”Religion er opium til folket”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Nøgler til menighedens vækst
Glem ikke Gud i dit liv! 5 Mos 8,1-20
” Hvorfor lige netop kristendom ? ”
Menneskets fald og genoprejsning
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Loven om forholdet til penge Matt 6,19-24
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Tradition og Fornyelse
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Overvældet af Jesu opstandelse!
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Skabt i Guds billede Tema: Gud Skaber Titel: Skabt i Guds billede
»En mand havde to sønner
I FORM Gudstjeneste i Frikirken Aabenraa. 1. Kor. 12,14-24: Et legeme består heller ikke kun af én del, men af mange. Siger foden: »Jeg er ikke hånd,
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Kapitel 1, 6 dage: 1. nat – dag 2. vand – hvælvning 3. landjord og planter 4. sol – måne – stjerner 5. dyr 6. mennesker + hviledagen Kapitel 2&3, ikke.
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Præsentationens transcript:

”Religion er opium til folket” Marx forstod religion som en "illusorisk trøst", der ville opløses af sig selv, når blot historien gik sin gang. Det ville ende med et samfund, hvor der ikke længere var behov for religionen, profeterede Marx.

”Religion er opium til folket”

der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv. Det var dig, der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv. Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt, underfulde er dine gerninger, jeg ved det fuldt ud! (…) Da jeg endnu var foster, havde du mig for øje. (Salme 139,13-14 + 16) JEG En unik person: Udseende Evner Psyke Følelser Livshistorie Krop, sjæl og ånd

”Lad os skabe mennesker i vort billede, så de ligner os.”

Skabt til hvad? GUD DIG ARBEJDE/HVILE MENNESKER

Fællesskab med Gud GUD DIG ARBEJDE/HVILE MENNESKER

Skabt til fællesskab med Gud Når vi bliver bevidste om, hvad vi er skabt til, ved vi også, hvad et sundt og godt menneskeliv er.

Den kristne tros menneskebillede SKABT I GUDS BILLEDE. - Det oprindelige FALDET I SYND. - Arven fra Eva og Adam GENOPREJSNING OG FULDENDELSE. - I Jesus Kristus, Guds Søn

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Mennesket er ånd Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Befaling – Lydighed Kærlighed Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed

”Gud sagde: ”Lad os skabe mennesker i vort bilede, så de ligner os ”Gud sagde: ”Lad os skabe mennesker i vort bilede, så de ligner os! … Og Gud velsignede dem og sagde til dem …” (1,26+28) ”Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven … Gud Herren kaldte på Adam: ”Hvor er du?” og han svarede: ”Jeg hørte dig i haven og blev bange …” (3,8-10)

Så sagde Herren: »Se, de er ét folk med samme sprog Så sagde Herren: »Se, de er ét folk med samme sprog. Når de begynder at handle sådan, vil intet af det, de planlægger, være umuligt for dem. Lad os stige derned og forvirre deres sprog, så de ikke forstår hinanden.« Så spredte Herren dem derfra ud over hele jorden, så de måtte holde op med at bygge byen. Derfor hedder den Babel, for dér forvirrede Herren sproget på hele jorden, og derfra spredte Herren menneskene ud over hele jorden. (1 Mos 11,6-9)

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Befaling – Lydighed Kærlighed Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed

”Dette siger Herren, som spændte himlen ud og grundlagde jorden, og som dannede menneskets ånd i dets indre” (Zak 12,1) ”Med nidkærhed længes Gud efter den ånd, han har givet bolig i os” (Jak 4,5) ”Gud er ånd, og de, som tilbeder ham, skal tilbede i ånd og sandhed.” (Joh 4,24) Jævnfør også 1 Thess 5,23 (”ånd, sjæl og legeme”)

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Befaling – Lydighed Kærlighed Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed

Og Gud velsignede dem og sagde til dem: »Bliv frugtbare og talrige, opfyld jorden, og underlæg jer den; hersk over havets fisk, himlens fugle og alle dyr, der rører sig på jorden!« (1 Mos 1,28) Men Gud Herren gav mennesket den befaling: »Du må spise af alle træerne i haven. Men træet til kundskab om godt og ondt må du ikke spise af, for den dag du spiser af det, skal du dø!« (1 Mos 2,16-17)

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Befaling – Lydighed Kærlighed Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed

”Gud velsignede dem” (1,28) ”Gud sagde: »Nu giver jeg jer alle planter, der sætter frø, på hele jorden og alle træer, der bærer frugt med kerne. Dem skal I have til føde.” (1,29) ”Gud Herren plantede en have i Eden ude mod øst, og der satte han det menneske, han havde formet. Gud Herren lod alle slags træer, der var dejlige at se på og gode at spise af, vokse frem af jorden …” (2,8-9)

Men vi møder, at Guds kærlighed er hellig (”Hvis du spiser …”) Gud Herren sagde: »Det er ikke godt, at mennesket er alene. Jeg vil skabe en hjælper, der svarer til ham.« (…) Af det ribben, Gud Herren havde taget fra Adam, byggede han en kvinde og førte hende til Adam. Vi møder ikke vrede i de første to kapitler i Bibelen! Men vi møder, at Guds kærlighed er hellig (”Hvis du spiser …”)

Fællesskab med Gud På skabelsens morgen Befaling – Lydighed Kærlighed Avanceret kommunikation Mennesket er ånd Befaling – Lydighed Kærlighed