Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Advertisements

Forsk2007.
Nr. 4.1: (Kompas udfoldet for sukker)
Men hvad er forskellen på disse to lovgivninger?
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Når uddannelse, udvikling og god sygepleje går hånd i hånd.
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
Hvad er __ ? Diffusion of Innovation
Odense Congress Center
Evaluering af forløbsprogrammer og patientuddannelser
Mad til unge på høj- og efterskoler
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
Feltarbejde om organdonation og danske pårørende til organdonorer
Grundlæggende IT, niveau G
FORFRA – Majmøde 2014 Patron Driven Acquisition (PDA) v/Sannie H. Christensen Den 22. maj 2014.
LEAN UDEN STRESS (Leanus)
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Projektbeskrivelse 10. Marts 2006 Carl P. Knudsen.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Grønt Flag Grøn Læreruddannelse GFGL. 27/08/10 Det Grønne Flag er hejst på Zahle Ved en flaghejsningsceremoni fredag den 27. august overrakte Børne- og.
Dansk Landbrugsrådgivning Deltidslandmænd Rådgivning & Landmand.dk Årsmøde for Danske Deltidslandmænd Lørdag den 27. oktober 2007 Dorte Marcussen Markedschef.
Målrettet læring Introkursus i almen medicin
6 om dagen 2009 Netværksmøde 27. februar 2009.
Merlivs seminar 27. August 2008
Udgangspunkt Vibeholmskolen, Digitalisering og medialisering • Digitalisering vedrører teknologi og tekniske løsninger • Medialisering rummer.
DEN INNOVATIVE ARBEJDSMILJØPOLITIK OG ARBEJDSMILJØINDSATS
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Dagens program  Præsentation af os  Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)  Øvelse:
Den gode patientrejse og det gode liv
Velkommen! Til projektseminar på ferskvandscentret marts 2008 ___________________ Udviklingsprojekt Invention og Innovativ Naturvidenskab i teknologiundervisningen.
HR afdelingens bidrag til arbejdsmiljøarbejdet og visa versa ….. og hvilken betydning har det at topledelsen er engageret Annette Gaard.
Formidlingsdelen Formidling og metode.
Undervisning af tosprogede elever i grundskolen
Faggruppen Ledelse, Kompetence og Organisation DELTAGELSE I JOBMESSER - EN VEJ TIL PROFILERING OVERFOR POTENTIELLE MEDARBEJDERE Ole Møller Teknisk Direktør.
Samarbejde eksternt/Netværk Et inspirationsværktøj Det er ikke, hvad du ved, men hvem du kender, der tæller!
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kodeks for offentlig topledelse
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
VUC og de unge Konference i Fællessalen på Christiansborg d. 27. Februar Kommunerne, ansvaret for 95%-målsætningen og VUC v/ Per B. Christensen, Børne-
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.)
Kontrol af kosttilskud – indhold og anprisninger
8.1. Få bevægelse ind i hverdagen - voksne mindst 30 minutter om dagen 8.2.
Styr på Sundheden Projekt Styr på Sundheden Baggrund: erfaringer fra SpS pilotprojekt Hovedprojekt 4 år – 20 skoler i 20 kommuner Følgeprojekt 2 år – 6.
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
AGWAPLAN Seminarer.dk september 2007 Side 1 · · AGWAPLAN – et pilotprojekt for implementering af Vandrammedirektivet - Samarbejdsstrukturer Seminarer.dk.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Konference om efteruddannelse og kompetenceudvikling
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
forståelse & støtte til mønsterbrydere
Er det økologisk madordninger ofte sundere? Presenter: Sofie Husby Ph.D student: Chen He Skolemadskonference – fra holdning til handling Strandgårdsskolen,
5.1. Vælg det sunde fedt 5.2 Undlad eller skrab fedtstof på brødet 5.3.
Hvis du ønsker at opnå fremragende
Hverdagsliv for gamle voksne Inger-Lise Dyrholm & Knud Ramian, Center for Kvalitetsudvikkling, Region Midtjylland
Ankerhus 110 års jubilæum University College Sjælland Ernæring og sundhed Ankerhus.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.
Instituttet for Blinde og Svagsynede i samarbejde med Handivid, støttet af Arbejdsmarkedsstyrelsen Ny Praksis april 2011 – april 2013 v. Lise Plagborg.
Dagens pointer Strategi og systematikken er nødvendig start til udbredelse af velfærdsteknologi Kommuner og virksomheder skal tænke i pipelines der gør.
Gode råd når du er på - op til og under PL. Agenda Pressearbejde op til PL: - Hvordan udnytter vi sammen vinduet op til PL? Pressearbejde under PL: -
Fra Jobcenter til uddannelse - og tilbage igen… UU Skives DNA – tværsektorielt samarbejde VUC – en tæt samarbejdspartner Uddannelsessamtale Hvad har vi.
Dialogmøde om træningspakker målrettet mennesker med demens
Naturfag.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Studieretningsprojektet
Præsentationens transcript:

Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv

LEVS2DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Formål At uddybe kostrådene og at skabe grundlag for at gøre den officielle rådgivning om sund kost mere konkret, fleksibel, nærværende og praktisk, og dermed mulighed for at få flere danskere til at spise sundt I projektet: udvikles relevante og fleksible anbefalede kostindtagsmønstre, for at den enkelte forbruger nemmere kan tilpasse den officielle rådgivning til individuelle præferencer. formidles og afprøves de anbefalede kostindtagsmønstre i danske familier, med vægt på at undersøge hvordan kostanbefalingerne anvendes og implementeres i praksis.

LEVS3DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Baggrund Aldrig har vi haft adgang til så meget information om ernæring. Stadig mange der har uhensigtsmæssige kostvaner. Hver tredje dansker får hovedparten af sin viden om ernæring gennem tv, radio og aviser. Markedet er præget af “pseudo-eksperter” med kontroversielle budskaber. Formidling omkring enkeltstående forskningsresultater. Det fører til mange løsrevede budskaber i pressen. Helhedssyn i ernæringsoplysning er en stor udfordring

LEVS4DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Udgangspunkt/udvikling Aktuelle kostmønstre i den danske befolkning identificeret fra De nationale kostundersøgelser (fx et kød, kartoffel, sovse mønster etc.) Undersøgelse af madkultur/præferencer samt kommunikationskultur (målgruppeanalyse) hos familier med de aktuelle kostmønstre. Modificering af de aktuelle kostmønstre til gældende anbefalinger, men med bevarelse af oprindelige karakteristika/præferencer. Opnår viden om hvad der er vigtigt, at få med i kosten for at opfylde anbefalingerne under hensyntagen til præferencer i de aktuelle kostmønstre

LEVS5DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Omsætning/formidling Demonstrerer at det godt kan hænge sammen – bl.a. ved at omsætte de udviklede kostindtagsmønstre til mad og måltider og afprøve dem i praksis. Udfra den viden der tidligere er opnået (udviklingen af kostindtagsmønstrene, madkultur og kommunikationsanalysen, samt omsætningen til mad og måltider) udvikles forskellige inspirationsredskaber (tips, ideer m.m.), der skal inspirere familierne, der senere skal afprøve kostindtagsmønstrene. Der udvikles også kommunikationsredskaber afhængigt af kommunikationsanalysen som skal støtte familierne i den senere afprøvning. Sikre forankring af madkultur- og kommunikations analysens resultater i formidling/kommunikationen i projektet.

LEVS6DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Afprøvning/evaluering Undersøge, i case studier, om de anbefalede kostindtagsmønstre er praktisk anvendelige i danske børnefamilier. Ligeledes hvordan kostindtagsmønstrene anvendes og implementeres i familierne. Viden om hvorvidt det er muligt at lave mad og spise efter de anbefalede kostindtagsmønstre og viden om hvordan kostanbefalinger anvendes og implementeres i familier. Evaluering af og viden om anvendelsen og tilstrækkeligheden af informationsredskaberne, der kan anvendes i en evt. videreformidling.

LEVS7DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Der ansøges i samarbejde med Fødevarestyrelsen Industrien – brancherne (det arbejdes der pt. med) Tidshorisont: Ansøgning 14. april 2009 Projektstart senest