Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1."— Præsentationens transcript:

1 De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1

2 Thomas Thomas er hovedpersonen i historien.
Kalder sin far for "Klippevægsansigtet" Flytter til Charlottenlund da han var 17 med sine forældre efter at faren blev gjort til direktør i sit firma.

3 Thomas (fortsat) Thomas synes Mick og Topsy er utrolig smukke og det foruroliger ham. Han synes også Mick og Topsy er lidt vilde.

4 Thomas (fortsat) Siger ,,Efterhånden som han lærte familien at kende, blev han på en een gang facineret og frastødt af den. Han var kun sytten år og kunne ikke opfatte hele sandheden på een gang, ligesom et lille barn ikke kan overskue en hel elefant, men kun detaljer, snabel, ben, hale." (s. 10)

5 Mick Mick er Ediths og Conrads søn og Topsys tvillingebror.
Mick har ikke særlig mange hæminger. Han siger f.eks. en gang til Thomas : ,,-I formiddags onanerede jeg elleve gange, men så kunne jeg ikke mere“ (s. 15)

6 Mick (fortsat) Mick og Topsy ,,behandlede alle emner på samme måde : lærerne, skolen, films, bøger, kønsliv. Uden vurdering om godt og ondt, rigtigt og forkert." (s. 15)

7 Mick (fortsat) ,,De stirrede på hinanden [Mick og Topsy]. ... Det var, som om deres blik trængte længere og længere ind i hinanden. En dyb ubegribelig forståelse. Han følte sig udenfor." (s. 19)

8 Mick (fortsat) Læg mærke til hvordan han hjælper Frederik da han bliver meget fuld (s. 19) ,,uden vurdering om godt og ondt..."

9 Topsy Topsy er Conrads og Ediths datter og Micks tvillingesøster.
Thomas er meget tiltrukket til hende

10 Simon Thomas kalder ham for klippevægsansigtet Simon er Thomas' far.
Bliver beskrevet som overmåde stiv og utrolig organiseret. Chokeret over familien Thamms levemåde – ikke mindst Pegasus. Han synes alligevel det er "fint" at kende politikeren

11 Edith Edith er meget ,,liberal".
,,Hun plejede at tage solbad splitternøgen på terrassen." (s. 10) ,,Lille Topsy, du skal ikke bryde dig om Edith. Hun ejer ikke skam i livet ..." (s. 10) Har en elsker (Frederik) som bor i huset.

12 Conrad Conrad er opfinder som aldrig finder noget andet op end ,,idiotiske og ligegyldige ting : en kombineret øloplukker-og-fyldepen og en musikalsk dørlås" (s. 9) Meget åndsfraværende og distræt. Vi ved ikke om han ikke ved at Frederik er Ediths elsker eller er ligeglad.

13 Thomas’ mor Vi får ikke at vide hvad Thomas' mor hedder i kapitel 1
Thomas håner hende og kalder hende ,,evigt fortvivlet" (s. 6)

14 Thomas’ mor Han siger også ,,Hendes gud hed Helbred ... Guden så gerne kæmpevækst om sig. Af den grund blev Thomas en gang om ugen vejet og målt, og blev han fundet for let og for lille blev en af apostlene alarmeret. Det var den gamle doktor Dinesen, som ordinerede jernmixtur, levertran og laxativer." (s. 6-7)

15 Politikeren Politikeren hedder i virkeligheden Edvard men familien Thamms kalder ham altid for Politikeren. Han er folketingsmand. Han kan ikke rigtig lide Mick og Topsy og de kan hellere ikke lide ham så godt.

16 Politikeren (fortsat)
Bor ikke i Charlottenlund men er der meget tit. Mick siger om ham ,,at han var håbløs og uhelbredelig normal" (s. 13)

17 Frederik Frederik er Ediths elsker og bor hos familien Thamms.
Han er næsten altid fuld. Han kom ind i huset når han skulle male Conrads portræt.

18 Eugene Eugene er Conrads søn fra første ægteskab.
Han er lige kommet hjem fra Paris. Hans elskede er lige død. Senere får vi at vide at han er bøsse. Mick og Topsy siger at han bruger hele dagen på at lægge ansigtsmasker.

19 Hjørdis Hjørdis er pigen hos Simonsen familien.
Hun bliver beskrevet som buttet og skelende. Hun spiller en rolle lidt senere i historien.

20 Pegasus Pegasus er Mick og Topsys pony.
Han får serveret en spand øl hver lørdag eftermiddag. Sandsynligvis symbol på familiens galskab - eller usædvanlige normer.

21 Phillip Phillip havde været kusk (vagnstjóri) hos Conrads far og var den eneste, der kunne råbe ham op." (s. 18) Ikke særlig vigtig person.


Download ppt "De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google