Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Readymades / genbrugskunst

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Readymades / genbrugskunst"— Præsentationens transcript:

1 Readymades / genbrugskunst
Hvad er en skulptur og hvad er readymades? Udarbejdelse af skitser – hvorfor og hvordan skal de lavers. Idefase – brainstorm. Ideer til udarbejdelse af egene readymades. Præsentation af egene readymade skulpturer og udstilling på skolen.

2 Skulptur Når man kigger på en skulptur og gerne vil opleve og forstå den, skal man bruge alle sine sanser. En skulptur kan ses fra flere sider og dens bagside er lige så vigtig som dens forside. For at opleve skulpturen må man gå rundt om den og se den fra alle sider. Svend Wiig Hansen ” Mennesket ved havet” opført i 1995, den 9 meter høje skulptur står nord for Esbjerg ved Sædding strand.

3 Skulptur Hvilke materialer skulpturen er lavet af, har betydning for det indtryk man får af den. Er den lavet af sten, metal, ler, træ, glas eller andet materiale og hvilket udtryk giver det ? Er skulpturen ru, glat, blank eller mat og hvilket udtryk giver det ?

4 Skulptur Der er forskellige måder man kan forme en skulptur på. Moddelleret form, udhugget form og sammensat form. En skulptur kan hugges, fx i marmor. Når en skulptur hugges, former billedhuggeren ved at fjerne det over skydende materiale. Skulpturen kan også modelleres, fx i ler. Når en skulptur modelleres, former man ved at lægge materialet til . Elementer af forskellige eller ens materiale samles til en skulptur. Samlingerne kan være synlige eller skjulte. Det er denne form i skal arbejde med i jeres udformelse af readymades.

5 Hvad er Readymades / genbrugskunst
Et Readymade er en brugsgenstand fra hverdagen, som ved at blive udvalgt til at være kunst og placeres i kunstneriske sammenhænge, fx. på et kunstmuseum, pludselig bliver kunst. Udtrykket ”readymade” blev første gang brugt i starten af det 20. århundrede. Marchel Duchamp var den første kunstner, der udstillede et readymade på et kunstmuseum. Mest berømt er ”Fontæne” fra 1917 – en pissoir kumme, som kunstneren havde lagt ned og signeret, for efterfølgende at erklære det for kunst.

6 Hvorfor udstillede Marcel Duchamp værket ”Fountain” ?
Duchamp ville gerne gøre op med den opfattelse man havde af hvad kunst var, og hvordan det skulle laves. Kunstneren var på det tidspunkt en dygtigt håndværker, og en kunstner havde talent for at male, lave skulpturer osv. Dette gjorde readymades altså op med – brugsgenstande blev kunst. Brugsgenstandene blev taget ud af deres normale rolle, og den eneste grund til, at de pludselig blev kaldt kunst, var fordi at en kunstner havde udvalgt dem til at være det. På den måde stillede Marcel spørgsmålstegn ved kunstens mening i det hele taget – bare fordi en genstand er udvalgt og placeret på et museum, er det så kunst ? Idéen var at få os til at tænke over hvad kunst egentlig er, og det lykkedes i høj grad. Opgave: Gå sammen to og to – snak om hvad i synes kunst er – skriv 5 stikord ned til jeres opfattelse af kunst. Synes I at en helt almindelig hverdagsting kan blive til kunst? Begrund jeres svar . Tid 5 min

7 Inspiration til udarbejdelse af egen readymade skulptur

8 Inspiration til udarbejdelse af egen readymade skulptur

9 Inspiration til udarbejdelse af egen readymade skulptur

10 Inspiration til udarbejdelse af egen readymade skulptur

11 Hvordan skal jeres readymades laves?
I må arbejde sammen i grupper af to, hvis man har lyst må man også arbejde alene. Idefasen - tegn skitser af jeres ideer(kun fantasien sætter grænser). Vi har i alt 8 billedkunsttimer til at arbejde med readymades – husk at beregne tiden i jeres valg af ideer. xdag d. x/x er vores sidste gang sammen, i disse to lektioner fremlægger i jeres færdige readymades og vi udstiller de færdige kunstværker på skolen. Opgave: gå sammen to og to og snak om de ideer i har til en readymadeskulptur. I må bruge ipad, til at søge på nettet ,for at hente inspiration. Tid 15 min

12 Idéfasen – tegning af skitser
I skal minimum tegne 2 skitser hver. Dine to skitser skal limes på sort karton, og bruges til jeres fremlæggelse. Hvad er en skitse og hvorfor er det vigtigt at tegne skitser ? Til sidst I forløbet skal I fremlægge jeres skitser og readymadeskulpturer for hinanden. I skal fortælle om jeres ide? Hvad blev I inspireret af? Hvilke materialer har I brugt? Hvilke teknikker har I brugt i udarbejdelsen af skulpturen? Stemmer den færdige readymadeskulptur overens med de forestillinger i havde i starten ?

13 Har du svært ved at finde på en ide – så kan du få hjælp af fantasimaskinen
Menneske pattedyr insekt fugl fisk ting plante maskine menneske Ting

14 Lektier til næste gang Indsaml readymades og genbrugsmaterialer hjemmefra eller fra genbrugsshops, som understøtter din udvalgte tegnede ide.


Download ppt "Readymades / genbrugskunst"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google