifikation Kønsdifferentiering sker tidligere end 6 års – pga moderens samføleleser med datteren drengen bliver et objekt, da modern ikke kan identificere sig med ham.   Den kognitive teori (Piaget - 1980) Arbejder med menneskets mentale processer – altså tænkning og problemløsninger. Tanker / følelser /handlinger hænger sammen. (tænker=jeg er stor stærk mand, føler det og handler efter det) Valgt fordi det er en spændende anskuelse – provokerendde at man selv kan vælge sit køn frem for forudbestemthed. Nemt at relatere til i dag -> Ungdommen er meget åben over for valg og anderledes-hed. (X-faktor/Sarah) (Bombarderes med indtryk fra medier, som Disney´s serie verdener, Waverly Place, Hannah Montana, noget ” Til søs med…”

En model - Bronfenbrenner´s økologiske model Ledes lige over i Bronfenbrenners økologiske model: man bør se og vurdere på barnet i dets vante omgivelser at miljøet omkring barnet og dets samspil med andre spiller en stor rolle i barnets udvikling Mikrosystemet: Familie, børnehaven, skolen, naboer, kammerater Mesosystemet: Relationer/samspillet mellem flere miljøer – hvad der læres i et miljø tages med til næste miljø. F.eks. tages det man lærer i hjemmet med i skolen. Exosystemet: Omgivelser, man ikke er direkte involveret i forældres arbejdsplads. En dårlig arbejdsdag, forfremmelse eller fyring, overarbejde Makrosystemet: den større samfundsmæssige sammenhæng. Uddannelsesvæsen, økonomisk politik mv. Chronosystemet: Tiden vi lever i

Diskussion Læredigt – Timen er kort for lærere og andre voksne Verden er stor. Belæring bliver nemt til beskæring Afvisning skaber Giv næring til børnenes nysgerrighed. en kommende taber. Det er for lidt at de ved, Omhu for et sind i vækst hvad DU ved. gælder mer end dagens tekst. Du må lade dig inspirere Det er det svære at forstå: af deres lyst til at eksperimentere du kan lære af de små. Med farver, toner, ting og ord. Genopfrisk den skaberkraft som du selv engang har haft. Benny Andersen, 1990 Konstruktivisme – Kundskaber konstrueres. Læring skabes ved at individet selv udvælger og tolker Behaviorister. (Skinner) Pisk og gulerod. Sort og hvidt. Smileyordning. Ipad(UK) Bil(Aus) stimulus-?-respons Kognitiv konstruktivisme (Piaget). Hvad sker der med vores mentale strukturer under læring. Individuelt Social konstruktivisme (Vygotsky). Læring sker i fællesskab. Sproget er bærer/formidler. V mener det sociale liv er vigtigt for udvikling