Med kunden som Sparringspartner Arla case

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Logistik Mål og strategier
Fresh. Fruit. Anytime. Healthy Active Living SPC Ardmona - Healthy, Active, Living Vi er hvad vi spiser og sundhed er en af tidens trend. Her er et produkt,
Mor På Vej •Fokus på faglige og sociale kompetencer.
8 Segmentering på producentmarkedet
Tværsektoriel ledelse – hvorfor, hvordan, hvorhen?? Volume II
Varedeklarationer Og lightprodukter.
Småtspisende ældre ”Vidste du at… småt er rigtig godt!”
Vi spoler lige filmen tilbage
Red Bull Magnus.
Christian Bruhn Rieper Kontorchef Fornyelsesfondens sekretariat
Dansk El-Forbund Dansk Journalistforbund Dagbladene DDFF Emballageindustrien Grafisk Arbejdsgiverforening HK/Industri Kvindeligt Arbejderforbund Lederne.
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Hvad er interessant for brødindustrien
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Maskiner og Processer Formål: Godt hygiejnisk design Arbejdsgruppen skal med udgangspunkt i eksisterende guidelines og medlemmernes egne erfaringer, sammenfatte.
Velkommen til HACCP-kursus 2008
Konkurrenceforhold Kapitel 11
Offentlig-private innovationssamarbejder (OPI)
feedbackmøder - En systematisk tilgang til patientinvolvering
KvaliSys.
26.3 Variable omkostninger
5 Internationalisering
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
KvaliSys Gruppe 1 Henriette, Rasmus, Lars og Nicholas
KvaliSys. Agenda Hvem er vi? Hvem er Rotrex? Problemstilling(Nicholas) Feasibility study (Nicholas) Visning af produkt(Rasmus) Feedback fra Rotrex(Rasmus)
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
KOSTPROGRAM 2013.
Succesrige virksomeder
Præsentation af Arla Foods
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
Innovationsaccelererende Forskningsplatforme (IAFP) - i relation til landbrugets videre udvikling Greta Jakobsen, Medlem af Det Strategiske Forskningsråd.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
KvaliSys. Agenda Hvem er vi? Hvem er Rotrex? Problemstilling(Nicholas) Feasibility study (Nicholas) Visning af produkt(Rasmus) Feedback fra Rotrex (Rasmus)
Klinisk diætist Jette Drost, Geriatrisk afdeling, Svendborg Sygehus
Af. Skafte.
”Lineær Programmering - Minimering”
Ledelse på vej Gentofte Kommunes uddannelse af ledelsestalenter Personalepolitisk Messe Bella Center, 12. januar 2010.
1 Dias 1 – kostkompasset udfoldet for fedt Lidt, men godt
Ill Et produkt med mange dimensioner
Red Bull Jonas Jørgensen.  Red Bull er et kortvarigt produkt  Forbruges samtidig med det anvendes. Klassifikation.
Centraliseret markedskartel Kjeld Tyllesen PEØ, CBS Erhvervsøkonomi / Managerial Economics Kjeld Tyllesen, PEØ, CBS1 Forudsætninger og Opgave.
LANDBRUGSRAADET Børstingudvalgets anbefalinger Bent Claudi Lassen.
Opgave 10 Erhvervsøkonomi / Managerial Economics
Præsentation af Anne-Grethe Kvistgaard
Monopol Forudsætninger og Opgave
+ Sukker og børns adfærd. + Hvem er vi? Mia og Michelle Ernæring og sundhedsstuderende fra VIA university collage I Århus Praktik I Randers Sundhedscenter.
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
VIDSTE DU, AT…der er stor forskel på, hvad du skal spise, når du… 870 kJ = 205 kcal Har god appetit Er småtspisende Tidlig morgenmad eller i løbet af natten.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
PRODUKTION I UDLANDET Direkte investering Joint Venture Licensproduktion Franchise.
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Styringsmæssige afsæt
TEMA 5 Realisering: Tilpas idéen
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Resultatbudget i produktions- virksomhed
Smag på landskabet Landskonsulent Heidi Buur Holbeck
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Faglig regning Kostberegning.
Præsentationens transcript:

Med kunden som Sparringspartner Arla case Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arla Grossist Hospital Baggrund for samarbejde mellem 2 hospitaler og Arla Arla Grossist Hospital Vareflow medfører ingen naturlig direkte kontakt

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Model for samarbejde mellem Hospitalskøkken og Arla Skroget er forudsætninger og udgangspunktet. Sejl er udviklende for samarbejdsrelationen Basis Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

På hospitalet serveres der efter 3 hovedprincipper Normalkost Sygehuskost Energitæt kost til småtspisende Kvalme Synkebesvær Mundtørhed Ingen eller lille appetit Karakteristika for småtspisende Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Fremstiling af energidrikke til småtspisende i et moderne hospitalskøkken Mange forskellige ingredienser Tidskrævende Ultrakort holdbarhed (sikkerhed) Små serier – mange varianter Økonomi Besværlig i.f.t øvrige produktioner Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Hospitalets krav/ behov 40-50% af energi = fedt Smag min. som egenproduktion frisk / syrlig ikke kvalmende Tyndtflydende Fødevaresikkerhed God holdbarhed Emballagedifferentiering Prismatch Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Projektets samarbejdsmæssige udfordringer Skabelse af samarbejdsmiljø Åbenhed Vilje til kompromis Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Arlas krav Den gode smag ”Ingen” tilsætningsstoffer Frisk produceret Ikke medicin Fælles råvarebase Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Arlas udfordringer At få skabt forståelse for procestid Penetreringstid i markedet vs. produktionsvilkår Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Forløbet Smags- og emballagetest Begge parter fik stor gensidig indsigt Fordomme blev nedbrudt Dialog om markedsføring + salg Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Produktet Ifølge Arla Foods' produktchef Jane Bang, der var med i udviklingen af Protin, minder drikken om Cultura i konsistens og har en holdbarhed på to-tre uger. Men udviklingen er sket helt fra bunden, og hvor en Cultura-drikkeyoghurt indeholder 3,0 g protein, 0,4 g fedt og 260 kJ pr. 100 g, indeholder Protin 6,3 g fedt og 5,7 g protein pr. 100 g og henholdsvis 450-560 kJ for de sukkersødede og 360-370 kJ for de aspartam-sødede varianter. Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug

Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug Resultatet Gennemtestet produkt, der virker! Styrket relationerne imellem Arla og hospitaler Kunden tager medansvar for indsalg Faglig stolthed blandt læger og sygeplejersker Lettere lancering Arlas Powerpoint tilpasset undervisningsbrug