Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Newcommers som ny målgruppe i integrationsarbejdet Jacob Als Thomsen Als Research.
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
Forhold på arbejdsmarkedet efter uddannelsen 13. uge 2007.
Hvad er internationalisering
Integration og fastholdelse af udenlandske arbejdstagere og deres familier v/ Departementschef Claes Nilas, Integrationsministeriet Welcometo konference.
Markant flere indvandrere i job
Program •Baggrund, formål, principper, eks. på internationale/ udviklingsaktiviteter, etværksgruppe mv. v/ Hans Sørensen •International kompetenceudvikling.
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Arbejdskraft og fastholdelse
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Uddannelsessystemet Paradokser og muligheder
Ved sous- chef Said Akrim
Finanskrise og beskæftigelse Professor Bent Greve 12. Maj 2009.
Vækstforum Hovedstaden
Flere indvandrere og efterkommere i fremtiden
Fokusgruppe-feedback Daniela Lot. Hvordan fandt jeg dem? *Biblioteket på LærDansk * Aarhus Kommunes Bibliotekers hjemmeside på engelsk * Samarbejdspartnere.
2 Eksterne forhold Oversigt
Tingbjerg og Utterslevhuse
Welcometo.dk Guldborgsund.
Hvordan kan et arbejdsmarked på tværs af Øresund fremme tilvækst og konkurrencekraft Professor Bent Greve Øresundsting, maj, 2007.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder på biblioteker Aalborg og Vejle 12. og 13. september 2013.
Virksomhedernes erfaringer med nydanske medarbejdere v/ Integrationskonsulent Pernille Kiær -
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
Fremtidens arbejdsmarked i Århus om 5-10 år Oplæg v/Palle Christiansen d. 19. maj 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Modtagelse, fastholdelse og integration af udenlandsk arbejdskraft.
SF Ungdom Ved..
Sønderjylland i verden – Globale udfordringer og lokale kompetencer Hvordan er de danske uddannelser rustet til globaliseringskapløbet.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Gennemført af YouGov for Bolius Omnibus – mandag uge 31.
Bibliotekstilbud i lokalområder -Projektmodning  Resultater  Formål Ringkøbing-Skjern Bibliotekerne Varde bibliotek Esbjerg Kommunes Biblioteker Syddansk.
Generel introduktion til EC
Forskningschef Niels Ploug, SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Socialpolitisk årsmøde 2007 Lige muligheder for udsatte børn og unge.
Vordingborg Idrætsråd
VirksomhedsnetværkCabi – Danmarks største netværk for socialt ansvarlige virksomheder 1.
IT-Hjørnet på Gellerup og Hasle Bibliotek
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Konference Internationalisering – velfærd og udvikling ”Internationaliserings perspektiv for rekruttering, efteruddannelse og.
Kommunikation og Regelforenkling DI's erfaringer fra arbejdet med forenkling af administrative byrder.
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd Handicap & beskæftigelsespotentiale – Snoghøj – Handicap og beskæftigelsespotentiale Jan Høgelund.
Modtagelse og fastholdelse af udenlandsk arbejdskraft 31. marts 2011.
Hvordan målrettes uddannelsesindsatsen
INDUSTRISAMFUNDET - fra damp til drivhusgasser -
Selvstændige erhvervsdrivende, reproduktion, ulighed og mobilitet Martin D. Munk Professor, CMR-CSR, AAU-CPH.
Arbejdsstyrken stiger ikke nok
Integration og international rekruttering Regeringens fokus på indsatsen og samspillet med jobcentre Direktør Kasper Højvang Kyed Kontorchef Karin Ingemann.
Hvad virker i beskæftigelsesindsatsen? - med fokus på den lavtuddannede del af arbejdsmarkedet Torben Tranæs SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.
Udviklingen på arbejdsmarkedet – med særlig fokus på de unge v/ Palle Christiansen, regionsdirektør BR Midtjylland.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Karsten Seeberg, Jyske Bank Afdelingsdirektør – HR Hjemsted Jyske Bank –4.300 ansatte heraf de i Hjemstedet og datterselskaber IT medarbejdere udgør.
Finanskrise og arbejdsmarked Torben M. Andersen Institut for Økonomi.
Overskrift og underoverskrift i versaler. Underoverskrifter og brødtekst står altid i den fast definerede grå. EFTERVÆRN STØTTE TIL TIDLIGERE ANBRAGTE.
Beskæftigelsesregion Syddanmark Rekruttering til Tønder kommune – er der et problem?
Mangel og paradoksproblemer RBR´s Beskæftigelseskonference, april Kontorchef Maria Nørby, Arbejdsmarkedsstyrelsen.
Arbejdskraftens frie bevægelighed og velfærdstaten DEO konference, Århus 2016 ‘Har EU en fremtid?’ Trine Lund Thomsen, Aalborg Universitet.
Rekruttering til Nyborg kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kolding kommune – er der et problem?
Rekruttering til Assens kommune – er der et problem?
Rekruttering til Kerteminde kommune – er der et problem?
Erhvervsuddannelser 25. September 2017 UUV Køge bugt.
Rekruttering til Vejen kommune – er der et problem?
Rekruttering til Ærø kommune – er der et problem?
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Højtuddannede og Vækst
Økonomisk Bæredygtighed
Præsentationens transcript:

Newcomers – Bibliotekerne og de nye arbejdsmigranter En ny rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 16. september 2010 Highlights

Highlight 1: Danmark kommer til at mangle arbejdskraft i fremtiden Side 7 •Antallet af beskæftigede vil stige men ikke svarende til stigningen i den danske arbejdsstyrke •Danmark skal blive bedre til at tiltrække og FASTHOLDE den kvalificerede arbejdskraft

Highlight 2: Finanskrise – ja. MEN faldet i tilgangen af udenlandsk arbejdskraft udgøres stort set alene af faldet i tilgangen af arbejdskraft fra de nye EU-lande. De resterende ligger stabilt. Side 17 Stadigvæk skal man dog huske på, at newcomers fra de nye EU-lande, særligt Polen, stadig udgør langt den største gruppe af newcomers i Danmark

Highlight 3: 1 ud af 4 rejser hjem igen på grund af manglende trivsel i fritiden Informationen er stjålet fra International Community, Århus  det er rigtig mange -

- Når vi tænker på, at der findes noget der hedder danske folkebiblioteker

Highlight 4: Af de newcomers, der bruger de danske folkebiblioteker finder 95% at den information, de har fundet der er god Biblioteket har nemlig •Godt lokalkendskab •Gratis og individuel service •En række intellektuelle og kulturelle ’produkter’ •Neutrale og ’anstændige’ rammer •Mere fleksible åbningstider end de fleste offentlige institutioner

Highlight 5: Kun 53% bruger bibliotekerne til at finde information om Danmark Disse er især newcomers fra Asien (68%) og Østeuropa Og i mindre grad vesteuropæere (37%) Det vil vi gerne arbejde med i vores idékatalog

Highlight 6: Newcomers’ oplevelse af Danmark •Netværk er vigtige, men det er svært at møde danskere •Sproget er ikke vigtigt i arbejdssammenhæng men bliver det socialt •Ønsker integration – ikke assimilation •Medfølgende ægtefælle ønsker også et liv - evt job. (Pr. 1. august har kommunerne pligt til at give beskæftigelsesfremmende tilbud til ægtefæller, der vil ud på arbejdsmarkedet!)

Highlight 7: Newcomers er en broget gruppe  Samarbejde med lokale og regionale eksterne aktører er essentielt - Både i forhold til 1. at få viden om gruppen og 2. at få kommunikeret til newcomers, at bibliotekerne også er til for dem