Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER."— Præsentationens transcript:

1 AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER

2 Journalist og mor Zasha Zekjaer siger: Nu er det gået op for mig, hvor grænseoverskridende tonen mellem de unge er. Hvordan gruppepres, frygten for isolation, heftige seksuelle signaler og direkte trusler om vold er helt almindeligt i hendes omgangskreds.

3 »De her piger lever i deres helt egen udgave af ’Paradise Hotel’. En verden styret af rygter, intriger og drama, hvor frygten for at være den næste, der bliver dømt ude og isoleret fra gruppen, hele tiden lurer under overfladen«. De værdier, der synes at være de fremherskende lige nu, kommer ikke bare fra realityshow. Også Facebook, sexfikserede musikvideoer og de evindelige sms’er er med til at opdrage en hel generation efter devisen: Alt er tilladt – så længe du bliver set, og så længe du ikke bliver dømt ude.

4 Journalist og mor Zasha Zekjaer siger : Nu er det gået op for mig, hvor grænseoverskridende tonen mellem de unge er. Hvordan gruppepres, frygten for isolation, heftige seksuelle signaler og direkte trusler om vold er helt almindeligt i hendes omgangskreds.

5

6 Hvorfor greb ingen før det skete? Formand for børneråddet Charlotte Goldberg siger at voksne skal gribe ind. http://ekstrabladet.dk/112/article1176964.ece

7 En gang lovede de ham, at de ville lade være med at mobbe ham, hvis han gjorde nogle ting for dem. Da han havde udført arbejdet, mobbede ham alligevel.

8 •Er det rimeligt at i et demokratisk samfund som Danmark, hvor ytringsfrihed er højt prioriteret, at nogle elever alligevel tvinger andre til at holde mund om de det har set eller hørt?

9 Jeg vil gerne fremhæve den episode, som kunne være undgået, hvis barnet havde turdet fortælle en voksen, hvad der foregik på toilettet. Det kræver en klar holdning og regler om sladrehanke, ligesom vi har klare regler mod mobning.

10

11

12 Emne: Et stort og nyt ødelæggende tabu i folkeskolen –(medløber kulturen) Mine lærerkolleger Politisksprog Sted: Lærerværelset Tidspunktet: kl.13.10-13.10 Tid:10 min. Sted: Lærerværelset Tidspunktet: kl.13.10-13.10 Tid:10 min. TALER: LÆRER HIKMET UZER

13

14 Problemstillingen •Hvor meget kan truslerne for at bliver hæng ud som sladderhæng hæmme børnenes lyst til ydre sig.? •Hvad kan konsekvenserne være medløber kulturen? •Hvad kan vi gøre for at afskaffe medløber kulturen?


Download ppt "AT AFSKAFFE MEDLØBERKULTUREN MOBNING SLADREHANK MEDLØBER DUKS TRUSLER."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google