Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvilken afdeling på Hadsund skole går dit barn i?
Advertisements

Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
DLF ind i debatten om fremtidens skole
Inddrag nu Kick-off møde
Er det ikke noget i klassen?
Styrket inklusion i Kerteminde Kommune
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Trivselsgrupper for forældre
Psykoedukation til unge i OPUS
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Den gode klasse Forældrenes rolle
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Folkeskole-reformen August 2014.
Forældre fremmer fællesskabet
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
ØSTERVANGSSKOLEN Møde for Trivselsambassadører (og andre trivsels-interesserede) 23/ Kl. 19:00-20:30 Dagsorden 19:00Velkomst 19:10Kort oplæg om.
Det gode klasserådsarbejde
Kontaktforældre - et vigtigt led mellem skole og forældre Kontaktforældrene er et vigtigt led mellem skole og forældre. Kontaktforældrene repræsenterer.
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Udarbejdet af skolebestyrelsen
Forældremøder på Kalbyris
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
- Hvad kan I forvente som forældre?
Trivselsaften for 0.A Børn mobber ikke deres forældres venners børn.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Mandag d. 1.november 2010 på Mørdrupskolen
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Kontaktforældre Program
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Information til nye forældreråd i 0
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Fra barneliv til elevliv impulsivt normforvirret egocentrisk ”snakkende” målrettet normsikkert arbejdsmoral lyttende socialt forpligtet interesse for.
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Børn og unges sociale liv online Hvilken rolle spiller forældrene?
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
Forældresamarbejde/fællesskaber
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
AKT på Dybbøl Skolen.
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Hvad er en trivselsgruppe ?  3-5 forældregrupper, som er sammensat af lærerteamet  Trivselsgrupperne forsøges blandet ifht. sociale kompetencer  Det.
Indre By / Østerbro LokalMED
Fleksible fællesskaber
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Princip for kontaktforældre
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Bliv en tryg Kontaktforældre, der batter
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner Sammen kan vi mere !

SSP i Næstved ønsker med dette diasshow at give inspiration til dannelse af forældrenetværk. Et godt forældresamarbejde er af stor betydning for at kunne styrke den sociale kapital i klassen. Social kapital bygger på et netværk, der har tillid og gensidighed som vigtige elementer og er med til at give tryghed og trivsel i klassen. Dette er en afgørende forudsætning for at kunne modtage læring. Således er jeres indsats omkring dannelse af forældrenetværk medvirkende til at give jeres børn bedre læringsmuligheder.

Hvad er et forældrenetværk? Et forældrenetværk er et debatforum, hvor man kan dele viden og holdninger og drøfte relevante problemstillinger. Hensigten med netværket er, at du vil føle dig bedre rustet til at træffe beslutninger alene og i fællesskab. Et forældrenetværk vil også give dig mulighed for at være på forkant med problemerne. Når man kender hinandens holdninger, er det også nemmere at kontakte de andre forældre, hvis der opstår problemer enten med ens egne børn eller med nogle af klassekammeraterne. Det vigtige er, at alle deltager aktivt og lytter til hinandens synspunkter.

Gode råd: Start så tidligt som muligt. Vælg et par forældre der er tovholdere (forældrerepræsentanter). Information er vigtig. Husk altid at sende indkaldelse til alle. Efter mødet er det vigtigt at sørge for , at alle forældre får tilsendt referat. Skab en atmosfære på møderne hvor alle føler, at de spiller en vigtig rolle for børnene. Ingen kan undværes! Alles mening har en betydning for fællesskabet. Brug hinanden. Ring hvis du føler, at det kan hjælpe dit eget eller andres børn. Mange problemer opstår pga. misforståelser eller dårlig kommunikation. Det er vigtigt, at der afsættes tid på forældremøderne, så forældrene har mulighed for at debattere. Det er også vigtigt, at klasselæreren deltager. Aftalerne skal lægges på den enkelte klasses opslagstavle på intra. Inddrag børnene i temaerne, hvis det skønnes gavnligt.

Hvordan kommer du i gang? Det vigtigste ved et forældrenetværk er, at alle forældre kender hinanden og tør bruge hinanden. Alle forældre kan være med til at sætte dagsorden for møderne og få gang i aktiviteter, der er til gavn for klassen som helhed. Jo før man kommer i gang med at bruge hinandens ressourcer, jo bedre. Man står stærkere sammen end alene. Kontakt skolens SSP-lærer, hvis I har brug for hjælp til at komme godt i gang.

Ideer til forældresamarbejdet i indskolingen Fokus på forældres bidrag til styrkelse af den sociale kapital i klassen ved hjælp af f.eks. sociale arrangementer og legegrupper. Trivsel for at imødegå mistrivsel. Håndtering af konflikter: Hvordan forældrene agerer konstruktivt i forhold til tackling af konflikter mellem lærer-forældre, elev-elev, forældre-forældre, lærer-elev. Kommunikation blandt forældrene: Forældrene skal bruge forældreintra dagligt og sikre en god tone. Forældrene opfordres til at kontakte hinanden ved eventuel bekymring for børn i klassen. Aftaler vedr. f.eks. fejring af fødselsdage. Netetik: Brugen af sociale medier. Herunder brug af mobiltelefon og åbne chatrooms. Hvordan forældre sikrer, at alle elever er repræsenteret ved forældremøder og arrangementer. Forældrenetværksaftaler indgås og lægges på intra.

Ideer til forældresamarbejde på mellemtrinet. Fokus på forældrenes bidrag til styrkelse af den sociale kapital i klassen ved hjælp af f.eks. sociale arrangementer og trivselsgrupper. Netetik: Brugen af sociale medier. Herunder brugen af mobiltelefoner og åbne chatrooms. Brugen og forståelsen af begrebet flertalsmisforståelser. Kommunikation blandt forældre: Forældrene skal bruge forældreintra dagligt og sikre en god tone. Forældrene opfordres til at kontakte hinanden ved eventuel bekymring for børn i klassen. Rammer om sociale sammenkomster. Citynight og lignende arrangementer. Hvordan forældrene sikrer, at alle elever er repræsenteret ved forældremøder og arrangementer. Forældrenetværksaftaler indgås og lægges på intra. ~

Ideer til forældresamarbejdet i udskolingen. Netetik: Brugen af sociale medier. Herunder brugen af mobiltelefoner og åbne chatrooms. Brugen og forståelsen af begrebet flertalsmisforståelser. Fokus på gruppepres. Rusmidler: Forebyggelse omkring brugen af rusmidler. Festkultur i klassen. Fokus på forældrenes bidrag til styrkelse af den sociale kapital i klassen ved f.eks. sociale arrangementer. Kommunikation blandt forældre: Forældrene skal bruge forældreintra dagligt og sikre en god tone. Forældrene opfordres til at kontakte hinanden ved eventuel bekymring for børn i klassen. Hvordan forældrene sikrer, at alle elever er repræsenteret ved forældremøder og arrangementer. Forældrenetværksaftaler indgås og lægges på intra.

Held og lykke med arbejdet ! På vegne af SSP i Næstved. Bjørn Mazur Andersen og Anne G. Mortensen www.ssp-naestved.dk