Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Udkast til rammeaftale på det specialiserede socialområde for Specialkonsulent, Hilde E. Thun Holst Politiske visioner Faglig udviklingsstrategi.
Inddrag nu Kick-off møde
Dialysebehandling er, uanset dialysemetode, en belastning og betyder store ændringer i det daglige liv for den hvis liv afhænger af dialyse og for de nære.
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Konklusion på Workshop om sindslidende
KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Kommunernes tilbud til personer med spiseforstyrrelse eller selvskade
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Grundlæggende IT, niveau G
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Computerens anatomi.
Hvor mange EPJ-systemer skal Danmark have? Kan SOA fx levere varen? Hvem skal bestemme standarden? Søren Lauesen IT-Universitetet i København
kursusmateriale til plejefamilier
Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
Dansen omkring handicapbegrebet
Topmødeerklæring ► ► Sammenhængende og tidlig indsats Først og fremmest skal vi have en indsats, der tager udgangspunkt i de unges problemstillinger.
Serviceskift i et rehabiliteringsperspektiv
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Metoder til involvering af børn og unge ved anbringelser
Samarbejdet mellem kommuner og krisecentre
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
Program Indkøb i Frederiksberg Kommune Nuværende miljømål og indkøbspolitik Fremtidens grønne indkøbspolitik.
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Hvem er jeg Britta Kempel, leder af det specialiserede socialområde for voksne i Odder Kommune Bestiller ydelser efter Serviceloven: § 101, § 107, § 108,
KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen 26. Maj 2009 Behandlingsretten set fra en kommunal synsvinkel v. direktør Jens Elmelund.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Hjerneskadeteam Herning Kommune.
KL UNGESPOT 22. SEPTEMBER 2010 N ÅR DE UNGE FALDER MELLEM TO STOLE FORSKNINGSLEDER BO ERTMANN.
Paradigme 2.0.
SYGEDAGPENGEREFORMEN – HVAD ER DET NYE FOR VIRKSOMHEDERNE (SAMT LIDT AF ”DET GAMLE”) Lejre Kommune 20. november 2014.
Nye ældre – nye muligheder
Pilotprojektets baggrund
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Muligheder og rettigheder
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Vi lader den stå et øjeblik  Sikre en udvikling hvor børn og unge, udviklingshæmmede, handicappede, sindslidende m.fl med behov for en socialfaglig indsats.
Afrapportering fra netværket for børn og unge Margit Næsby, Børn- og Ungechef.
Af: Sarah greve og Anja Cichon
Stress En folkesygdom?.
Akutplejefamilier i Københavns Kommune v. konsulent Lene Christiansen
GPS til demente borgere
Psykoedukation Merudgifter og kompensation for tabt arbejdsfortjeneste Servicelovens § 40, 41 0g 52.
Dagsorden – Hvem tager BURC hånd om? – Hvordan er det gået med udgifts- og aktivitetsudviklingen? – Hvorfor går udgifterne opad nu? – Hvad gør vi nu?
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
Minister mål og beskæftigelsesplan JC Frederiksberg 2012: Færre skal på varige forsørgelsesordninger = flere personer med varigt nedsat arbejdsevne skal.
Styrket indsats på virksomheden  Samtale inden 4 ugers fravær og information til kommunen (2010)  Fastholdelsesplan ved fravær over 8 uger, planen indgår.
Speciallægepraksissektoren - hvordan kan den bidrage til at skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet? Sygehus PLO FAPS Private hospitaler i DK Privat forsikring.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Palliation til børn og unge
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Opgaven i praksis Kort om de kompenserende ordninger.
Læring gennem registrering og indberetning
Kvalitetsudvikling hvordan
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
v/specialkonsulent Birgitte Mohrsen
Økonomiske overvejelser
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune

Derfor benytter Guldborgsund kommune private tilbud på det specialiserede voksenområde: For at sikre konkurrence på området, således at det er er den rigtige pris og indhold kommunen skal betale for en beskrevet opgave. For undgå en overkapacitet, af specialiserede bo tilbud. For at påvirke metodeudvikling og udbuds-viften, af bo tilbud.

Disse tilbud benytter Børn og Unge i Guldborgsund kommune hos private tilbud: Plejefamilier Opholdsteder med specialer Mentor og konsulentopgaver i forbindelse med unge hjemme eller på eget værelse

Hvordan vil fremtidens anbringelses- behov komme til at se ud i fremtiden: Der vil blive placeret i nærområdet (I egen kommune eller nabo kommune) Der vil komme flere små og mindre børn, der fjernes fra hjemmet. Så meget af barnetss og den unges netværk skal bibeholdes ved anbringelsen. Så meget af barnets og den unges hverdag skal være uændret som f.eks. skole, fritidsaktiviteter m.m. Anbringelserne vil få et mere præcis og bestemt mål end på nuværende. Støtte, opfølgning og vejledning, ved tilbageflytning til familien.

Hvordan vil fremtiden på det specialiserede voksenområde komme til at se ud Flere borger vil komme til at bo i egen bolig, med socialpædagogisk støtte (§85). Støttens omfang vil blive endnu mere tilpasset og specialiseret i forhold til den enkelte behov og diagnose. Der vil komme flere borgere med komplekse lidelser/handicap der har behov for et særligt tilpasset tilbud. Borgerens arbejdsevne vil medvirke til at afgøre den ydelse borgeren tilbydes. Unge borgere vil oftere blive tilbud et tilpasset tilbud i egen kommune i forbindelse med sin uddannelse, eller kort efter uddannelsen ophør. Der vil blive stillet krav om øget dokumentation i form af f.eks. udredning, metodebeskrivelse, opnåede resultater m.m.

Sådan vil Guldborgsund kommune løse fremtidens udfordringer Der vil blive udarbejdet en opgavebeskrivelse, der lægges til grund for et mini udbud (prisindhentning) hos mindst 2 leverandører. Hvor af den ene skal være privat ved særligt dyre eller specialiserede sager. Kommunen vil selv tage sig af de opgaver, hvor mængden er størst. Og der vil kunne opnås en hurtig optimeret drift. Små nicheområder og -behov, vil blive tilbudt private, der kan dokumentere metode og resultater. Samt hurtigt kan omstille sig til nye krav og forventninger. Krav om at bruge kommunens blanketter, evt. IT system (Bosted, EKJ, SCS Social m.m.), sikker-mail system m.m. í forbindelse med indskrivningen af en borger.

Hvilke udfordringer ser kommunen i samarbejdet med de private tilbud i sociale sektor Nødvendigheden af et tættere samarbejde. Større og hurtigere omstillingsparathed. Tilpasning af leveringen af ydelsen til de krav der stilles fra betaleren. Større brug af mindste-indgrebs princippet og de afledede begrænsninger i de enkelte tilbuds ønsker og mulighed i omsorg og eller behandling af den enkelte borger. Skabelse af anerkendte samarbejds-former og rammer med bestyrelse til det enkelte tilbud. Hvordan lukkes et sted bedst.