Om ankenævnets begrundelser og mundtlig forhandling

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fuldmagtsmodeller i forbindelse med udbud af bygge- og anlægsarbejder
Advertisements

Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
Tilskudsordninger til finansiering af fosforvådområder Informationsmøder for kommuner 2012 Kristina Larsen NaturErhvervstyrelsen, Tønder.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Lektion 5 Siden sidst Tilbagekaldelse af forvaltningsakter
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Om eksamen 2011.
Klager og den vanskelige samtale
Disposition Forvaltningsloven Partshøring Begrundelse i afgørelser
Velkommen til matematikkonference 7/3-13
Anmelderdatabasen Hvem kan få tilladelse til at tinglyse for andre?
Vedligeholdelse af private vandløb under veje
Mindreåriges patientrettigheder
Projektkonkurrencen – forhandlingsadgangen – advokatens overvejelser Dansk Forening for Udbudsret 26. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater.
Grundlæggende IT, niveau G
Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde 20. januar 2011
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Regelforenkling på planlovens.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
v/advokat Jens Bødtcher-Hansen, Kammeradvokaten
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
Forudgående underretning om tvangsindgreb
Dialogmøde i Ankenævnet for Patenter og Varemærker 13. marts 2013 Leif Rørbøl / 13. marts 2013.
Anders Birkelund Nielsen, specialistadvokat
1 Omvalg – Skattedepartementets kommentar til forlig !
DS 447 Ventilation i Bygninger
Fælles Rådgivende Organ 18. januar 2011 Information om opgaver m.v.
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
September Evalueringsmodeller v/Civilingeniør, cand. jur. Jørgen Egholm.
Protester og protestbehandling Reglernes Del 5. Regelkursus Hvorfor protester? Kapsejlads afvikles uden konstant dommer-overvågning Kapsejladskomitéen.
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
1 COWI BAR Handel, BAR Jord til Bord, BAR Kontor, Grafisk BAR, Industriens BAR 1 ARBEJDSMILJØLEDELSE OHSAS Seminar 1 Arbejdsmiljøledelse OHSAS
Miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Notatpligt, vejledningspligt & Partsrepræsentation
Forholdet til kunderne
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Seminar 6 – Arbejdsmiljøledelse
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
 Karakterfastsættelsen sker på baggrund af en samlet vurdering af, i hvilken grad præstationen eller standpunktet opfylder de mål, som skal.
Temamøde - vindmøller Advokat Mads Kobberø
Sommerhuse – højde - byggeret. BR - Byggeret Svar til ansøger.
Nye regler på vej om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Ann Carina Tetschner, Center for arbejdsliv & læring Pædagogiske Inspirationsdage 2010.
Eksamensorientering S16 Marselisborg Gymnasium Else Marie Gejl Hans Christian Hulvej.
Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse. Formål: …at styrke medarbejdernes interesse for effektivitet i kommunens forvaltning og i dennes institutioner.
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Privates efterforskning Persondatalovens regler V/Jakob Lundsager.
Kapitel 14 Immaterialret Kapitel 14 handler om: Designret – Designloven Ophavsret – Ophavsretsloven Varemærkeret – Varemærkeloven Patentret - Patentloven.
Brandsyn. Hvad siger loven…  Det fremgår af § 1, stk. 1, i bekendtgørelsen, at kommunalbestyrelsen har pligt til at foretage brandsyn af 1) Brandfarlige.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Nye arbejdsmiljøregler - fra sikkerhed til arbejdsmiljø august 2010.
DABYFO kredsmøde i Odsherred 2. september 2015 Dispensation fra kravet til parkering i henhold til byggeloven Jens Bendix, Slagelse Kommune.
Konference om Retssikkerhed på skatteområdet Onsdag den 4. november 2009 Fællessalen Christiansborg.
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Temadag for TR.
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Erfaringer med brug af 7-trins-skalaen, DPU 27. august 2007
Voksenansvar for anbragte børn og unge
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Overordnede bestemmelser
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Tirsdag den 18. november 2014 kl. 11:00-12:15
Naturfag.
Seneste nyt v/advokat Milena Krogsgaard
Personligt Tillæg Folkepension.
Ansættelse Overskrifterne: Før ansættelsen Ansættelsesform
En ny vare på rettens hylder
FIR morgenmøde 22. november 2018
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Præsentationens transcript:

Om ankenævnets begrundelser og mundtlig forhandling Dialogmøde 13. marts 2013 Hanne Kirk Deichmann

Ankenævnets begrundelser Mundtlig forhandling

Elektronisk P-skive Drikkesystem Fremgangsmåde og forbagt anode til aluminiumsfremstilling

Elektronisk P-skive Elektroniske P-skiver er kendte tekniske fænomener Snyd er en udfordring! Kan man nulstille P-skiven uden at flytte bilen? Spørgsmålet var, om opfindelsen var ny og havde opfindelseshøjde Ét modhold benyttede en censor, som registrerede bevægelser i bilen Et andet modhold havde ikke nærmere beskrevne specifikke kriterier for nulstilling To andre modhold benyttede målinger på hjulenes omdrejninger

Elektronisk P-skive Stridspatentet gik ud på, at nulstilling af P-skiven sker ved en minimumsacceleration, der er fastlagt i en ensartet retning i en fastlagt tid Dette var baseret på en anden teknik end den hidtil kendte Nulstilling var ikke mulig, uden at man flyttede bilen!

Elektronisk P-skive Ankenævnet udtaler …Efter en samlet vurdering af sagen, herunder blandt andet patentkravet om at nulstilling af P-skiven sker ved en minimumsacceleration, der er fastlagt i en ensartet retning i en fastlagt tid, finder Ankenævnet, at opfindelsen både har tilstrækkelig nyhed og udviser væsentlig adskillelse i forhold til de fremlagte modhold, der alle benytter en anden teknologi og/eller anviser andre løsninger til nulstilling af P-skiven. Patentet opretholdes derfor i uændret form. Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse omgøres, således at sagen hjemsendes til Patent- og Varemærkestyrelsen med henblik på genoprettelse af patentet.

Drikkesystem Brugsmodelansøgning vedr. et ”drikkesystem”: et shots-rør med et fastmonteret låg Låget kunne vippes løs med en hånd, men blev siddende på røret Blev ikke smidt på jorden… ikke alene i hvert fald… Men var det nyt? Havde det frembringelsehøjde?

Drikkesystem Bl.a. at amerikansk patent gjorde udslaget: Her anvendte man en næsten identisk lukkeanordning, bare på en flaske og ikke på et rør Der var i det hele taget fremlagt masser af eksempler på lukkeanordninger af lignende art monteret på flasker og andre beholdere Det forhold, at en kendt lukkemekaniske blev placeret på et shots-rør, havde efter vores opfattelse ikke frembringelseshøjde

Drikkesystem Klager supplerede undervejs med et synspunkt om, at opfindelsen skulle indebære en særlig intens sanseoplevelse ved indtag af drikken i drikkesystemet Dette kunne imidlertid ikke udledes af den oprindelige ansøgning om brugsmodelbeskyttelse af drikkesystemet, og sanseoplevelsen indgik derfor ikke i vurderingen af drikkesystemets registrerbarhed…

Drikkesystem Ankenævnet udtaler: Ankenævnet kan tilslutte sig Patent- og Varemærkestyrelsens synspunkt om, at drikkesystemet ikke adskiller sig tydeligt fra kendt teknik, og derfor ikke kan registreres som brugsmodel. Der henvises til styrelsens begrundelse i afgørelsen af 18. januar 2012. Ankenævnet har i sin afgørelse lagt vægt på, at den teknik, der ønskes brugsmodelbeskyttet, er kendt bl.a. fra teknikken i det amerikanske patent, der er fremlagt i sagen som bilag D1, og at der derfor ikke er den for registrering fornødne frembringelseshøjde, jf. brugsmodellovens § 5, stk. 1. Ankenævnet kan endvidere tilslutte sig Patent- og Varemærkestyrelsens synspunkt om, at en særlig intens sanseoplevelse ved indtag af drikken i drikkesystemet ikke kan udledes af den oprindelige ansøgning om brugsmodelbeskyttelse af drikkesystemet, og at en sådan sanseoplevelse derfor ikke kan indgå i vurderingen af drikkesystemets registrerbarhed. Der henvises i den forbindelse tillige til styrelsens udtalelse af 12. juni 2012. Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse stadfæstes.

Fremgangsmåde og forbagt anode til aluminiumsfremstilling Her handlede det hverken om opfindelseshøjde eller om nyhed, men om hvorvidt opfindelsen kunne udøves af en fagmand, jf. patentlovens § 8, stk. 2, 3. pkt. om at ”[b]eskrivelsen skal være så tydelig, at en fagmand på grundlag deraf kan udøve opfindelsen”

Fremgangsmåde og forbagt anode til aluminiumsfremstilling Ansøgningen om patent omfattede ”anoder med spalter med en bredde på 2-8 mm” Der var alene ført forsøg med anoder med bredere spalter end 2 mm Styrelsen mente derfor ikke, at beskrivelsen opfyldte patentlovens krav

Fremgangsmåde og forbagt anode til aluminiumsfremstilling Klager har givet en plausibel forklaring på, at 2 mm.-forsøg ikke er blevet kørt: omfattende omkostninger og manglende tilgængelighed af udstyr til fremstilling af sådanne små spalter De sagkyndige i nævnet vurderede, at opfindelsen rent faktisk ville kunne udføres også for 2 mm. spalter Tilsvarende patentansøgninger var blevet godkendt i USA og Australien med samme kravsæt omfattende spalter med en bredde på 2-8 mm.

Fremgangsmåde og forbagt anode til aluminiumsfremstilling Ankenævnet udtaler: Ankenævnet kan tiltræde styrelsens synspunkt om, at opfindelsen er ny i forhold til, hvad der var kendt før patentansøgningens indleveringsdag, og at opfindelsen tillige adskiller sig væsentligt derfra, jf. patentlovens § 2, stk. 1. Det forhold, at der ikke er kørt forsøg med en anode med spalter, som er 2 mm brede, er af klager begrundet med omfattende omkostninger og manglende tilgængelighed af udstyr til fremstilling af sådanne små spalter, og kan ikke uden videre føre til en antagelse om, at opfindelsen ikke kan udøves af en fagmand. Det er ankenævnets opfattelse, at opfindelsen rent faktisk vil kunne udøves også for 2 mm. spalter. På den baggrund fastslår ankenævnet, at patentkravene er således formuleret, at en fagmand på grundlag deraf kan udøve opfindelsen, jf. patentlovens § 8, stk. 2, 3. pkt. Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse omgøres, således at sagen hjemsendes til Patent- og Varemærkestyrelsen med henblik på meddelelse af patent i overensstemmelse med klagers principale påstand.

GuppyLife – LIFE Ankenævnet udtaler: Ankenævnet kan tilslutte sig Patent- og Varemærkestyrelsens synspunkt om, at der ikke er forvekslelighed mellem indehavers varemærke, GuppyLife, og klagers varemærke, LIFE. Der henvises til styrelsens begrundelse i afgørelsen af 9. juni 2011.

GuppyLife – LIFE Ankenævnet udtaler: Ankenævnet kan tilslutte sig Patent- og Varemærkestyrelsens synspunkt om, at der ikke er forvekslelighed mellem indehavers varemærke, GuppyLife, og klagers varemærke, LIFE. Der henvises til styrelsens begrundelse i afgørelsen af 9. juni 2011.

GuppyLife – LIFE Klager har påpeget, at indehavers mærke fejlagtigt er skrevet med majuskler i styrelsens afgørelse, og at afgørelsen derfor er truffet på et fejlagtigt grundlag. Ankenævnet bemærker hertil, at fejlskrivningen er uden betydning for sagen, idet forvekslelighedsvurderingen får samme udfald med den korrekte angivelse af indehavers varemærke. … Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse stadfæstes.

Airmate – Airmaster Ankenævnet udtaler: Ankenævnet kan tilslutte sig Patent- og Varemærkestyrelsens vurdering, hvorefter de væsentlige udtalemæssige og begrebsmæssige forskelle mellem mærkebestanddelene MASTER og MATE ikke opvejes af, at begge mærker indledes med det for de omhandlede varer usærprægede mærkeelement AIR. Selvom der foreligger delvist varesammenfald mellem indsigers mærker og det foreløbigt registrerede mærke, kan mærkerne ud fra en helhedsvurdering herefter ikke anses som forvekslelige. Herefter bestemmes: Den påklagede afgørelse stadfæstes.

Mundtlig forhandling Ved ændringen af Ankenævnsbekendtgørelsen, som trådte i kraft 1. oktober 2009, blev det præciseret, at udgangspunktet for sagsbehandlingen ved ankenævnet er skriftligt, men at formanden kan tillade, at der sker mundtlig forhandling efter anmodning, når sagens karakter vurderes at være egnet hertil 2011: Der var planlagt 7 møder, men alene 3 blev gennemført, da der ikke var sager til flere møder 2012: Ikke på forhånd fastsat mødedatoer for 2012. Møder er blevet berammet, når det har været nødvendigt. Der blev afholdt 3 møder i 2012 2013: To møder berammet, en patentsag og en varemærkesag…

Mundtlig forhandling Hvornår vurderes sagens karakter at være egnet til en mundtlig forhandling? Konkret afgørelse (i sagens natur) Behov for yderligere klarhed vedrørende sagens faktum Behov for yderligere klarhed vedrørende sagens juridiske aspekter