Bornholm Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Øen har et areal på 588,5 km² og der er 42.154 indbyggere (2010)

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bornholm Af Jakob Volf P..
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Oplysningstiden.
I RØNNE PÅ BORNHOLM JUNI
Gammelheds-Philosophy
Den lille Mads.
1991 Sommertur til Rønne – Det var her det hele startede. Efterfølgende ser du billederne fra den første sommertur i Sommerturen i 1991 blev arrangeret.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej Jeg hedder Rando og er fra kennel Scharmark. Jeg er født den 19. maj 2007, og de første 3 uger af mit liv.
Søkortet, bredde- og længdegrader, positioner
Et stykke med sødt, surt og skørt... - botilbuddet Stefanshjemmet evaluerer deres udbytte af projekt Implementering af Teknologi (IAT) 2011.
At bruge disse to ord rigtigt
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Bornholm – Hammershus – Rundkirker – Seværdigheder
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Danske dyr Dette er en oversigt over de største danske dyr.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Readymades / genbrugskunst
… Af Line og Thomas Hej!!! Jeg vil være oppe i højre hjørne under hele forestillingen og holde øje med Jer.
Tilbageblik Scenarioeksempel Fordele og ulemper Side 1 7 minutter omkring besejlings- scenarier i 3. færgeudbud Borgermøde 21. maj i Svaneke.
HYGIEJNEN Opdagelsen af bakterien omkring 1860 gav forklaringen på mange sygdomme og medførte mere sterile hospitaler og ønsker om rent drikke-vand og.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Infrastruktur og bosætning
Bornholms Passagerforening
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
Tillykke med dagen... og nu en lille gætte leg...
Verdens 7 underværker….
At vente på Guds time.
Edward Jenner blev født i Som dreng holdt Edward meget af natur og teknik og tilbragte mange timer ved floden Severn´s bredder, hvor han ledte efter.
Kvinderne i Kvinder i 1900’erne havde meget få rettigheder og absolut ingen politiske. De havde en meget stereotyp rolle – hvis gift så husmor.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Han vil gerne fortælle om gulerødder i historien.
Lavet af: Marie, Inci og Fitim Jeg bor i Danmark Til quiz!
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Badeferieby Gilleleje. Gilleleje – Fiskerihavn, Kulturliv og Handelsby I Gilleleje er det havnen, der trækker. Byen er opstået som en fiskerby og har.
Jeopardy Istids-landskaber Verdens flag Island
Knallertens Historie..
Fluernes herre 1954, af WILLIAM GOLDING.
Bornholms Regionskommune 1. Informationsmøde om forslag til fremtidig skolestruktur mandag den 7. maj 2007 kl. 19 – 21. PROGRAM Velkomst (Ole Peter Andersen).
PROJEKT BAGGRUND Hovedaktiviteter I projektet Konceptualisering Kick-off møde med de lokalenetværkspartnere SurveyInterviewsStudierejse til Vesterålen:
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Lucinahaven Pædagogik Lucinahaven indretter læringsmiljøer ud fra tre pædagogiske tilgange: Legepædagogik, værkstedpædagogik og børns inddragelse.
Bornholms Fødevarestrategi Baggrunden for projektet Fødevarestrategien er et led i projektet Fødevareudviklingscenteret II,
Skrevet af Alexander E, Amalie og Wootae 6.a
Nikoline Bjørn Knudsen
Grundloven 1849.
Grundloven 1849.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Grundloven Grundloven fik sin indvielse d. 5. juni Grundloven blev underskrevet af Frederik d. 7. Den indeholdte oprindeligt 100 paragraffer.
Martin Andersen Nexø Forfatter..
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Leonardo da Vinci.
Jellingestenen.
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Leonardo da Vinci.
EN BY I KLITTEN – HVAD HANDLER DEBATTEN OM DE DANSKE KYSTER OM? Lone Søderkvist Kristensen Lektor i Landskabsforvaltning Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning,
FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED
Målopfølgning - FKU.
Januar 2010 Hasle Lunden Rønne Nylars Sønderbo Aakirkeby Nexø
Çelebi Grubu.
DOP Bornholm 29. maj - 2. juni 2019 Kære kollega Du og din familie inviteres hermed til DOP 2019 som i år finder sted på Bornholm . DOP er en forening.
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
Eventuelle delmål der ikke er opfyldt er markeret med rødt.
Çelebi Grubu.
Målopfølgning – Fritids- og Kulturudvalget
348 – Der bydes ind til kongens fest 1, S1
Præsentationens transcript:

Bornholm Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Øen har et areal på 588,5 km² og der er 42.154 indbyggere (2010)

Bornholm er en dansk ø Hele øen hører under Bornholms Regionskommune som igen hører under Region Hovedstaden.

De større byer på øen ligger ved kysten og har en havn – med én undtagelse: Aakirkeby (der dog har en havn ved Boderne). Den største hedder Rønne og så følger ellers – med uret – Hasle, Sandvig, Allinge, Gudhjem, Svaneke og Nexø. Små byer

Fiskeri Bornholm omkring 1900Tidligere var fiskeriet en vigtig bestanddel af det bornholmske næringsliv, og laks og sild fra Østersøen var verdenskendte i bearbejdet form fra de mange røgerier.

Røgeri Indskrænkninger i fiskeriet i Østersøen har dog begrænset disse aktiviteter, men røgerierne kan stadig glæde kunderne med friske, røgede fisk i Gudhjem, Svaneke, Hasle, Allinge, Sømarken, Aarsdale og Nexø.

En Bornholmer En "bornholmer" kan både være et standur og en røget gylden sild

Rundkirker Rundkirkerne i Østerlars, Olsker, Nylars og Nyker Andre særprægede middelalderkirker i Allinge, Aakirkeby, Rutsker, Ibsker, Knudsker og betydelige rester i Østermarie

Løvehovederne klippeforekomster er meget almindelige. Øen er en del af det gamle danske kerneland Skånelandene, og er den eneste, som stadig er dansk.

Pottemagerværksted Leret i undergrunden blev anvendt både af Den kongelige Porcelainsfabrik og de lokale pottemagerværksteder.

Stentøj Hjorth stentøj i Rønne blev landskendt. Maleren og forfatteren Holger Drachmann arbejdede der. Fabrikken i Storegade er nu et arbejdende museum.

Krølle Bølle is Louis Mahlers søn, keramiker Ole Mahler, ejer rettighederne til navnet og tegninger af trolden. Han fremstilles pr 2.006 keramik tal den krølle Bølle familien KrølleBølle har sandsynligvis den samme betydning og rolle for Bornholm, som Den Lille Havfrue i København har, og er en af de mest populære souvenirs fra øen

Hammershus ´s ruiner I 1522 blev Hammershus erobret af lübeckerne. De istandsatte borgen og benyttede den i de år, de fra 1526 havde Bornholm i pant. Fra 1576 var Hammershus atter på den danske konges hænder. Den fik lov at forfalde og betragtedes efterhånden som utidssvarende som fæstningsværk.