Pædagoguddannelsen Vi kommer fra Ikast pædagog seminarium. I de følgende slides vil vi fortælle om pædagoguddannelsen. Pædagogens arbejde handler kort.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 22. maj 2014.
Advertisements

Fællesprojekt i Øster Hornum. Hvorfor Fællesprojekt i Øster Hornum? •Styrke sociale netværk •Tilbud om aktiviteter til alle aldersgrupper •Gøre byen attraktiv.
Præsentation Pædagogisk konsulent Erik Hønge Uddannet fritidspædagog Leder af en børnehave Leder af et fritidshjem SFO-konsulent Freelancekonsulent bl.a.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Folkeskole-reformen August 2014.
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Verdens vigtigste profession * Navn * Læreruddannelsen * Linjefag * Årgang.
Playmakeren! Spilleren på midten af banen… opstart af Playmakeren i Aalborg Kommune •24 mio. kr. Til ”Børn og Unge i Bevægelse”. •Kickstart på.
Børne- og Ungeområdet Målgrupper
Hvem er jeg Hvad kan jeg Hvor skal jeg hen
fra overgang til helhed
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Jeg støtter barnet ved:
Måltidet – lyst og fællesskab
Realisering af skolereformen i Gladsaxe
Skolereformen kort fortalt - reformens mål
½.
Hvad er en pædagog?.
Hvad render vi rundt og laver?
Pædagog som profession
Nye veje Sundhedscafeen på Greve Bibliotek Formidlingschef Berit Sandholdt Jacobsen DB Kulturkonference - Brande den 16. september 2008.
Pædagoguddannelsen VIA Ikast.
Mad, Måltider og Pædagogik
VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013
CASSIOPEIASTUEN TRIVSEL OG LÆRING. MORGENMAD Hygge og dialog!
Opgaver om omsorgssvigt
Folkeskolereformen Esbjerg kommune
Folkeskolereform 2014.
Når fritiden kobler til læring- Muligheder i SFO v/ Thomas og Benny Espergærde Skole og SFO 4 blev til én – nye muligheder.
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Velkommen til informationsaften om skolereformen den 12. juni 2014.
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Pædagogfagets kernefaglighed
Børn og pædagoger i en digital verden
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Pædagog uddannelsen – Professionens kernefaglighed
Det nye Socialtilsyn.
Pecha Kucha over: Lærer Læreruddannelsen Folkeskoleloven Innovation i lærerfaget Rene , Anne-Louise , Caroline
2200Kultur - Nørrebro Bibliotek & Medborgercenter Præsentere Bydelsmødrene på Nørrebro.
Specialisering 271 UMD.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Pædagogens univers.
De seks bedste billeder fra gruppen
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
 Høj faglighed (pædagogisk kvalitet)  Ledelse  Organisering/mindre børnegrupper  Fra værested til lærested  Leg  Forældreinddragelse/fremtidens familieliv.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Fra børnehave til SFO/Skole Forældremøde Vindinge Børnehus/Vindinge skole 21. Oktober 2015.
Nord-als Rideklub. N.A.R Eksisteret i mere end 50 år i samme faciliteter. Velfungerende klub Godt forankret i lokalsamfundet.
Overgangen fra børnehave til SFO og skole Forældremøde i Børnehuset xxx xx september/oktober 2015.
Bornholms Regionskommunes samarbejde med og opgaver i forhold til de mange private daginstitutioner i Kommunen DLO konference 2. juni 2016 Leder af Dagtilbud.
LANDSKONFERENCE 2006 Dagplejen Livsform og relation Per Schultz Jørgensen.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
Lærer- og pædagoguddannelsen på Færøerne Birgir Sondum og Simone Christensen Helsinki 26/04-11 – 27/04-11.
Kropsidealer Ungdommens folkemøde Opsøg partierne og undersøg holdningen til adfærdsregulerende lovgivning når det gælder sundhed. Undersøg holdningen.
Netværksledelse For børn, personale og ledere. Vision Netværks(ledelse) til udvikling af meningsfulde sammenhænge baseret på effektive netværk, med fokus.
Vælg layout 1. Højreklik uden for dit slide 2. Vælg et passende layout fra “drop ned” menuen Vis hjælpelinjer som hjælper ved placering af objekter 1.Højreklik.
Velkommen til Skolen ved Sundet
Voksenansvar for anbragte børn og unge Børn og unges rettigheder
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Kommunal tildeling – budget:
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Halvår 2015 Krop og bevægelse 1.Halvår 2016 ? JUL JAN APR
Udvikling i psykiatrien
Uddannelse, Børn og Familie
Omsorgskultur i daginstitutioner
Præsentationens transcript:

Pædagoguddannelsen Vi kommer fra Ikast pædagog seminarium. I de følgende slides vil vi fortælle om pædagoguddannelsen. Pædagogens arbejde handler kort sagt om omsorg, opdragelse og udvikling.

2 lønnede praktik af 6 måneder Uddannelsen 3,5 år 10 ugers ulønnet praktik 2 lønnede praktik af 6 måneder Bachelor uddannelse

Linjefag Sundhed, krop og bevægelse Udtryk, musik og drama Værksted, natur og teknik

De 3 P’er – Professionel, Personlig og Privat Kernefaglighed De 3 P’er – Professionel, Personlig og Privat Pædagogen skal integrere den professionelle og den personlige del, så vedkommende fremtræder som en faglig kompetent, men samtidigt personligt nærværende person.

Kernefaglighed Omsorg Som pædagog skal man yde omsorg over for andre mennesker, for at vise man er der for at støtte dem. Samtidig kan vores omsorg være en støtte for deres videre udvikling.

Kernefaglighed Relation Udvikling Man skal kunne danne en relation til brugeren, hvor man skal forholde sig til et andet menneske, som Daniel Stern fortæller. Men det er også vigtigt, at man som pædagog kan være med til at styrke relationerne imellem brugerne. Pædagogens arbejde indeholder også at styrke menneskers udvikling det sted i livet hvor de er, således at de får et liv på samme vilkår som andre og et liv de er glade for.

Kernefaglighed Anerkendelse Her har vi to teoretikere, som ses relevant indenfor anerkendelse. Der er Berit Bae og Axel Honneth, som begge mener det er vigtigt, at kunne møde brugeren med forståelse, bekræftelse og åbenhed. Anerkendelse styrker vores selvtillid og øger derfor vores mentale sundhed.

Empati Omstillingsparat Kernefaglighed Empati Omstillingsparat Her skal man kunne sætte sig ind i hinandens sted på tværs af kulturer og sociale lag. Det er derfor også vigtigt, at kunne omstille sig til nye situationer og kulturer, ved at være åben og møde med forståelse.

Kernefaglighed Samarbejde Det er vigtigt at kunne have et godt forældresamarbejde og samarbejde med pårørende, men også tværprofessionelt, da det er afgørende for brugernes trivsel.

Igangsættende Formidling Kernefaglighed Igangsættende Formidling Som pædagog er det vigtigt, at kunne være igangsættende, da man skal være med til at holde dynamikken i institutionen og skabe en udvikling. Man skal kunne formidle sig ved dokumentation og dialog, da det er vigtigt, at kunne nå hinanden via kommunikation.

Kernefaglighed Inklusion Inklusion er blevet et vigtigt begreb indenfor pædagogens arbejde, da det er vigtigt, at få alle brugere inkluderet. Der skal være plads til alle, så alle kan have succes på deres niveauer og derved opnår man den mentale sundhed for den enkelte

Kernefaglighed Magt Ifølge filosoffen Michel Foucault er magt produktivt. Dette betyder, at vi som pædagoger kan bruge magt til at opfordre og motivere andre til, at deltage i aktiviteter, som er gode for brugeren. Ida Swartz mener, at magten er en del af den professionelle hjælperelation, der bør håndteres hensigtsmæssigt.

Kernefaglighed Reflekterende Man skal som pædagog være reflekterende over egen praksis, da man skal nå til erkendelse af sine egne handlinger og hvordan det berører brugerne. - For selv at være i udvikling.

Hvor arbejder pædagoger? Forsorgshjem og herberger. Blinde- og døveinstitutioner. Flygtninge- og indvandrerområdet. Institutioner og tilbud for udviklingshæmmede og handicappede. Ældrearbejde. Fængsler. Børne-, ungdoms- og voksenpsykiatri. Den kommunale dagpleje. Ældreområdet. Opsøgende arbejde. Vuggestuer. Børnehaver. Børnehaveklasser. Børnehjem, ungdomshjem og ungdomspensioner. Fritidshjem og skolefritidsordninger. Fritids- og ungdomsklubber. Støtte- og hjemme-hos-pædagog. Døgninstitutioner og bofællesskaber. Alkohol- og narko- behandlingsinstitutioner. Pædagoger har et stort arbejds felt. Alle kender til børnehave, vugge stuer, dag og døgn institutioner m.m. Men arbejdet involver også kriminalitets forebyggende arbejde i boligkvarterer, gaden, belastede miljøer mm. Og vi arbejder også på hospitaler og plejehjem samt mange andre steder.

Loven Pædagoger arbejder inden for lovmæssige rammer … her kan feks nævnes dagtilbudsloven som har pædagogisk læreplaner som institutioner skal følge. Kommuner har derudover handlingsplaner hvor de forventer arbejde indenfor bestemte områder. Herning Kommune har feks disse sundhedsmæssige udfordringer for 2012-2014: alkohol, rygning, overvægt, kost og motion, mental sundhed og trivsel.

Sundhedsfremme Sundhedsfremme er at ændre adfærd i retning af, at gøre mere af det gode/hensigtsmæssige gennem opbyggelige opfordringer eller motivation. Uanset hvilket pædagogisk felt man er indenfor, så arbejder man med det sundhedsfremmende.

Sundhedsfremme Sundhed er ikke kun det at motionere og spise sundt. Sundhed er også det at have det godt med sig selv og man kan fremme af sundhed kan ske ved en række indsatser. Vejledning Aktiviteter Anerkendelse Via motivation og engagement har vi som pædagoger, mulighed for at øge brugerens sundhed.

Innovation – sundhedsfremme Nudging For at være nytænkende i forhold til sundhedsfremme, så kan man anvende begrebet nudging. Nudging er det lille kærlige skub. En metode man kan bruge til, at fremme den adfærd, som man gerne vil have mere af. Man kan gøre det med små virkemidler.

Eksempler på nudging

Livskvalitet Begrebet livskvalitet har haft sit indpas i det danske sprog de sidste 35 – 40 år. Ordet livskvalitet handler om, at livet har værdi. Det er et individuelt begreb, da der er forskel på, hvad vi mener giver større mening. Det er en igangværende proces hele livet igennem, hvor man konstant har mulighed for at øge og videreudvikle ens livskvalitet.