Arbejde i netværket Når netværksarbejde bliver betydningsfuldt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kollegavejledning i teori
Advertisements

Dagsorden Velkomst v. ordstyrer Palle Woss, direktør i LDD
Refleksion i kommunikationen
Klasseledelse PIE 18/
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
Erfaringer fra netværkssamarbejde
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Arbejdspladsudvikling
Forandringsteori for Venindenetværket2013
RENOVERING OG UDBYGNING /03/14Christianshavns Skole.
Underviser Ronny Højgaard Larsen
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Evaluering af ”Røgfrihed for alle”
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Den brændende platform
Idrætsorganisationernes ledelse og organisation
Kultur i organisationer
NOEA/Aalborg Universitet
Lean Netværk AAU.
COSMOS GROUP A/S – MOVING PEOPLE AND PERFORMANCE member of En samtale – to vindere  Den vanskelige samtale.
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Alle børn er alles ansvar
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Sorggruppe Et tilbud til forældre,der har mistet deres barn i graviditeten, ved fødslen eller lige efter. 25/
Vellykket og visionær rehabilitering Hvad kræver det… mere? Åben opgavefordeling og systematisk pårørendeinddragelse 1.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Pædagogisk udviklingsarbejde
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Netværkskoordinatormøde MDI d. 9. april Program Opfølgning på drøftelser omkring netværkskoordinatorrollen fra mødet d. 5. februar – har det givet.
Pædagogisk forår i København
Ungebasen.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Efterskole og kirke Kirken er kun en generation fra at uddø Carey.
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
- Et samarbejdsprojekt om praksislæring
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Fælles akutmodtagelser og kvalitet i behandlingen af ældre medicinske patienter. Hanne Jørsboe Ledende overlæge Akutafdelingen Nykøbing Falster + Bestyrelsesmedlem.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Sundhed i naturen Kirsten Heide & Gitte Balle. Socialpædagogisk støtte efter Servicelovens § 85 & dagtilbud efter § 104.  Støtte, vejledning eller hjælp.
Rådgivning for læger Advokat Helge BuskAdvokat Bodil H. Ravn ADVODAN Vejen A/S Torvegade Vejen
Konflikthåndterende kultur på SOSU-Silkeborg. Educating Tommorrow´s Professionals Find ro og styr dig selv med meditation Den indre og ydre verden Det.
Organisation & Kultur SOL3 september 2015 Elsebet Gjetting Cand.comm., konsulent.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Synlighed i foreningen: kommunikation og markedsføring V. kommunikationskonsulent, Mette Vittrup Schmidt Seminar for seniorer Glostrup den 5. oktober 2015.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Lederrollen Hvad betyder mest? Hvad er hjælpsomt? Hvor er der barrierer? Dig selv og din lederrolle Din egen leder Dit netværk Dem du leder Dine leder.
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Karrieretransition & Netværk
Center for Offentlig Innovation har udviklet denne spredningsguide for at hjælpe offentlige arbejdspladser med at dele egne innovationer og genbruge andres.
|
Røde kors fællesskaber
Udbyder 50 erhvervsuddannelser – herunder EUX
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Strategiske pejlemærker
Leg, kreativitet dannelse
Refleksion over projektuge
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i plejebolig
Præsentationens transcript:

Arbejde i netværket Når netværksarbejde bliver betydningsfuldt.

Gruppen fra Fyn Hvem er vi Langeland, Ny Assens, Ny Svendborg og Odense kommune. Hvad vil vi fortælle Evaluering af vores arbejde i netværket Viser elementer der fremmer gode resultater af netværksarbejde

Det der var givet………… Den definerede ramme De 13 punkter 4 mødegange Mødepligt og forpligtigelse af deltagelse Kontrakt Formidlingsansvar Klar målgruppe for netværket Ekstern konsulentbistand

Det der var givet……….. Fælles fagligt emne Fokus og retning for gruppen Fælles sprog afklares Forskellige funktioner - nye indfaldsvinkler

Det der var givet………. Det skiftende værtskab Forpligtigende praktisk og socialt ejerskab Indblik i arbejdets vilkår Kultur Inspiration til andre indfaldsvinkler

Det der skete………….. Vidensdeling ”Hvad brænder vi for og hvad tænder vi på” Giver fokus – gør færdig – gør parat Giver ny viden om emnet og om andet Skaber samhørighed og følelse af fællesskab Dannelse af netværk

Det der skete……… Refleksionsrum Fri refleksion omkring emnet og opgaven Forum uden driftspres Færre præstationskrav og forventninger Fri for vanlige magtstrukturer Tværkommunalt kollegialt samarbejde

Det der skete…………. Ressourcer i gruppen Tilpas forstyrrelse ekstern konsulent Mange forskellige ressourcer Undersøge – lære – binde sløjfer Fleksibilitet Rummelighed omkring form og indhold

Det der skete………… Omgivelserne Fusion Ydre pres hjemme ( overfladisk ) Indre fokus ude ( fordybelse ) ”spændende pausekværn i en turbulent tid”

Det vi kan bruge……….. Mål: Bedre end vores eget selskab Resultater: Nye indfaldsvinkler – praksiserfaringer Vedkommende, relevant og implementerbart Netværk under og efter Bliv inspireret ude implementer hjemme Perspektiv på handleplansarbejdet

Det vi kan bruge……….. Egen ansvarlighed er godt Uddelegeret ansvarlighed er bedre Vi syntes Godt med ekstern konsulent Godt med alt det der var givet Godt med faglige udviklingsnetværk Handleplansarbejde er spændende

Det vi vil sige………… Tak for hjælpen Venligst Langeland, Assens, Svendborg og Odense